livia16
02:31, 01 maj 2018
O! Ilu miłych gości
Witajcie
Dziękuję za miłe słowa i cenne rady.
Iwono (Figielko) Też się cieszę na to co mnie czeka, ale jednocześnie jestem przerażona.. nie wiem czy podołam.. Zawsze mi się kamyczki podobały na rabatach, bo wyglądają tak schludnie, jasne, ale nie białe-bo tych nie lubię, podkreślają urodę roślin. Spróbuję zrobić tak, jak radzi Elżbieta, najwyżej za rok będę z płaczem zbierać i przeproszę się z korą
Elżbieto-cudowna kobieto! dzięki dzięki dzięki
świetne i konkretne rady
postaram się nimi kierować. Masz bardzo ładny żwirek w avatarku, szukałam właśnie czegoś takiego, ale u nas tylko żółto- beżowy, a to mi nie pasuje do zamysłu.
Rabaty chyba będą i żwirowe i korowe, tzn. mam taki pomysł, żeby przed domem był porządny, bardziej formalny przedogródek, za domem wokół trawnika też, ale z nutą rozczochrania, a im dalej w las, tym bardziej swobodny, dziki układ roślin (działka ma długość ponad 100 m i kończy się zieloną furtką do lasu).
Wiklasia obiecuję, że zrobię tak jak radzisz, ale po tej rabacie
Na razie po prostu muszę choć trochę poprawić widok za oknem, nawet za taką cenę, że będę musiała coś poprawiać, a nawet całkowicie zmieniać. Chciałabym zrobić fajny szkielet rabaty, bo koniecznie muszę przesadzić bukszpany ze starego ogrodu (inaczej nowy pies mojego brata spali je dokumentnie), a potem zrobię tak jak mówisz : narysuję plan mniej więcej i będę go dopracowywać po kawałku. I tak w tym roku za wiele nie zdziałamy, bo musimy dokończyć ogrodzenie i zrobić plac zabaw dla dzieciaków. Może obsadzę chociaż częściowo płot, żeby rosło zielone tło. Bardzo chciałabym osiągnąć efekt o jakim mówisz: spójny ogród z charakterem.
W wolnej chwili zrobię też zdjęcia reszty działki i będę spacerować po ogrodowiskowych ogrodach szukając inspiracji i mając nadzieję, że mi się gust wyklaruje, bo na razie to chciałabym mieć wszystko

Dziękuję za miłe słowa i cenne rady.
Iwono (Figielko) Też się cieszę na to co mnie czeka, ale jednocześnie jestem przerażona.. nie wiem czy podołam.. Zawsze mi się kamyczki podobały na rabatach, bo wyglądają tak schludnie, jasne, ale nie białe-bo tych nie lubię, podkreślają urodę roślin. Spróbuję zrobić tak, jak radzi Elżbieta, najwyżej za rok będę z płaczem zbierać i przeproszę się z korą

Elżbieto-cudowna kobieto! dzięki dzięki dzięki

Rabaty chyba będą i żwirowe i korowe, tzn. mam taki pomysł, żeby przed domem był porządny, bardziej formalny przedogródek, za domem wokół trawnika też, ale z nutą rozczochrania, a im dalej w las, tym bardziej swobodny, dziki układ roślin (działka ma długość ponad 100 m i kończy się zieloną furtką do lasu).
Wiklasia obiecuję, że zrobię tak jak radzisz, ale po tej rabacie

W wolnej chwili zrobię też zdjęcia reszty działki i będę spacerować po ogrodowiskowych ogrodach szukając inspiracji i mając nadzieję, że mi się gust wyklaruje, bo na razie to chciałabym mieć wszystko