Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W miniformacie

W miniformacie

Kasiek 22:19, 29 mar 2014

Niemozliwe jestescie

p.s ja tez juz zarazona...kupilam pierwsze kulki...to Wy mozecie montanki w kupie raznej eeee ciep...eee weselej
Pola 22:22, 29 mar 2014

Kasiek napisał(a)
Niemozliwe jestescie

p.s ja tez juz zarazona...kupilam pierwsze kulki...to Wy mozecie montanki w kupie raznej eeee ciep...eee weselej

W kupie raźniej, dziś usłyszałam od eM że mi kompa zablokuje, bo mu baba zeświruje z tym ogrodowym towarzystwem....nic nie chce zrobić bez konsultacji
Bea 22:23, 29 mar 2014

Dobre rady zawsze w cenie.

Wirusy tylko różne krążą i kwestia tylko, który się złapie.

Ostatnio u Kindzi to różany wirus można było złapać.

gierczusia 20:16, 31 mar 2014

Ja juz siem różanym zaraziłam ....
gierczusia 20:17, 31 mar 2014

Bea napisał(a)
Przepis ma miksturę mam zapisany

a z tym cięciem to ciekawe. Muszę sprawdzić kiedy kwitnie ta sierota co się została.

Alinko dziękuję

Piernika... Co zaś za mikstura ??
gierczusia 20:19, 31 mar 2014

alinak napisał(a)
dla powojników najważniejsze jest właściwe posadzenie BEATKO .

wybrać dużą dziurę ok 50 x50 . i głęboka tak samo na spód rzucamy 2 łopaty obornika , dobrze zmieszać z nasza ziemią . potem przysypać to ziemią zwykłą i dopiero potem mieszamy kompost z nasza ziemią . nie sadzimy w oborniku , bo spali . mus przysypać te warstwę zwykłą ziemią . żeby korzonki tam doszły za rok. druga sprawa to właściwe cięcie . jak przytniesz te wczas kwitnące mocno to w życiu nie zakwitnie ładnie na wiosnę ...

taka prosta zasada -

-wczas kwitnące obcinamy słabo ..1 rok na ok 50 cm a późniejsze lata na ok . 2m. albo najlepiej tylko susz i nie za wcześnie bo one późno ruszają i na wiosnę robią wrażenie zasuszonych

-późno kwitnące obcinamy ostro ...tzn . 1 rok na ok 50 cm i w późniejszych latach tak samo lub trochę wyżej tzn na ok 1 m

-w nogach trzeba coś podsadzić ,żeby wilgoć trzymało ....zestaw do wyboru do koloru

nie ma bata musi rosnąć . można na wiosnę podlać mikstura z czosnku i nadmanganianu ..przepis u mnie w wątku

Nooooo , znalazłam ...
Bea 20:24, 31 mar 2014

gierczusia napisał(a)
Ja juz siem różanym zaraziłam ....

To chyba nie jaka giardina?

Ładna, to się nie dziwię. Mi się też podoba, ale walczę z wirusem.
baraga1904 20:36, 31 mar 2014

...na rózaną bardzo powoli się zarażam...ale warto chyba?
Bea 20:42, 31 mar 2014

Warto, ja bardzo lubię róże. Przynoszą mi dużo radości, a szczególnie te, które pachną.
baraga1904 20:44, 31 mar 2014

Bea napisał(a)
Warto, ja bardzo lubię róże. Przynoszą mi dużo radości, a szczególnie te, które pachną.

...tylko te ich choroby mnie blokują.. miałam w swoim zyciu trzy krzaczki różane i pomarzły, chorowały i wyrzuciłam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies