KasiaBawaria
08:49, 09 cze 2017
o Super. Na poczatek mysle ze te 10 g na m2 wystarczy, bo wlasnie o takiej dawce wczoraj myslalam. Sa posadzone w mieszance ziemi dla azalii i komposcie i pewnie juz ph wzroslo, bo poprzedniego lata nie byly juz tak niebieskie, pomimo dodawania gliniu.
Marcin, zamiast torfu robie kwasny kompost z igliwia, kory, galazek choinki swiatecznej
obornika i lisci debu oraz trawy. Tym sciolkuje ale widze, ze troche to za malo, ale swietna alternatywa dla torfu.Poza tym mam wrazenie, ze torf w czasie lata jak wyschnie, to juz nie nasiaka woda i rosliny usychaja, potrzebuja wiecej podlewania. Odkad sadze w takiej mieszance nie musze swoich wogole podlewac.
Mam ziemie ciezka do uprawy- bo szybko robi sie nieprzepuszczalna a jednoczesnie latem wysycha na skale. Stad moje starania polepszenia jej wlasciwosci. Dla hortensji dodalam tez seramis, by polepszyc przepuszczalnosc. Borowki swietnie rosna.
Marcin, zamiast torfu robie kwasny kompost z igliwia, kory, galazek choinki swiatecznej

Mam ziemie ciezka do uprawy- bo szybko robi sie nieprzepuszczalna a jednoczesnie latem wysycha na skale. Stad moje starania polepszenia jej wlasciwosci. Dla hortensji dodalam tez seramis, by polepszyc przepuszczalnosc. Borowki swietnie rosna.