Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość część II

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II

ElzbietaFranka 22:30, 18 sie 2024

zawitka napisał(a)
\\

Elu o dziwo moja trojesc juz wzeszła ma 2 ładne listki cieszę się ale czy wytrzyma przez zimę .Nigdy nie siałam jej.

U mnie też coś tam wzeszło ale czy to trojeść? Ładnie zszedł krwawnik.

Zrobiłam błąd ziemię zamieszłam z żelem, aby ziemia była mokra i zrobiła się nieprzyjemna ta ziemia. Robi się skorupa po wierzchu w środku galeretka.
Na szczęście nie wysiałam wszystkich nasion trudno będę wiosna siać.
zawitka 07:02, 19 sie 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

U mnie też coś tam wzeszło ale czy to trojeść? Ładnie zszedł krwawnik.

Zrobiłam błąd ziemię zamieszłam z żelem, aby ziemia była mokra i zrobiła się nieprzyjemna ta ziemia. Robi się skorupa po wierzchu w środku galeretka.
Na szczęście nie wysiałam wszystkich nasion trudno będę wiosna siać.

Moja trojeść dziwadło bo kwitła ładnie potem siedziała zamyślona iiiii zaczęła na nowo kwitnąc i gdzie będzie miała nasiona z czego się bardzo cieszę.
zawitka 08:03, 22 sie 2024

Nareszcie spadła dobra ilość deszczu rośliny nieco poturbowane ale mają wilgoć to odżyją. Trojeść kwitnie drugi raz ma mniej kwiatów ale za to ma nasiona. Zeszłoroczne wysiałam 3 tygodnie temu i wzeszły o dziwo .Ładnie rosną ale czy przezimują zobaczymy.

Gosialuk 12:07, 22 sie 2024

Ładnie powschodziły.
ElzbietaFranka 12:33, 22 sie 2024

zawitka napisał(a)
Nareszcie spadła dobra ilość deszczu rośliny nieco poturbowane ale mają wilgoć to odżyją. Trojeść kwitnie drugi raz ma mniej kwiatów ale za to ma nasiona. Zeszłoroczne wysiałam 3 tygodnie temu i wzeszły o dziwo .Ładnie rosną ale czy przezimują zobaczymy.

Tak ten deszcz dał dużo roślinom. Jeszcze mam nadzieję wczorajsze opady też podlały.

U mnie podobne wzeszly. Takie, jak zaznaczyłam na twojej focie, ale mam ich mało u ciebie gęściej.
Zrobiłam okropny błąd, że tego żelu dodałam tak prawdę mówiąc za dużo. Pozostawiłam wszystkich nasion po torebce to wysięje już wiosną.
Spróbuję je posadzić do donic. I później zima przechować w foliaku.

Mam bardzo dużo na jeden dzień różnego rodzaju przesadzania w gruncie i do donic. Myślałam, że w sobotę i niedzielę coś zrobię a tu znowu upały zapowiadają.

Też mam takie sadzoneczki. U ciebie zimą cieplej to przeżyją zimę.

zawitka 21:57, 24 sie 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Elu ale wcale nie masz ich tak mało za tym kółkiem tam dalej widac ze jest ich sporo .Masz rację ja też przesadzę w doniczki to może się uratuję a te nowe nasiona wysieję tez na wiosne .
zawitka 22:06, 24 sie 2024

Po deszczu nawet urosła mi spora pryzma kompostu moje robaczki jakby lepiej pracują .Podbieram go do cos przesadzam .Właśnie przesadzałam kupione rośliny i dodawałam go pod korzenie.

Nowa roślinka nie znana dla mnie to woskówka doniczkowa kupiona za grosze z tych ci się ratuje.

zawitka 22:17, 24 sie 2024

To następne nowe rośliny ta żółta kuleczka ro roślina jednoroczna Craspedia Globosa
zawitka 10:11, 08 wrz 2024

susza daje we znaki porządnie chyba trzeba myśleć o roślinach które nie potrzebują dużo wody.

Kasya 10:25, 08 wrz 2024

Oj bardzo daje się we znaki
Aż nie chce mi się fotek robić
U ciebie nie widać suszy