Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Pszczelarnia 12:46, 03 kwi 2012

Karolina a jajek nie święcisz w sobotę?
popcorn 13:21, 03 kwi 2012

Najpierw musi przyjść paczka żebym miała co sadzić
Jajka święci moja córka z Babcią swoją (moją Mamą), chociaż zwykle ja też w tym brałam udział. Jednak teraz umówiłam się na sobotę rano z moim Bratem na jego nowej działce, żeby zobaczyć co tam jest do roboty i może coś zrobic Wielka Sobota wprawdzie, więc oszczędnie...
popcorn 07:58, 04 kwi 2012

Przyszły pergole! Jakieś lekkie mi się wydają... no ale cóż zrobić, złożę, wbiję w ziemię i zobaczymy
Miłego dnia!
popcorn 08:28, 04 kwi 2012

Zapłaciłam za bukszpany. Czekam na paczke - może jutro będzie?
Trochę strach, użytkownik ma mało komentarzy... ale uczciwa się ta pani wydaje... mam nadzieję się nie rozczaruję...

Mam nadzieję będą takie, 70-80 cm:

Jak będą ok polecę sprzedającego...
anika 09:40, 04 kwi 2012

Jestem Karolinko bardzo ciekawa tych pergoli. Miałam na nie ogromny apetyt bo są estetyczne. Kupiłam druciaki ale nic straconego bo ze dwie jeszcze bym dokupiła
popcorn 09:56, 04 kwi 2012

Witaj Aniu!
Uff, złożyłam jedną...
Nie kupowałam przez allegro, tylko prosto w tej firmie www.kelag.pl - mają taniej niż przez alle. W sumie chyba warte swojej ceny - drogie nie były... ale na pewno dłużej posłyżułyby takie z pełnych prętów i zrobione w całości jak Twoje- nie z rurek skręcanych jak te... no ale nie znalazłam nikogo kto by się na miejscu podjął ich zrobienia nie w kosmicznej cenie - za 6 szt gość zawołał 1200 zł...
A na allegro gość powiedział że może w maju by miał chwilę... i nie potrafił ich wycenić :/ No i wysyłka 7 szt pewnie kosmos...

Te nie są nadzwyczajnie stabilne - dość lekkie. Wiadomo że 194 cm to długość całkowita. Mogliby podkreślić, że po wbiciu w ziemię będą niższe, ale to w sumie logiczne.
Po wbiciu w ziemię będą pewnie mojego wzrostu lub nieco wyższe - ale zadawałam sobie z tego sprawę. Cóż, mam nadzieję nie rozsypią się zbyt szybko... na pewno lepsze niż kije bambusowe które miałam rok temu pod pnącą fasolę

anika 10:13, 04 kwi 2012

Oj, Karolinko ale wyglądają bosko. Duża część zostaje wbita w ziemie to może to je usztywni. Ładne są. A do mnie przyszły zamawiane róże właśnie pod te pergole Pyknę fotkę - wielka paka
popcorn 10:18, 04 kwi 2012

Myślę że nie będzie źle
Zajrzę do Ciebie zerknąć na te róże
popcorn 20:01, 04 kwi 2012

2,5 pergoli złożone. Ciężka praca, sporo elementów... no ale do maja zdążę
Wygrabiłam dzisiaj zeschłą trawę i liście spod szpaleru róż. Trawnik niepokojąco wygląda - słabiutko się zieleni i to głównie mech spod niego wygląda... może to przez pogodę? Mam nadzieję trawa nie przemarzła na wylot... wolałabym ponownie nie zakładać trawnika
Zastanawiałam się nad nawiezieniem go, ale jeszcze poczekam trochę - może po Świętach będzie bardziej zielony...
Usunęłam drugą warstwę włókniny znad warzyw. Bób ładnie skiełkował Marchew też. Groszek jeszcze podejrzeć muszę
Bogdzia 20:25, 04 kwi 2012

Mnie się podobają .Może góra niepotrzebnie taka skomplikowana i przez nia dużo składania ale sa fajne.