Wielkie dzięki!
Muszę się kiedyś wybrać na rekonesans do Stefana.
Byłam wczoraj u Kulasa, trawki jakieś marne po zimie, dużo rh, graby po 160 zł...., grab ukrzyźowany wielki za 850 zł... Chyba zacznę krzyźować graby i sprzedawać...
Madziu wyrzuciłaś żurawki tam gdzie sadzisz teraz tatarak ? bo wiem , że walczysz z opuchlakiem .... wiesz .... podniosłam 10 żurawek i gniotłam w palcach ... pod jedną było z 10szt ..... jedne większe inne maleństwa i wytukłam przy okazji ślimaki "bezskorupkowe"
Teraz będę na dniach dzielić citronellę bo ma dużo odnóżek .... odmłodzę sobie rośliny przy okazji szkodnika buziaczki
Stefana polecam ... a takie gotowce w szkółkach kuszą , ale ceny są straszne ....za to widziałam Twojego buka , bardzo ładnie wyszedł i jaka satysfakcja , powstanie dzieło
... dzięki Tobie , sama sobie kształtuję kulkę z bukszpanu na pniu i sprawia mi to wielką przyjemność
Zakupy udane, ale już wszystko wiesz ... tatarak jeszcze nie posadzony ... za to róże udało mi się wkomponować i jak thuje podrosną to się tam nie przecisnę ... strasznie mam mało miejsca ... hmmm , niby wiem o tym a jednak ciągle coś ...
Syla jeszcze tataraku nie posadziłam, chcę go wcisnąć przy kuli- ciuradełku co nie będzie ciuradełkiem , jednak ... tam gdzie żurawki , obecnie nie mam nic, chciałam kulki bukszpanowe w trawkach , ale to też jeszcze nic pewnego ... na razie mam tak mało czasu na ogród , że jest jak jest u mnie ślimaków też jest dużo, strasznie się ich brzydzę ale wyrzucam poza "mój" teren
Syla, musimy się umówić ... napiszę do Ciebie maila w tej sprawie , bo weekendy się kurczą i tak nie może być
Ostatnio jestem ciągle w niedoczasie ... ale coś tam działam , niestety komary już są i nie chcą się zlitować nade mną ....
... wczoraj pryskałam bukszpany - kule, które ostatnio kupiłam, bo miodówka je zaatakowała ,te co rosną w gruncie jeszcze są ok .... czy są już mszyce u Was ? czy mam się martwić o inne roślinki?
Madziu, na komary ty też sie popryskać musisz, nie tylko bukszpanowe kule
Pozdrawiam i trzymam kciuki za zmiany.
Wybierasz sie z nami do Karpacza po funkie.pl.?