Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej » Edycja postu

Ogród w budowie - nieustającej

skarabeusz 14:27, 04 maj 2016

...zazdroszczę...
Pszczelarnia 14:35, 04 maj 2016

Gabrysiu, jednak chcielibyśmy również zobaczyć zdjęcia z Ogrodu w budowie. Co nasze to nasze! Choć cudze też chwalimy.
Gruszka_na_w... 15:06, 04 maj 2016

Usprawiedliwiona ))
Piękne miejsce, ładuj akumulatorki i przywieź do nas odrobinę ciepła.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 15:13, 04 maj 2016

Właśnie wróciłam zmęczona z ogrodu i nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę
Gabriela 15:14, 04 maj 2016

Tego ciepła to bym brała stąd tonami. I kolor nieba.

Zdjęcia wkleję wieczorkiem, coś tam zrobiłam tylko tuż przed wyjazdem, są w aparacie, ta mokra i zimna wiosna zniechęciła mnie do focenia.
Anda 15:27, 04 maj 2016

No wreszcie Piękne lato w ciepłych krajach. U nas tez juz będzie coraz lepiej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 21:01, 04 maj 2016

Gabrysiu własnie mi się pytała dziś Dorota co z Tobą się dzieje bo zagląda a tu nic - ale ja wiedziałam że gdzies Cię wywiało - piekne widoki za oknem - a w ogrodzie nuda - sadzenie,pielenie...ja dziś sadziłam maleńkie lwie paszczki i działałam w ogrodzie i czuję że też bym widoki zmieniła - tak czy siak pogoda u nas już jest ciepła

pozdrawiam
Gabriela 23:00, 04 maj 2016

Zostawiłam swój ogród bardzo mokry i zimny. Na Mordorze chwasty zagłuszają wilgociolubne rośliny, nie przerobiłam kawałka okrągłej bylinówki, częściowo posadziłam coś na dwudziestu paru metrach nowej ognistej, z której nie mam jeszcze ani jednego zdjęcia i jakoś tak mi nie idzie w tym roku...

No dobra, nie marudzę.
Chociaż będziecie mi musieli wierzyć bardziej na słowo, bo dowodów zdjeciowych brak.
Ułudka rozrośnięta w wielką już kępę - Bogdziu dziękuję za nią, już można dzielić.

Tulipany jasnoczerwone różowieją na starość, ale przepięknie urosły w donicach, razem z drobnokwiatowymi narcyzami, no i dzięki tej zimnej wiośnie kwitną już tak długo.
Mam ich dużo na frontowej ognistej, dawnej żółtej, wyglądają bajecznie, ale musicie uwierzyć na słowo, bo nie mam ani jednego zdjęcia.
Tak samo musicie uwierzyć w moje liczne narcyzy w donicach i na rabatach, bo ani jednego zdjęcia.

Kawałek bylinowej. Nasadziłam na niej masę białych i fioletowych wieczorników. Na razie wszystko jeszcze niskie, tylko badyle różane sterczą.
Apropos, dzisiaj na targu kwiatowym powąchałam jakieś prawdziwe różane cudo w donicy, chyba jakąś angielkę, co za zapach, taki na żywo.

Taras z boku, zielony.

Pomidory, nieduże ale zdrowo i szybko rosną. Nasiona od Margaretki.

W szklarence oprócz stołu zastawionego jeszcze rozsadami, też mam ciepły kraj, kwitną mi wszystkie oleandry, w tym jeden nowy, któremu oczywiście nie zdążyłam zrobić zdjęcia, a ma piękne podwójne kwiaty w morelowym kolorze.

No i tak to wygląda i niewygląda, ale jak pięknie mówi Pismo: "błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli".
mira 23:12, 04 maj 2016

hehe poczułam się błogosławiona .
Ciepły week będzie - podziałasz tylko wróć.

pozdrawiam
Gabriela 15:46, 05 maj 2016

Ogrody światła cienia i wody.

i