Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 23:11, 15 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ja mam na różaneczniku opuchlaka. Albo kilka opuchlaków. Co robić? Dursbanem do gleby?
Madziu, w sobotę nie mogę. Mam zajęcia w szkole u Igora. Żałuję bardzo.
Jeśli chodzi o wypad do Karpacza to jeszcze nie ustaliłysmy ostatecznego terminu. Ja mam wszytskie soboty wolne. Dopasuję się. Wybierz się. Mają tam i inne cuda. Może poszerzą Ci się horyzonty?

Ale szkoda, że się nie zobaczymy co do Karpacza , to jestem otwarta na propozycje w sumie, też mam wolne soboty ... jak nie po zakupy to dla Towarzystwa się wybiorę .... co do opuchlaków, to się nie znam, wybrałam ile mogłam ręcznie, teraz czekam na Wieloszkę ze sprzętem ... ale jak Marzenka piszę, że to nie pora , to chyba mi pozostanie z nimi żyć :- (
noemi 23:14, 15 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Też mam takie plamy, podejrzewam, że od nadmiaru wody. Dlatego robilam oprysk tym razem score, miesiąc temu topsinem...

Zrób zdjęcie i wyślij mi na maila

Ok, jutro zrobię fotkę - z góry dziękuję , to moja największa kula i bojem się że to grzyb ... muszę sprawdzić , co mam na grzyba z chemii ...
agniecha973 23:20, 15 maj 2013

noemi napisał(a)

w doniczkach , takich wąskich a długich , listki błyszczące , śliczne . Teraz żeby się przyjęły i chciały rosnąć u mnie ...tak się nimi zachwycam , ale nie widziałam w żadnym sklepie takich ładnych róż

Jak w doniczkach, to nie ma szans, żeby się nie przyjęły.
Gabisia 22:04, 16 maj 2013

Madzieńko, żadnych zdjęć?
No jak to?
A tataraki?

Widzimy się w sobotę???

Ale znaków "?", hihi...
noemi 22:24, 16 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Jak w doniczkach, to nie ma szans, żeby się nie przyjęły.

Aga zdjęcia beznadziejne , późno już było a ze mnie żaden fotograf , ale może coś zobaczysz nawet obrobić ich nie umiem ;-( ... zobacz i usunę te zdjęcia , bo są straszne !

Edit : Aga widziała, to zdjęcia usunęłam , bo były koszmarne , ale wkleję nowe , obiecuje
noemi 22:26, 16 maj 2013

Gabisia napisał(a)
Madzieńko, żadnych zdjęć?
No jak to?
A tataraki?

Widzimy się w sobotę???

Ale znaków "?", hihi...

Ach szkoda gadać , żadnych zdjęć tataraki siedzą w doniczkach .... swoje kule z giełdy pryskałam na miodówkę a u Ciebie jak ? sprawdzałaś ?
widzimy się w sobotę
Madzenka 22:46, 16 maj 2013

Madzia u mnie inwazja robactwa... Prżędziorki, miodunki, mszyce, bawełnica i nie wposminam o krewetkach...
A ja psikałam na grzyba...
agniecha973 22:47, 16 maj 2013

Widziałam, ale może nie usuwaj, tylko jutro zrób takie, które Ci.ę zadowolą i podstaw zamiast tych. Masz 24 godz. na edycję posta
Róże rzeczywiście wypasione, ale to nie ma co porównywać z tymi kopanymi. Moje jesienne też już wydają mi się ładne, ale pączków jeszcze ani widu. Tylko angielka Queen of Sweden baaardzo powoli się zbiera, bardzo. Te wiosenne słabe jeszcze, dopiero budują listki (korzonki pewnie też).
Będę wpadać i ją oglądać regularnie, więc rób zdjęcia.
Gabisia 22:51, 16 maj 2013

noemi napisał(a)

Ach szkoda gadać , żadnych zdjęć tataraki siedzą w doniczkach .... swoje kule z giełdy pryskałam na miodówkę a u Ciebie jak ? sprawdzałaś ?
widzimy się w sobotę

Madziu, mam nadzieję, że Ty mi sprawdzisz robactwo, bo ja się nie znam
Już 3 razy psikałam na przędziory!
Jest troszkę lepiej...
noemi 22:56, 16 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Madzia u mnie inwazja robactwa... Prżędziorki, miodunki, mszyce, bawełnica i nie wposminam o krewetkach...
A ja psikałam na grzyba...

Oj to się zaczęło .... nie umiem rozpoznawać przędziorków , wiem , że pajęczyny są .... i coś jeszcze ?