Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:53, 09 kwi 2012

Witaj Boćku!
Ha! Przeczytałam już po podróży. Nic się nie stało - na szczęście
Załatwiłam się pięknie - jakiś wirus, gorączka mnie trzyma 2gi dzień :/ i Młoda też zarażona... Jutro urlop i sie kurujemy w domu... buu...
w nocy ma byc kolo zera, mam nadzieje ze jednak nie
popcorn 11:32, 10 kwi 2012

Kurczę co to za wirus, żadne leki nie zbijają gorączki... jak Gabi nie polepszy się do wieczora chyba pojadę po antybiotyk do lekarki :/ Wczoraj i całą noc koło 38,3-38,5 stopnia... leki typu ibufen nie pomagają... prócz tego kaszel i osłabienie...
Czuję po sobie, wczoraj gripex, dzisiaj fervex i słaba jestem i gorączka ciągle :/
Pogoda za to piękna, słoneczko grzeje, chociaż chłodno - koło 5 stopni C. Brzoskwinia będzie cała obsypana kwiatami - a miała iść tej wiosny pod toporek... a teraz mi jej będzie szkoda, zwłaszcza jak kwiatki nie zmarzną i będą owoce 3 lata i nic, a teraz cała różowa i pachnąca
Krys 20:28, 10 kwi 2012

Karolina życzę szybkiego powrotu do zdrowia .
popcorn 10:29, 11 kwi 2012

Krysiu dziekuję! Już mi lepiej Młoda od wczorajszego wieczora też nie ma gorączki, ale słaba jak mucha:/ więc siedzimy sobie w domu... pogoda za to się zrobiła piękna! Muszę wykombinować gdzie wsadzić pozostałe bukszpany i dzisiaj podlać wszystkie cisy i porozdzielane i przesadzone niedawno byliny - bo sucho jak pieprz.
Miłego dnia!!
popcorn 08:08, 12 kwi 2012

Dalej chore, Młoda w domu... dzisiaj spróbuję trochę popracować, M jest w domu i ma się Młodą zajmować. W sumie od przedwczoraj gorączki nie ma i dzisiaj już nie taka słaba, ale marudna nadal... na szczęście obudziła się głodna, więc choroba przechodzi mam nadzieję

Nie mogłam w nocy spać i wymyśliłam gdzie posadzę bukszpany - z tyłu domu, po jego 2 stronach, stworzę "ekrany" po 3 i 4 egzemplarze. Żeby zatrzymać część wiatru i zeby od drogi nie było widać trawy za domem jak na dłoni... po pracy porozstawiam doniczki, zrobię fotki i będę myśleć

Wczoraj musiałam zrobić zakupy i trafiłam na poświąteczną wyprzedaż - dokupiłam kolejne 4 ciemierniki białe, kwitnące, po 5 zł/szt
anika 10:45, 12 kwi 2012

Fajnie, że już zdrowiejecie Czekam na foteczki posadzonych bukszpanowych stożków. Na zdjęciach wyglądają super fajnie.
Milka 10:59, 12 kwi 2012

Karolino, przede wszystkim życzę zdrówka
Fajne masz plany, wszystko ładnie dobierasz, udane zakupy, że hej, a ciemierniki do tych bukszpanów absolutnie świetnie będą wyglądać
popcorn 11:18, 12 kwi 2012

Hej Dziewczyny, nie mam siły jeszcze, więc sadzenie zostawiam na sobotę. Wczoraj ledwo podlałam bukszpany i padłam... :/ do bani ten wirus. Ale jest lepiej, no i weekend za pasem!
Dzisiaj mam dużo pracy, nagromadziło mi się, a jeszcze Młoda w tle...
pozdrawiam!
Milka 11:23, 12 kwi 2012

Trzymaj się
Agacia 11:37, 12 kwi 2012

Niestety te upierdliwe poziomowo-przedwiosenne wirusy trafiają na podatny grunt ogólnie osłabionych organizmów, ZDRÓWKA!