Madziu napisz gdzie będziesz sadzić czosnki bo ja ciagle nie wiem gdzie wepchać purple sensation. Chyba dam do róż i bordowej żurawki... Gladiatory i giganteum wiem ale purple nie mam koncepcji.... I pink tulipany...
Przemyślenia na temat sadzenia czosnków (300 szt.): w trawach typu seslerie(p. Bury Court), bodziszkach, łubinach, bylicach (do szarego), kocimiętkach, nawet irysach, do mikołajków, szałwi.
W poduchach pod drzewami (te niższe), przy lawendzie.
Świetna ta doniczka tylko właśnie z drewna....a ja chcę ją na stole postawić i czy nie będzie przeciekało?? Jak nie uda mi się w NL kupić takiej to będę się mocniej zastanawiać nad tą
Marzenko , moje gladiatory już między kulkami mam jeszcze od Wieloszki allium sphaerocepholan Drumsticks i nie wiem gdzie go posadzić , żeby go najlepiej wyeksponować ... w trawkach mi się najbardziej podobają ... ale moje stipy marniutkie i nie wiadomo czy przetrwają zimę ... myślę , myślę ....
... mam jeszcze do posadzenia szafirki i tulipany
... pink tulipany podobają mi się z queen of night
opryskałam dzisiaj Topsinem kulki i zawijasek ... nie wiem co im dolega ...ale nie wygląda to dobrze .... przeczytałam cały wątek "co nęka bukszpany ..." i nie wiem , czy to grzyb czy przędziorek ... w weekend zrobię oprysk na przędziorka ...