Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

kachat 12:12, 04 wrz 2013

To maliny muszą mieć słoneczną miejscówkę..?? Łee, no to będzie ciężko... A myślałam, że jak w lesie rosną gdzie popadnie, pod drzewami, to u mnie też im będzie dobrze... Chyba jestem skazana na same poziomki z własnych owoców i muszę się z tym w końcu pogodzić..
popcorn 12:13, 04 wrz 2013

hej, jeśli nie w słońcu, to owoców będzie mniej i będą kwaśne :/
ja bym wycięła trochę sosen i już miejsce gotowe
kachat 12:17, 04 wrz 2013

hehehe, dzięki, już 2/3 lasu wycięliśmy... Te sosny co zostały to już niemal mają imiona, tak się z nimi zżyliśmy, i raczej zbyt dużo nie będziemy już ciąć. No to po malinach Jagody sobie posadzę, i borówki... Tylko nie mówcie, że one też muszą mieć słońce!!
popcorn 12:18, 04 wrz 2013

lepiej żeby miały owoce mniejsze, mniej słodkie i mniej... no nie mów, sporo macie tych sosen, ciach póki małe!

k.
kachat 12:25, 04 wrz 2013

No nie dobijaj mnie, już wybrałam miejsce pod jagody... Aaaa. I wycięcie sosen nic nie da, dają taki cień, że jedna na 1/3 szerokości działki ziemię zacienia. Nie ma rady, będę musiała do ciebie przyjeżdżać na maliny :]
popcorn 12:33, 04 wrz 2013

Jagody ok, ale borówki (amerykańskie??) u mnie lepiej owocują w pełnym słońcu. i muszą mieć mokro! więc u Ciebie lanie non-stop...
no to zapraszam na malinki (ale to tak na smaka, bo tylko kilka krzaczków mam

pozdrawiam!!
kachat 12:37, 04 wrz 2013

Borówki amerykańskie już przerabialiśmy, jak ktoś znajdzie przypadkiem na krzaku choć jedną jagodę to od razu leci w podskokach rodzinie pokazać Porażka... Więc będę zwykłe leśne jagody sadziła i borówki też leśne, nie ma rady.
popcorn 12:40, 04 wrz 2013

bo potrzebuję specjalnego traktowania, u mnie rosną jak je leję i dokarmiam, jak zostawię same sobie to zawiązki odpadają, za sucho!
a skąd weźmiesz takie dzikie? przeniesiesz gdzieś z lasu, zza miedzy chyba? takie dzikie to w lesie jak najbardziej ok, myślę.

pozdrawiam!!
kachat 12:45, 04 wrz 2013

A pewnie zza płota będą, a jak Las za płotem prywatny, sąsiada, i chyba się nie obrazi, jak kilka krzaczków parę metrów w bok się przeprowadzi Kiedyś próbowałam też kurki przesadzić do siebie, ale nie wyrosły U nas tylko muchomory czerwone, a tak chciałam własne pieprzniki... To ja lecę do siebie rabaty planować, dziś muszę brakujące trawy dokupić a czasu mało
popcorn 12:47, 04 wrz 2013

powodzenia takie leśne, to będzie git! mmm