Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:40, 01 wrz 2013

Gabrysiu - ojej, no to teraz mam zagwozdkę ech... myślę, myślę. Farba jeszcze nie kupiona. W zasadzie do wiosny mam czas, bo na zimę schowam je chyba do garażu. New Dawn są piękne! (jeszcze) nie mam

Paniprzyrodo - trafna uwaga... jeszcze trzeba umieć zrobić te przecierki biedne pergole, będę się na nich uczyła

Małgosiu - kolorem mi się skojarzyły te róże, ale to na pewno nie AD. Nie masz pomysłu co to może być?
kaisog1 22:02, 01 wrz 2013

a zobacz tu: http://rosacwik.pl/pl/p/Garden-of-Roses/134 wiesz zdjęcie to zdjęcie ale poszukaj może znajdziesz
Bogdzia 22:03, 01 wrz 2013

popcarol napisał(a)
Aaaa!!!! po co pytałam!! A na serio - pomaluję na biało. Bożenko masz rację, to o rośliny chodzi, ale chciałabym żeby obeliski też ładnie wyglądały, a zielonych nigdy w życiu bym nie chciała. Nie lubię zielonego, ani jednego ubrania w tym kolorze nie mam Płot mamy zielony, żeby się wtapiał w tło. Ale nic więcej zielonego nie chcę
U nas też cośtam rano posiąpiło, słonko wyszło i osuszyło roślinki. A teraz znowu pełne zachmurzenie... może coś popada??

Ja zieleń lubię , najbardziej własnie w ogrodzie bo nie rzuca się w oczy.Ubrania zielone nie sa twarzowe bo zielen nadaje twarzy zły odcień ale taka zgniła zieleń albo przytłumiona moze byc. Cały dzień się chmurzyło i nie popadało.
renatamama3 22:36, 01 wrz 2013

Karola ,macham po wakacyjnie ,pergolki super.pozdrawiam
kaisog1 22:42, 01 wrz 2013

Karola te pergolki wyczytałam, że robił Ci ktoś z Łodzi???? Ale zajmuję sie sprzedażą? Ile za nie płaciłaś i jakiej są wielkości??? Bo są cudne
popcorn 08:10, 02 wrz 2013

Małgosiu, dzięki za linka, to rzeczywiście może być Garden od Roses Kordesa! Właśnie wygląda na taką małą, kompaktową różę Muszę jej znaleźć miejsce z przodu rabaty

Bożenko, u nas to samo, chłodno i sucho...co do kolorów obelisków to chyba nadal chcę biały, tyle że po uwagach Gabrysi więcej białych drewnianych elementów by się przydało w ogródku... może skrzynie na warzywa na biało wiosną przemaluję? W sumie jakoś zabezpieczyć by się je przydało...
I pergolę - łuk pod powojniki zakupię wiosną, i pomaluję na biało. Powinno być git??

Renatko, witaj, dzięki Też pozdrawiam!

Małgosiu, dowiedziałam się że gość wystawił je na allegro. Gość jest stolarzem, robi pergole, dachy, altanki itp różności z drewna.
Oto link:
http://allegro.pl/pergola-stozek-na-roze-i3505907106.html

Mają 170 cm wysokości, u podstawy 60 cm.

miłego dnia!!
Przetacznik 09:46, 02 wrz 2013

ja stawiam na białe, albo zielone a z wierzchu białe przecierane jak proponuje Pani Przyroda : ) Wspaniały masz ogród Karola dużo tam smaczków : )
Bogdzia 10:48, 02 wrz 2013

Karola miłego dnia. Pomysl czy chcesz jakąs roślinkę ode mnie to bym przywiozła. Pozdrówka.
popcorn 10:53, 02 wrz 2013

Weroniko, dzięki! Białe bym chciała, chyba najbardziej ze wszystkich kolorów. Myślę. Pomaluję jeden i będę myśleć dalej

Dzisiaj po południu odbieram M z Portu Łódź, wskoczę kupić farbę. Zobaczymy

Bożenko,
ja mam chciejstw jeszcze sporo, ale miejsca na nie brak. Stopuję z roślinkami (haha, jeszcze pewnie róże kupię w sobotę, wykopsam rośliny sprzed domu żeby róże wsadzić, a dla tych wyrzuconych będę szukać miejsca dziękuję
Margarete 11:26, 02 wrz 2013

Ja też sie nastawiam na zakup jakichs 2 conajmniej odmian róz, a reszta do obejrzenia tylko bo z rózanka sie do zimy chyba nie wyrobie, najpiwer musze pokonczyc inne miejsca w ogrodzie które przerabiam.
Ja optuje za białym kolorem pergoli ale przecieranym, żeby tak ta biel " nie biła" po oczach.