Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród kwiatowy

Ogród kwiatowy

asiak 22:01, 27 cze 2018

Ja ostatnio kupiłam na rynku jeżówki, które miały być różowe.
Jedna z nich już kwitnie... pomarańczowa buuuu...
eVka 10:56, 28 cze 2018

Witam się u Ciebie w kwiatowym ogrodzie. Tworzysz coś wspaniałego, tylko odmian, kolorów i te róże! Mnóstwo pracy musisz poświęcać, żeby tyle bylin mieć u siebie. Gratuluję i podziwiam
alis 11:09, 28 cze 2018

violaskom napisał(a)
Bailando

Viola, co to za różowa szałwia? Znasz nazwę? Cudna gra kolorów.
violaskom 11:27, 28 cze 2018

alis napisał(a)

Viola, co to za różowa szałwia? Znasz nazwę? Cudna gra kolorów.

Alu, to jest szałwia Sensation. W tym samym czasie kupowałam odmianę Bright Rose i Medium Pink. Mam je w różnych częściach ogrodu i nie mogę rozróżnić która jest daną odmianą. Po drugiej stronie Deep Blue.
violaskom 11:30, 28 cze 2018

effka napisał(a)
Witam się u Ciebie w kwiatowym ogrodzie. Tworzysz coś wspaniałego, tylko odmian, kolorów i te róże! Mnóstwo pracy musisz poświęcać, żeby tyle bylin mieć u siebie. Gratuluję i podziwiam

Dziękuje Ewo, miło spotkać krajankę. Ja też jestem z Wrocławia. Los mnie rzucił do Poznania, ale moim rodzinnym miastem jest Wrocław. Moi rodzice mieszkają na Ołtaszynie.
alis 11:48, 28 cze 2018

violaskom napisał(a)

Alu, to jest szałwia Sensation. W tym samym czasie kupowałam odmianę Bright Rose i Medium Pink. Mam je w różnych częściach ogrodu i nie mogę rozróżnić która jest daną odmianą. Po drugiej stronie Deep Blue.

Ta różowa jest z tych niskich czy wyższa? Chciałabym posadzić różową w towarzystwie seslerii jesiennej i mam dylemat, czy za seslerią czy przed nią szałwię sadzić.
violaskom 11:53, 28 cze 2018

alis napisał(a)

Ta różowa jest z tych niskich czy wyższa? Chciałabym posadzić różową w towarzystwie seslerii jesiennej i mam dylemat, czy za seslerią czy przed nią szałwię sadzić.

Szałwia Sensation jest najniższą i najbardziej kompaktową szałwią jaka jest na rynku i jaką ja znam. Nie mam seslerii, nie znam tej trawy więc trudno mi powiedzieć, ale wydaje mi się, że przed trawą. Wyższą szałwię np. Caradonnę można sadzić za trawa lub mieszać razem.
eVka 12:03, 28 cze 2018

violaskom napisał(a)

Dziękuje Ewo, miło spotkać krajankę. Ja też jestem z Wrocławia. Los mnie rzucił do Poznania, ale moim rodzinnym miastem jest Wrocław. Moi rodzice mieszkają na Ołtaszynie.

Oo jak miło Pracowałam kiedyś na Ołtaszynie teraz żyję i pracuję na zachodzie Wrocławia. Uwielbiam to miasta. W Poznaniu bardzo dawno nie byłam, muszę kiedyś się w końcu wybrać na wycieczkę
Kasiolaaa 12:20, 28 cze 2018

Faktycznie ze ta szalwia sensation robi furrore
alis 12:27, 28 cze 2018

Dziękuję Viola