Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Madzenka 06:36, 04 paź 2013

Madziu napisz gdzie będziesz sadzić czosnki bo ja ciagle nie wiem gdzie wepchać purple sensation. Chyba dam do róż i bordowej żurawki... Gladiatory i giganteum wiem ale purple nie mam koncepcji.... I pink tulipany...
Pszczelarnia 11:26, 04 paź 2013

Przemyślenia na temat sadzenia czosnków (300 szt.): w trawach typu seslerie(p. Bury Court), bodziszkach, łubinach, bylicach (do szarego), kocimiętkach, nawet irysach, do mikołajków, szałwi.
W poduchach pod drzewami (te niższe), przy lawendzie.

Magda70 11:30, 04 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Ja mam taką doniczkę w sklepie, tylko jest z drewna egzotycznego

http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/skrzynka-drewniana-kratka-sd-04

Świetna ta doniczka tylko właśnie z drewna....a ja chcę ją na stole postawić i czy nie będzie przeciekało?? Jak nie uda mi się w NL kupić takiej to będę się mocniej zastanawiać nad tą
JulkAd 16:49, 05 paź 2013

Madziu nadrobiłam ciut i ślad palucha i pozdrowionka zostawiam, miłego weekendu życzę
noemi 20:19, 08 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Madziu napisz gdzie będziesz sadzić czosnki bo ja ciagle nie wiem gdzie wepchać purple sensation. Chyba dam do róż i bordowej żurawki... Gladiatory i giganteum wiem ale purple nie mam koncepcji.... I pink tulipany...

Marzenko , moje gladiatory już między kulkami mam jeszcze od Wieloszki allium sphaerocepholan Drumsticks i nie wiem gdzie go posadzić , żeby go najlepiej wyeksponować ... w trawkach mi się najbardziej podobają ... ale moje stipy marniutkie i nie wiadomo czy przetrwają zimę ... myślę , myślę ....
... mam jeszcze do posadzenia szafirki i tulipany

... pink tulipany podobają mi się z queen of night
noemi 20:23, 08 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Przemyślenia na temat sadzenia czosnków (300 szt.): w trawach typu seslerie(p. Bury Court), bodziszkach, łubinach, bylicach (do szarego), kocimiętkach, nawet irysach, do mikołajków, szałwi.
W poduchach pod drzewami (te niższe), przy lawendzie.

o Pszczółko jesteś właśnie czosnki w trawach najbardziej mi się podobają . Lawenda w tym roku u mnie marna nie pocieszyłam się nią ...szkoda!

noemi 20:25, 08 paź 2013

JulkAd napisał(a)
Madziu nadrobiłam ciut i ślad palucha i pozdrowionka zostawiam, miłego weekendu życzę

Witaj Kochana pozdrawiam i macham
noemi 20:36, 08 paź 2013

Przed wejściem wrzosy i dynie

noemi 20:38, 08 paź 2013

noemi 20:45, 08 paź 2013

opryskałam dzisiaj Topsinem kulki i zawijasek ... nie wiem co im dolega ...ale nie wygląda to dobrze .... przeczytałam cały wątek "co nęka bukszpany ..." i nie wiem , czy to grzyb czy przędziorek ... w weekend zrobię oprysk na przędziorka ...