Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce » Edycja postu

Majówka na Majówce

Nowa12 14:34, 11 lut 2019

Mi by było szkoda grujecznika wyrzucić .
Chociaż kto wie, czy się na mojego nie wkurzę.
I to poniekąd z mojej winy bo poprosiłam męża żeby mi wykopał dziurę i go posadził. No to posadził (jak się potem dowiedziałam) do rodzimej ziemi czyli gliny i kamieni. Nic, grama nie dał lepszej ziemi i kompostu, który mieliśmy. Więc jak sobie poradzi i będzie rósł to będzie ośmy cud świata .
Inne propozycje drzew mi się podobają. Jedynie nie jestem za oczarem.
Ale to moja osobista niechęć do drzew, które kwitną zimą.
Nowa12 14:36, 11 lut 2019

Ps. Ale masz intrygującą pracę. Łał. .
mikina34 15:17, 11 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Mi by było szkoda grujecznika wyrzucić .(...)

Już jednego takiego się pozbyłam, bo był coraz brzydszy, ten jest podobny i jak nie da się go uratować to z bólem serca też pójdzie precz. Może ja nie umiem się z nimi obchodzić albo im warunki nie odpowiadają.
mikina34 15:18, 11 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Ps. Ale masz intrygującą pracę. Łał. .

Ciekawą
Bogdzia 17:54, 11 lut 2019

Ja ambrowca bym wybrała.
sylwia_slomc... 18:26, 11 lut 2019

Jak masz grujecznika wywalać to wstaw do działu oddam, pewnie ktoś z miłą chcęcią go przygarnie i się będzie cieszył, a drzewko się nie zmarnuje bo szkoda
Taborecik ślicznie już wygląda, mebelki będą jak nowe, nikt nie mówił, że będzie łatwo, ale satysfakcja będzie ogromna
Na pocieszenie powiem, ze my ręcznie nasze krzesła zmordowaliśmy bo zapomniałam kupić nakładki z papierem ściernym do szlifierki
Dragonka 19:30, 11 lut 2019

Przyszłam znowu dzięki za podpowiedź o krwawniku kichawcu u Romy.

Widzę, że trafiam w idelanym momencie- wybierasz drzewka! Idę popodglądać, sama się miotam obecnie.
mikina34 19:46, 11 lut 2019

Bogdzia napisał(a)
Ja ambrowca bym wybrała.

Mnie też się bardzo podoba, szukałam ofert i niestety na razie poza zasięgiem cenowym, niezbyt duży, a kosztowny, no chyba, że trafiłaby se jakaś okazja
mikina34 19:53, 11 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak masz grujecznika wywalać to wstaw do działu oddam, pewnie ktoś z miłą chcęcią go przygarnie i się będzie cieszył, a drzewko się nie zmarnuje bo szkoda
Taborecik ślicznie już wygląda, mebelki będą jak nowe, nikt nie mówił, że będzie łatwo, ale satysfakcja będzie ogromna
Na pocieszenie powiem, ze my ręcznie nasze krzesła zmordowaliśmy bo zapomniałam kupić nakładki z papierem ściernym do szlifierki

Powiem, że te twarde krzesła nie dała rady nawet szlifierka oscylacyjna, emuś musiał kątówka z nakładką ścierną pierwszą warstwę zdjąć, potem ja resztę. Te sosnowe taborety to pikuś ale i tak ręcznie sobie nie wyobrażam żeby to dziergać więc tym bardziej szacun dla Was

Jeżeli chodzi o grujecznika to on naprawdę nie wygląda dobrze jeżeli chodzi o pokrój, ponieważ głowny pień usechł od korzenia poszły odrosty i one są dziwne, zupełnie nie przypominają pokrojem grujecznika, tylko liście jako tako są podobne. Wstydziłabym się komuś takiego pokracznika oferować
mikina34 19:54, 11 lut 2019

Dragonka napisał(a)
Przyszłam znowu dzięki za podpowiedź o krwawniku kichawcu u Romy.

Widzę, że trafiam w idelanym momencie- wybierasz drzewka! Idę popodglądać, sama się miotam obecnie.

Wpadaj częściej Ja się miotam okropnie