Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Gabriela 21:10, 07 wrz 2011

Nazwę znam, ale w ogóle nie wiedziałam jak wygląda. Ładne, niezły "wypełniacz". Ale zaraz, już wiem skąd znam nazwę - eszolcja to nie jest maczek kalifornijski, taka jednoroczna roślinka?
Poziomka 21:41, 07 wrz 2011

Masz rację eszolcja to maczek kalifornijski, a on z wyglądu podobny jest mekonopsa walijskiego
Poziomka 21:45, 07 wrz 2011

Bea napisał(a)
Witaj Jasiu. Odbyłam dzisiaj od początku wędrówkę po Twoim ogrodzie. Ty razem szukałam roślin o białych kwiatach. Zauważyłam zawilce, ale nie rozpoznałam innych.

Jeżeli któreś Cię zaciekawiły to zacytuj zdjęcie lub napisz na której stronie były pokazane
Poziomka 22:01, 07 wrz 2011

monteverde napisał(a)
Cottage Rose pięknie pasuje z jarzmianką

Jarzmianka ma bardzo ciekawe kwiaty

Gardenarium 22:05, 07 wrz 2011

Wyglądają jak delikatne broszki Uwielbiam je. Zakupiłam zaraz jak tylko dowiedziałam się o ich istnieniu w programie u Geoffa Hamiltona

Instagram Ogrodowiska
Lena 22:09, 07 wrz 2011

Przyłączam się do zachwytów nad Jarzmianką-śliczna i nie znam jej...
Dopisuję do listy..
Bea 22:17, 07 wrz 2011

?

kryniafu 09:42, 08 wrz 2011

Co rusz odnajduję w Ogrodowisku piękne ogrody. Twój ogród mnie zachwycił, kocham klimat czerwonej cegły i starego drewna. Piękny ogród w pięknej scenerii. Mnóstwo inspiracji.
Pozdrawiam
bogumila 10:52, 08 wrz 2011

Jaki cudowny spacer... za oknem ponuro i zimno - a u Ciebie prawdziwy raj.
kryniafu 11:20, 08 wrz 2011

Muszę to napisać! Cały czas mam w głowie obrazy z Twojego ogrodu. Twój ogród to ogród z mojego snu. Żaden angielski ogród nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Od dziecka uwielbiałam wieś, szczęśliwie od dwunastu lat mieszkam na wsi, niestety gospodarstwo nasze było zdewastowane, nic nie udało się uratować ze starych zabudować. Wykorzystujemy czerwoną cegłę, ale to nie jest ten sen.

W gospodarstwie naszym był fragment starego muru, wyszczerbiony narożnik starej stodoły, cudny, już miałam w oczach obrazy jakie stworzę w tym miejscu przy pomocy nasadzeń. Niestety, właściciel w nocy przed oddaniem nam nieruchomości zburzył tę ruinę i ukradł cegłę. Nigdy wcześniej ani też później nie byłam w takiej furii jak w dniu odbierania kluczy. Pan miał szczęście, że przedstawiciele biura nieruchomości byli obecni tego dnia. poprzedni właściciel oddał nam cegłę ale ruin już nie udało się odtworzyć.

Będę często tu zaglądać, pozdrawiam.