Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość część II

Pokaż wątki Pokaż posty

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II

zawitka 08:31, 03 lis 2024

Margo2 napisał(a)
Pokaż więcej swoich kolorów[/quote/

Mam kłopoty znowu z wstawieniem zdjęć .Czekam na Wnuczka z pomocą.

Zadziwiają mnie chryzantemy. Kupiłam sporo kolorów 2 czy 3 lata temu i z tego zostały mi 2 kolory czerwony niski kulisty i buraczkowy z żółtym oczkiem wysokie.

zawitka 09:34, 03 lis 2024

Alija napisał(a)
Halinko, dereń wygląda fantastycznie, wyraźnie chce podziękować za ratunek.
Trawki bardzo ładne, a dalia z wrześniowego zdjęcia przecudnej urody.

L
zawitka 08:23, 19 lis 2024

Dalsze eksperymenty z chryzantemami. Kupiłam żółtą chryzantemę niską ,wsadzę do ogrodu i zobaczę czy utrzyma kolor czy nie i czy będzie niska .???????

Kordina 11:16, 19 lis 2024

Obawiam się, że to jednoroczna chryzantemka, też zostawiałam te jesienne kupowane na 1 listopada, a dopiero potem doczytałam, ze po prostu musi mieć w nazwie "zimująca" no takie moje odkrycie wiekopomne
zawitka 07:15, 20 lis 2024

Kordina napisał(a)
Obawiam się, że to jednoroczna chryzantemka, też zostawiałam te jesienne kupowane na 1 listopada, a dopiero potem doczytałam, ze po prostu musi mieć w nazwie "zimująca" no takie moje odkrycie wiekopomne

Ja eksperymentuje bawię się nimi . W tym roku taką niską biała wstawię do piwnicy i na wiosne wstawią do jasnego i ciepłego pomieszczenia zobaczę co bedzie jakie wyrosną?????
kasiek 15:25, 24 lis 2024

Ja też kupiłam parę chryzantem na próbę, ciekawe czy przeżyją..
Z opuchlakami też mam taki sam problem, nagryza mi trzmieliny i rododendrony, przepaskudy. Przy zimozielonych to podwójnie szkoda bo się nie odnawiają tak szybko...
zawitka 08:23, 28 lis 2024

Chryzantemy nie wszystkie przeżyją zimę. Te jednoroczne tylko w lekko cieplej piwnicy. też musze zrobić jak Mirka wywalić wszystkie rozchodniki i powalczyć z opuchlakami bo zeżrą mi rodki .