Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W miniformacie

W miniformacie

Bea 20:15, 24 mar 2014

gierczusia napisał(a)

A mówimy o czyjej kondycji ???.... Roślinek , mam nadzieję

Nie znałam tego hasła o cebulach... I pomyśleć sobie ,że w tym roku posadziłam je po raz pierwszy

Raczej mojej niestety. Jakiś trening trzeba będzie zastosować.

Ale krzaczor wywalony, hortka przesadzona i nowa wiśnia posadzona. Jakoś plan wykonany mino wszystko.

gierczusia 21:30, 28 mar 2014

Noo i zdjęcia nowej wiśni ńie ma ???... A to dlaczegóż ??

Z pomyłkowej identyfikacji Twego Psiurka się ubawiłam

Ściskam
Bea 08:40, 29 mar 2014

Kupiłam clematis montana, ale moje doświadczenia z clematisami są raczej mizerne.

Z czterech posadzonych jeden żyje i co tu z nim zrobić.

Poradźcie coś.
Pola 21:40, 29 mar 2014

Bea napisał(a)
Kupiłam clematis montana, ale moje doświadczenia z clematisami są raczej mizerne.

Z czterech posadzonych jeden żyje i co tu z nim zrobić.

Poradźcie coś.

A to ciekawe, bo u mnie sobie rosną bez problemowo, nawet dzisiaj posadziłam kolejne ... Ziemia umiwersalna w korzonki troszkę obornik granulowany i sobie radzą....
Bea 21:45, 29 mar 2014

Jakoś nie mam chyb do nich ręki, a biorąc pod uwagę reklamę Kasi ciekawa jestem jego kwitnienia.

Chciałabym, aby się zadomowił.
Pola 21:49, 29 mar 2014

Spróbuj bo warto, są bardzo wdzięczne, dla mnie wszystkie są piękne...oborniczek i jazda....
Bea 21:54, 29 mar 2014

Posadzę i zobaczymy Dzięki
Kasiek 21:57, 29 mar 2014

A ja sie oczywiscie wtrace....nic nie rob montanie, po prostu ja posadz i nie przejmuj sie nia. Nie kombinuj z nadmiermym dokarmianiem, moje tego nie dostaly, mozesz pozniej je uszczesliwiac, ale to w pozniejszym czasie. Zaslon im nozki i tyle (chociaz i tego moje nie mialy )
Kasiek 21:57, 29 mar 2014

Pola napisał(a)
Spróbuj bo warto, są bardzo wdzięczne, dla mnie wszystkie są piękne...oborniczek i jazda....

Jola a kcesz Ty po uszach ?
alinak 21:59, 29 mar 2014

dla powojników najważniejsze jest właściwe posadzenie BEATKO .

wybrać dużą dziurę ok 50 x50 . i głęboka tak samo na spód rzucamy 2 łopaty obornika , dobrze zmieszać z nasza ziemią . potem przysypać to ziemią zwykłą i dopiero potem mieszamy kompost z nasza ziemią . nie sadzimy w oborniku , bo spali . mus przysypać te warstwę zwykłą ziemią . żeby korzonki tam doszły za rok. druga sprawa to właściwe cięcie . jak przytniesz te wczas kwitnące mocno to w życiu nie zakwitnie ładnie na wiosnę ...

taka prosta zasada -

-wczas kwitnące obcinamy słabo ..1 rok na ok 50 cm a późniejsze lata na ok . 2m. albo najlepiej tylko susz i nie za wcześnie bo one późno ruszają i na wiosnę robią wrażenie zasuszonych

-późno kwitnące obcinamy ostro ...tzn . 1 rok na ok 50 cm i w późniejszych latach tak samo lub trochę wyżej tzn na ok 1 m

-w nogach trzeba coś podsadzić ,żeby wilgoć trzymało ....zestaw do wyboru do koloru

nie ma bata musi rosnąć . można na wiosnę podlać mikstura z czosnku i nadmanganianu ..przepis u mnie w wątku