Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

an_tre 20:36, 11 gru 2011

Poziomka napisał(a)
Aniu an-tre mam tylko takie zdjęcie

dzięki
na prawdę jest śliczna
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 20:40, 11 gru 2011

Miód-malina ,ta kalina!
Poziomka 20:50, 11 gru 2011

gardenarium napisał(a)
Jasiu, natura u Ciebie trochę rządzi i wysiewa coś w szparach i szczelinach. Bardzo mi się to podoba.

Bardzo lubię dary matki natury, a czasami trochę jej pomagam . Jesienią namawiałam niskie dzwonki żeby zaczęły rosnąć wśród płyt, zobaczymy na wiosnę czy z powodzeniem.
monteverde 21:15, 11 gru 2011

Gabriela napisał(a)

A co tak kwitnie po prawej stronie ławeczki?

To powojnik Betty Corning. Jasia opisała go na zdjęciach wyżej, dlatego taka mądra jestem. Ale z daleka wygląda właśnie na clematis. Jest taki delikatny. Wszystkie z grupy viticella są cudownie zwiewne, lekkie. Należą do niej znane odmiany - Błękitny Anioł i Polish Spirit.
Po raz enty oglądam Poziomkowy ogród i wzdycham i się zachwycam.

Gabrielo, Polish Spirit należy do Viticella, ale Błękitny Anioł należy do wielkokwiatowych, mam aniołai z grupy Viticella mam jeszcze Alba Luxurians
Gardenarium 21:17, 11 gru 2011

A po lewej kwitnie Perovskia

Instagram Ogrodowiska
monteverde 21:26, 11 gru 2011

jest śliczna, u Jasi jak w angielskich ogrodach, super klimacik
Poziomka 21:27, 11 gru 2011

Bogdziu, oj chciałabym żeby czarodziejska różdżka i hokus-pokus wystarczyło, zaniast tego jest Jasia z łopatką w ręku
Łucjo z przyjemnością zapraszam Cię do częstszych odwiedzin w realu.
Basiu kosmos pojawia się w różych miejsach, a ja akceptuję jego wybory, czasami jest kapryśny i znika, żeby w kolejnym roku ponownie się pojawić.
Krysiu zapraszam jak najczęściej.
Gabrielo, Haniu lubimy podobne klimaty.
Bea -ławeczka zawsze czeka na miłych gości.

an_tre 21:33, 11 gru 2011

Poziomka napisał(a)

Pozwolisz, że i ja przysiądę cichutko obok tej pięknej roślinki i popatrzę na twój ogród?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gabriela 21:44, 11 gru 2011

monteverde napisał(a)

A co tak kwitnie po prawej stronie ławeczki? [img size=620x465]To powojnik Betty Corning. Jasia opisała go na zdjęciach wyżej, dlatego taka mądra jestem. Ale z daleka wygląda właśnie na clematis. Jest taki delikatny. Wszystkie z grupy viticella są cudownie zwiewne, lekkie. Należą do niej znane odmiany - Błękitny Anioł i Polish Spirit.
Po raz enty oglądam Poziomkowy ogród i wzdycham i się zachwycam.

Gabrielo, Polish Spirit należy do Viticella, ale Błękitny Anioł należy do wielkokwiatowych, mam aniołai z grupy Viticella mam jeszcze Alba Luxurians

Masz absolutną rację Jasiu. No tak, myślałam o Emilii Plater, a napisalam Błękitny Anioł, można powiedzieć i to Franczak i to Franczak, i to niebieskie i to niebieskie.
Sebek 21:53, 11 gru 2011

an_tre napisał(a)

Pozwolisz, że i ja przysiądę cichutko obok tej pięknej roślinki i popatrzę na twój ogród?

To perowskia Aniu - piękny okazik zresztą