Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Madzenka 07:48, 30 kwi 2013

noemi napisał(a)

Ok, masz zaklepane 5 sztuk . Som one właśnie u Stefana tj. szkółka stefanogród w Jugowcu .... jak będę na rondzie to zrobię fotkę

Wielkie dzięki!
Muszę się kiedyś wybrać na rekonesans do Stefana.
Byłam wczoraj u Kulasa, trawki jakieś marne po zimie, dużo rh, graby po 160 zł...., grab ukrzyźowany wielki za 850 zł... Chyba zacznę krzyźować graby i sprzedawać...
stychaz 20:07, 07 maj 2013

Madziu jak tam zakupy?
jagoda99 19:24, 15 maj 2013

Odwiedzila pozdrawiam
Syla 19:49, 15 maj 2013

Madziu wyrzuciłaś żurawki tam gdzie sadzisz teraz tatarak ? bo wiem , że walczysz z opuchlakiem .... wiesz .... podniosłam 10 żurawek i gniotłam w palcach ... pod jedną było z 10szt ..... jedne większe inne maleństwa i wytukłam przy okazji ślimaki "bezskorupkowe"
Teraz będę na dniach dzielić citronellę bo ma dużo odnóżek .... odmłodzę sobie rośliny przy okazji szkodnika buziaczki
noemi 22:05, 15 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Wielkie dzięki!
Muszę się kiedyś wybrać na rekonesans do Stefana.
Byłam wczoraj u Kulasa, trawki jakieś marne po zimie, dużo rh, graby po 160 zł...., grab ukrzyźowany wielki za 850 zł... Chyba zacznę krzyźować graby i sprzedawać...

Stefana polecam ... a takie gotowce w szkółkach kuszą , ale ceny są straszne ....za to widziałam Twojego buka , bardzo ładnie wyszedł i jaka satysfakcja , powstanie dzieło
... dzięki Tobie , sama sobie kształtuję kulkę z bukszpanu na pniu i sprawia mi to wielką przyjemność
noemi 22:16, 15 maj 2013

stychaz napisał(a)
Madziu jak tam zakupy?

Zakupy udane, ale już wszystko wiesz ... tatarak jeszcze nie posadzony ... za to róże udało mi się wkomponować i jak thuje podrosną to się tam nie przecisnę ... strasznie mam mało miejsca ... hmmm , niby wiem o tym a jednak ciągle coś ...
noemi 22:17, 15 maj 2013

jagoda99 napisał(a)
Odwiedzila pozdrawiam

Bardzo Ci dziękuję Macham i pozdrawiam
noemi 22:25, 15 maj 2013

Syla napisał(a)
Madziu wyrzuciłaś żurawki tam gdzie sadzisz teraz tatarak ? bo wiem , że walczysz z opuchlakiem .... wiesz .... podniosłam 10 żurawek i gniotłam w palcach ... pod jedną było z 10szt ..... jedne większe inne maleństwa i wytukłam przy okazji ślimaki "bezskorupkowe"
Teraz będę na dniach dzielić citronellę bo ma dużo odnóżek .... odmłodzę sobie rośliny przy okazji szkodnika buziaczki

Syla jeszcze tataraku nie posadziłam, chcę go wcisnąć przy kuli- ciuradełku co nie będzie ciuradełkiem , jednak ... tam gdzie żurawki , obecnie nie mam nic, chciałam kulki bukszpanowe w trawkach , ale to też jeszcze nic pewnego ... na razie mam tak mało czasu na ogród , że jest jak jest u mnie ślimaków też jest dużo, strasznie się ich brzydzę ale wyrzucam poza "mój" teren

Syla, musimy się umówić ... napiszę do Ciebie maila w tej sprawie , bo weekendy się kurczą i tak nie może być
noemi 22:31, 15 maj 2013

Ostatnio jestem ciągle w niedoczasie ... ale coś tam działam , niestety komary już są i nie chcą się zlitować nade mną ....
... wczoraj pryskałam bukszpany - kule, które ostatnio kupiłam, bo miodówka je zaatakowała ,te co rosną w gruncie jeszcze są ok .... czy są już mszyce u Was ? czy mam się martwić o inne roślinki?

buziam i pozdrawiam

grupa_trzyma... 22:41, 15 maj 2013

Madziu, na komary ty też sie popryskać musisz, nie tylko bukszpanowe kule
Pozdrawiam i trzymam kciuki za zmiany.
Wybierasz sie z nami do Karpacza po funkie.pl.?