Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:33, 03 sty 2013

Ula jakie ładne żurawki! Ech gdzie ta wiosna!
u nas śnieg z deszczem, brr...

pozdrawiam!
renatamama3 12:53, 03 sty 2013

Mój M miał katar między świętami a Nowym Rokiem chory był ,że Hej podobno wszystko go bolało.
Też już planuje nasadzenia ,no ale jak widzę,że zaczyna sypać śnieg brrrr........ jedynie ,że młodzi od 14 zaczynają ferie to śnieg by się przydał .
My już zarezerwowaliśmy pokoje w Międzyzdrojach od 15 sierpnia .
popcorn 13:00, 03 sty 2013

Hej Renatko!
M już przechodzi, będzie git! Na szczęście przedszkole czynne w czasie ferii, więc... byle do kwietnia i mojego Londynu Chociaż marzec mógłby już być cóż, czekamy, w sumie zima się na dobre jeszcze nie zaczęła, bo co to za pogoda - deszcz i na plusie... a my wypatrujemy wiosny

Z rezerwacją wakacji poczekamy trochę, boję się bo u nas z tą pogodą nigdy nic nie wiadomo...
Pojedziemy pod Augustów jak zwykle na tydzień, a drugi może do tych Łazów, ale bez rezerwacji, w ostatniej chwili? Ostatecznie, jeśli będzie ładnie, namiot możemy wziąć? Dawno nie byliśmy, z Młodą nigdy, pewnie by jej się spodobało a gdyby lało, zostaniemy pod Augustowem drugi tydzień... zobaczymy jeszcze.
Dużo czasu jest!

pozdrawiam!
renatamama3 13:23, 03 sty 2013

No tak ,we 3 łatwiej o lokum my w 5 po 2 nie cierpię chodzić od domu do domu i szukać ,tu gdzie jedziemy ,teraz 2 raz z myślą o zwiedzeniu naszych sąsiadów granicznych ,jest o tyle dobrze ,że to pierwsza zabudowa czyli przy morzu ,parking strzeżony i stołówka dla mieszkańców hotelu ,bardzo smaczna.O majówce ostro myślę chcieliśmy do Czech a ,tu pech męża chrześnik ma komunię 5 maja 150 km od nas.
popcorn 13:30, 03 sty 2013

Hej Renatko!
i łatwiej się spakować, na te narty teraz myślałam że się nie pomieścimy
Międzyzdroje są super, kiedyś dawno temu byłam, ale pamiętam tłumy... no ale do Niemiec blisko, to prawda!

5tego maja to już po majówce, zawsze możecie 4go wrócić... ale rzeczywiście pech...

pozdrawiam!
renatamama3 13:51, 03 sty 2013

Po połowie sierpnia już nie ma tłumów a po 20 to już luzy .Na letnie wakacje łatwiej się spakować ,do walizki więcej się zmieści bo ciuchy cienkie 2-3 pary butów ,kurtka przeciw deszczowa zestaw plażowy i witaj przygodo.
popcorn 13:55, 03 sty 2013

Sama prawda! chociaż Młodej to pakuję po 1 zestawie na dzień, żeby nie prać

Muszę jakoś skombinować te wakacje - żeby Młoda w miarę krótko chodziła do zastępczego przedszkola (nasze w tym roku niestety nie ma dyżuru). Chociaż już starsza jest, może nie będzie płakać...

2 tyg z Teściami pod Augustowem, 2 tyg z nami, może 2 tyg u moich Rodziców (zależy jak Mama się będzie czuła - więc na 100% nie mogę zaplanować) i 2 tyg do innego przedszkola, no i wrzesień...
popcorn 14:47, 03 sty 2013

Anita mi posłała linka... i właśnie wydałam 30 zł na nasiona gdzie ta wiosna??

Cynia wytworna daliowa - Envy - zielona
Szczaw - Belwilski
Rzodkiewka Sopel Lodu
Jarmuż Dwarf Green Curled
Roszponka Verte de Cambrat
Kapusta chińska - Pak-choi
Szczypiorek czosnkowy
Rodzynek Brazylijski
Sałata krucha - Królowa Lata
Pomidor wysoki - Black Cherry
Marchew Pierwszy Zbiór
Miechunka pomidorowa
Portulaka warzywna
Cukinia - mieszanka odmian
Burak ćwikłowy Rywal - 10g
Słonecznik ogrodowy jadalny - 10g
Przetacznik 15:42, 03 sty 2013

o masz już nasionka? to lada chwila i ja się zabieram za zamówienie : )
popcorn 15:45, 03 sty 2013

Hej Weroniko!
tak mnie dzisiaj natchnęło, zaczęło się od zielonych cynii (Maja wkleiła fotkę), Anita podesłała linka i... już
większość warzyw mam, ale zamówiłam cudaki - portulakę, jarmuż, kapustę pak choi, będę próbować

pozdrawiam!