Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Gabrysia_ 12:53, 04 sty 2013

Kiedyś jak byłam młodsza mi się moje imię nie podobało,bo były same Kasie,Anie itp...
Teraz jestem zadowolona
popcorn 12:59, 04 sty 2013

monteverde napisał(a)
pewnie, że lepiej u mnie też dzisiaj słoneczko nawet ptaki weselej śpiewają

Kurczę ptaków żadnych z domu nie słyszę, a za zimno żeby pobyć na dworze... ale słonko super, sarenki migają na tle brzeziny, gdyby nie to że początek stycznia powiedziałabym że wiosnę czuć w powietrzu

miłego dnia!! i weekendu!!
popcorn 12:59, 04 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Kiedyś jak byłam młodsza mi się moje imię nie podobało,bo były same Kasie,Anie itp...
Teraz jestem zadowolona

Moje też niespecjalnie lubiłam, teraz jest ok Gabrysię wymyślił M i jesteśmy zadowoleni z wyboru, pasuje jak ulał pozdrawiam!!
Karolina
popcorn 13:04, 04 sty 2013

Kopiuję ku pamięci:

Siew:
Marzec: bób, groch, marchew, pietruszka korzeniowa i naciowa, rzodkiewki, sałata.
Kwiecień: brukselka, buraki, kalarepa, rzodkiew.
Po 15 maja: dyniowate, fasola karłowa i tyczna.
Czerwiec: sałata letnia.
Sadzenie, rozsady:
Kwiecień-czerwiec: kapusta biała i czerwona, por, pomidor, kalarepa, ogórek, seler i seler naciowy, bazylia.
anipla 14:40, 04 sty 2013

Ale temat się nawiązał - już dawno miałam zapytać ale jakoś mi wypadało z głowy.
Karolino używamy tu różnych wersji Twojego imienia więc napisz których nie lubisz to będziemy takich omijać.
popcorn 14:43, 04 sty 2013

Hej Anitko,
żadne wersje nie są złe, jak byłam mała to nie lubiłam mojego imienia, teraz już ok!
Czytam sobie wątek o warzywkach - ech choćby luty mógł już być, to bym pomidorki sobie posiała?

pozdrawiam!
jotka 14:47, 04 sty 2013

A ja w lutym chyba jeszcze spasuję
Stara szklarnia została rozebrana, a nowa dopiero w planach na wiosnę, ale pewności nie ma ...
Wysieje pewnie dopiero w marcu to co ewentualnie będzie mogło z parapetów pójść prosto do gruntu.

Pozdrawiam i nie poganiaj czasu, bo straconego juz nikt nigdy nie odda ..
popcorn 14:56, 04 sty 2013

Hej Jolu!
I tak pędzi jak szalony, im jestem starsza tym szybciej czasu staram się nie tracić, ale na wiosnę nie mogę się doczekać
Szklarni też nie mam, (choć bardzo bym chciała), ale końcem lutego już się nie mogę doczekać i sieję pomidorki, czasem paprykę najwyżej się trochę powyciągają do maja

pozdrawiam!!
jotka 14:58, 04 sty 2013

A pomidorki w gruncie Ci sie udały? nie pamiętam co pisałaś
popcorn 15:01, 04 sty 2013

Jolu koktajlowe niezawodnie, gruszkowe żółte małe poraziła zaraza ziemniaka, to samo z dużymi. W tym roku tylko koktajlowe sadzę (już 3ci raz sobie obiecuję a potem i tak kupuję. Te do góry nogami ładnie porosły, normalne duże pomidorki odm Bohun, w tym roku powtórzę

pozdrawiam!