A co tak pięknie w donicy kwitnie?[/quot To nowy nabytek wiśnia japońska. Uwielbiam je mam jedna ma ok 6 lat ale ta na zewnątrz jeszcze trochę do kwitnienia.to ciekawe drzewko jak przekwitnie to nie długo po nim zamierają listki i pod koniec lata stoi i odpoczywa. Na początku myślałam że mi uschła i lałam pod nią wodę i doszłam do tego że tak ma być.
Widzę Twoją wiosnę, ta wiśnia jest piękna, robi wrażenie. Zima i u nas obfitowała w śnieżne opady, ale już potrzebuję deszczu. Rabaty od tygodnia podlewam. W tym roku odpuszczam zakupy kwiatowe i tak mam bardzo dużo doniczek do podlewania.[/quote Ja nie sadzę dużo w donice ponieważ to trzeba podlewać częściej a ja często wyjeżdżama le teraz syn mi stawia prezent Rodziny --altankę na tarasie to będę miała donice prawie w jednym miejscu.
Tak, wiśnia jest piękna i chyba rośnie nieduża. Może zgapię pomysł donicy?[/quote Te wisienki powoli rosną mam już jedną kilka lat wys ok 80 cm .W tym roku mi nieco przymarzła i jeszcze nie kwitła tej wiosne ale listki są więc mam nadzieje ze przeżyje. Tę w donicy kupiłam w tym roku w pączkach .Postała u mnie i tak pięknie zakwitła.
Bardzo szybko zakwitła Ci ta wiśnia. Bardzo ciepło u Ciebie.
Wczesna wiosna moja jest nie za wielka lekka rewolucja w ogrodzie nie pozwoliła mi dosadzać cebul wiosennych .