Witam miłych gości

Ewo Cottage Rose może mieć różnorakie zastosowanie, azalia jest nn, początkowo myślałam że to potyjska , zapach pontyjskiej zółte kwiaty ale wzrost nie ten. Przaz 3 lata chorowała, z pięknego krzaczka została tylko gałązka, ale ja nie lubię rozstawać się z roślinami. Była ulubienicą mojego ojca.
Gabrielo lubimy podobne rośliny

Basiu masz rację to ten powojnik. Moja sąsiadka twierdzi że ten duet pachnie jak dobre perfumy.
Marzeno w letnie wieczory lubię siedzieć na tej ławce.
Weroniko, milin z trzech stron jest osłonięty murami , dopiero po zdrewnieniu przestał przemarzać i kwitnie , tnę go teraz niemiłośiernie bo to mistrz wspinaczki. Oprócz przemarzania , wadą jego jest to że wędruje dając liczne odrosty.
Mam 3 wisterie, jedna niezawodna , rośnie obok ławki i na nią wspina się clematis i pozostałe dwie, których kwitnieniem cieszyłam się tylko raz . Okazało się że kolejny raz zostałam oszukana - kwiaty nie były ani w białym kolorze ani w różowym kolorze
Jedna z moich ulubionych róż Duchesse d`Angouleme’ . Kwitnie tylko raz, ma wiotkie pokładające się pod ciężarem kwiatów pędy , a mimo to bardzo mi się podoba i nie zrezygowałabym z niej. Cudnie pachnie, ma kwiaty w kolorze delikatnego różu, towarzystwo bylin dodaje jej tylko uroku.