Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 22:47, 15 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Madziu, na komary ty też sie popryskać musisz, nie tylko bukszpanowe kule
Pozdrawiam i trzymam kciuki za zmiany.
Wybierasz sie z nami do Karpacza po funkie.pl.?

ach muszę coś zakupić na te france brrrrrrrrrrr ... na giełdzie jest pan, który ma funkie, chyba po 6 zł ... a ja sama nie wiem co chcę ... a kiedy się wybieracie ? ... widzimy się w sobotę ?
Madzenka 22:48, 15 maj 2013

noemi napisał(a)
Ostatnio jestem ciągle w niedoczasie ... ale coś tam działam , niestety komary już są i nie chcą się zlitować nade mną ....
... wczoraj pryskałam bukszpany - kule, które ostatnio kupiłam, bo miodówka je zaatakowała ,te co rosną w gruncie jeszcze są ok .... czy są już mszyce u Was ? czy mam się martwić o inne roślinki?

buziam i pozdrawiam

Wczoraj o zmroku pryskałam profilaktycznie przeciwgzrybowym, bo IPO pisał że taka długotrwała wilgośc (kilkunastogodzinne opady) zagrażają liściastym.... A dzisiaj wypatrzyłam mszyce na róźach... I musze poczekać co najmniej do weekendu z opryskiem....
Mszysce u mnie są co roku intensywne...
noemi 22:53, 15 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Wczoraj o zmroku pryskałam profilaktycznie przeciwgzrybowym, bo IPO pisał że taka długotrwała wilgośc (kilkunastogodzinne opady) zagrażają liściastym.... A dzisiaj wypatrzyłam mszyce na róźach... I musze poczekać co najmniej do weekendu z opryskiem....
Mszysce u mnie są co roku intensywne...

Marzenko , a na nowych listkach bukszpanowej kuli mam takie plamy jasnobrązowe , jakby w połowie listka .... to początek grzyba? ...bo na tym nie mam midówki , tylko te plamy i świeże przyrosty są zniekształcone ....
agniecha973 22:55, 15 maj 2013

Madzia, pokaż te róże z rosarium. Daj popatrzeć dla porównania
noemi 22:57, 15 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Madzia, pokaż te róże z rosarium. Daj popatrzeć dla porównania

Aga , obiecuję jutro zrobię fotki. Już posadzone i mają pąki
agniecha973 22:58, 15 maj 2013

W doniczkach kupiłaś czy odkryty korzeń?
grupa_trzyma... 23:01, 15 maj 2013

Ja mam na różaneczniku opuchlaka. Albo kilka opuchlaków. Co robić? Dursbanem do gleby?
Madziu, w sobotę nie mogę. Mam zajęcia w szkole u Igora. Żałuję bardzo.
Jeśli chodzi o wypad do Karpacza to jeszcze nie ustaliłysmy ostatecznego terminu. Ja mam wszytskie soboty wolne. Dopasuję się. Wybierz się. Mają tam i inne cuda. Może poszerzą Ci się horyzonty?
Madzenka 23:06, 15 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ja mam na różaneczniku opuchlaka. Albo kilka opuchlaków. Co robić? Dursbanem do gleby?
Madziu, w sobotę nie mogę. Mam zajęcia w szkole u Igora. Żałuję bardzo.
Jeśli chodzi o wypad do Karpacza to jeszcze nie ustaliłysmy ostatecznego terminu. Ja mam wszytskie soboty wolne. Dopasuję się. Wybierz się. Mają tam i inne cuda. Może poszerzą Ci się horyzonty?

Teraz podobno nic nie należy robić. Pryskanie chrząszczy gdy pojawią się nowe liście, wtedy zaczynają żerować... Na lanie na larwy za pózno, trzeba czekać do lipca...
noemi 23:07, 15 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
W doniczkach kupiłaś czy odkryty korzeń?

w doniczkach , takich wąskich a długich , listki błyszczące , śliczne . Teraz żeby się przyjęły i chciały rosnąć u mnie ...tak się nimi zachwycam , ale nie widziałam w żadnym sklepie takich ładnych róż
Madzenka 23:07, 15 maj 2013

noemi napisał(a)

Marzenko , a na nowych listkach bukszpanowej kuli mam takie plamy jasnobrązowe , jakby w połowie listka .... to początek grzyba? ...bo na tym nie mam midówki , tylko te plamy i świeże przyrosty są zniekształcone ....

Też mam takie plamy, podejrzewam, że od nadmiaru wody. Dlatego robilam oprysk tym razem score, miesiąc temu topsinem...

Zrób zdjęcie i wyślij mi na maila