Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 13:54, 05 kwi 2012

Karolina piekne te bukszpany drogie były ?
popcorn 14:00, 05 kwi 2012

Hej Krysiu! Z wysyłką wyszło 24 zł za sztukę - czyli nie drogie
Jak chcesz namiary, dam na priv
anika 14:37, 05 kwi 2012

AAA to są te od tego allegrowicza co miał 3 komentarze. Mogłam kupić - tchórz jestem jak zawsze
Joaska 14:41, 05 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Bukszpany przyjechały! Gdybym wierzyła że dotrą, nie kupowałabym tych drogich stożków, tylko te wyprowadziła... a tak - muszę wymyślić gdzie je posadzę
Miodzio

Takich z żółtoobrzeżonymi listkami jeszcze nie miałam

Piekne te bukszpany może i ja poproszę na priv namiary może sie skuszę
monitka 15:10, 05 kwi 2012

Cudo te bukszpany Czy mogę prosić o namiar?
grupa_trzyma... 15:10, 05 kwi 2012

Ja też poproszę o namiary, jeśli można prosić
popcorn 15:24, 05 kwi 2012

Wszystkim chetnym namiary wyslalam! pozdrowka
popcorn 20:42, 05 kwi 2012

Obcięłam cisy. 1/3 wsadziłam w ukorzeniacz i do ziemi, w osłoniętej kompostownikiem części warzywnika. Może coś się przyjmie. Resztę zabiorę jutro do Rodziców i w sobotę sadzimy na działce brata. Może się przyjmą Za 2 tyg kończy 30 lat, kupiłam mu na urodziny - zgodnie z życzeniem - rośliny. 6 tujek, 4 cyprysy, porzeczki czerwona i czarna, agrest, jagody kamczackie 2 i borowke amerykanska. W sobote posadzimy po obwodzie warzywnika - to jedyna czesc dzialki jaka nadaje sie do obsadzania na razie

Wsadziłam prawie-stożki bukszpanowe - z tych które dzisiaj przyszły. Jeszcze 6 mi zostało do zagospodarowania, muszę się namyśleć gdzie je wsadzić Myślę o posadzeniu ich po 2 stronach łuku pod pnącą różę... zobaczymy Po Świętach będę się zastanawiać i przymierzać
Jutro muszę wszystko podlać, bo szybko się zrobiło dzisiaj ciemno i nie zdążyłam - nowo posadzone bukszpany, podzielone kępy przywrotnika, nowo posadzoną jagodę kamczacką (3cia, Wołoszebnica 2letnia). Jagody niedługo będą kwitły! W maju w końcu owocują

Kupiłam sobie dzisiaj w Biedronie ładny Rh "Cunningham's White) za 18,99 zł - z pąkiem kwiatowym Na razie czeka w garaży na parapecie okna, za zimno jest - on podpędzony na pewno, moje mają maleńkie pączki, a ten za chwilę zakwitnie... piękne te rododendrony mieli, ale nie mam już miejsca na więcej... tego dosadzę na rabatę w rogu tarasu, gdzie rosną już 4 inne i 5ty na pniu.
Kupiłam też parę bylin - Sebek w swoim wątku o nich pisał. Przywrotnik, 2 różne hosty, jeżówkę i coś jeszcze co mi wyleciało z głowy. Jestem rozczarowana - w opakowaniu ślad roślinki, nadgnitej, zamiast 2 czy 3 sztuk jedna... ostrzegam...nie polecam jutro idę zareklamować (jak mi się jeszcze będzie chciało) jedno opakowanie host - nawet ta jedna roślinka totalnie zgnita... jeżówki posadziłam (2 maleńkie zamiast 3 jak pisało na opakowaniu), przywrotnika ślad (1 zamiast 3), jedna hosta (zamiast 2 jak na opakowaniu...) niby tylko 2,49, ale szkoda i tego, naprawdę...
Kupiłam sobie teź kolejnego ciemiernika helleborus niger - potrzymam go w domu. Tego kupionego w zimie przemroziłam i wyrzuciłam, nic z niego nie zostało... cóż, człowiek uczy się na błędach

Jutro pewnie będą luzy w pracy (już dzisiaj po południu były), a potem Święta! Fajnie, parę dni wolnych
Joaska 21:28, 05 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Wszystkim chetnym namiary wyslalam! pozdrowka

Nie dostałam
popcorn 22:11, 05 kwi 2012

poszło