Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

bacowa 17:17, 03 sie 2013

też byłam dziś na bazarku i kupiłam 3 szt. perovskia ,śliczne sadzonki ,ogromne ,ależ ta roślinka cudna jest .Kocham niebieski kolor w ogrodzie i jestem Perovskią oczarowana.

GabiK 17:46, 03 sie 2013

Perowskia jest fioletowa. Ja chyba mam coś z oczami, wszyscy widzą niebieski, a ja fioletowy....
popcorn 21:00, 03 sie 2013

Yyy, jak dla mnie jest niebieska
Fajnie że udało Ci się kupić, Ewo, pokaż jak posadzisz

Podlałam ogródek. Strasznie dużo czasu mi to zabiera, ale w końcu weekend, dużo czasu wolnego
A cały dzień było zbyt gorąco żeby cokolwiek robić. Zresztą niezbyt wiele do zrobienia jest, ale jekby było chłodniej coś bym sobie znalazła
Zebrałam zioła do suszenia (majeranek, oregano, szałwię). Duuużo. Jutro Teściowie przywożą Młodą, oddam im trochę

Miłego wieczoru!
JoannA 21:06, 03 sie 2013

Karol, szalona dziewczyno! Jukę siekierą ale się uśmiałam.
Ale te kwiatostany naprawdę twarde, ja do tego zajęcia zapędziłam M i wyciął sekatorem jak tylko juki przekwiły, wtedy badyl był mniej zdrewniały.
Pozdrawiam
bacowa 21:36, 03 sie 2013

Na bazarku poznałam fajną kobitkę która sprzedaje kwiaty ,pogadałyśmy trochę i umówiłyśmy się na środę na wymianę roślin, jupi będę miała trochę roślinek za fri .
Jak to swój swojego pozna

ps. zioła zbierałam już 2 razy. Mam ususzone ,zamrożone ,córka obdarowana, a na rabacie ziołowej dalej pełno tego dobra ,chyba przesadziłam z ilością ziół jak na 2-osobową rodzinę.
Trochę to jest twoja zasługa , bo jak na wiosnę czytałam u ciebie ile czego siejesz i sadzisz , to przecież nie mogłam być gorsza
popcorn 22:05, 03 sie 2013

Asiu, średnica tych kwiatostanów to pewnie 3 cm było, z sekatorem nawet nie podchodziłam, masakra

Ewo, super! Moja wina powiadasz? haha, ja się całą zimę okropnie nudzę, w lutym już nie mogę wytrzymać i sieję co popadnie do skrzynek Też mam parę krzaczków ziół, ale jakoś na świeżo nie umiem z nich korzystać. Suszę, a potem M wszystko posypuje

dobrej nocy!
k.
popcorn 09:50, 04 sie 2013

Obudziliśmy się rano; korzystając z chłodu odtrawnikowałam resztę paska wzdłuż ogrodzenia betonowego sąsiadów Wywiozłam 5 taczek darni. Skończone! Teraz tylko posadzić roślinki i rozrzucić korę We wtorek przyjdą zamówione hortensje (bukietowe: Vanille Fraise "Renhy" i Pink Lady oraz dębolistne -małe, niedrogie, po 3 szt z odmiany.)
Piekę ciasto za chwilę, Teściowie wracają z urlopu i odwożą Młodą Jutro do przedszkola... laba się skończyła

miłego dnia!
popcorn 14:50, 04 sie 2013

Ciasto się udało.
Obcięłam duże bukszpany. Zrobiłam rządek kilkuset pewnie sadzonek Krzaki wyglądają lepiej - nie są takie rozcapierzone, ale do kul i stożków im daleko Rząd sadzonek posadziłam przed limkami wzdłuż płotu. I tak muszę podlewać, więc nie będę zapominać o sadzonkach
Zaczęło kropić...
JoannA 14:54, 04 sie 2013

To dobra wiadomość Karol
Krys 19:39, 04 sie 2013

Karolina wybacz,że Cie nie zabrałam pojechaliśmy dzisiaj spontanicznie z M do Rosarium,cudnie było i zakupy poczyniona,ale gdzie i kiedy ja to wsadze