Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 20:56, 08 paź 2013

Taki wianek bardzo mi się spodobał i połączenie bluszczu z "mrozem" ... w mojej ulubionej kwiaciarni w rynku
Bea 20:59, 08 paź 2013

A co jest tym bukszpanikom.

Wianek bardzo ładny - to chyba hortensje i wrzosy?
noemi 21:14, 08 paź 2013

Bea napisał(a)
A co jest tym bukszpanikom.

Wianek bardzo ładny - to chyba hortensje i wrzosy?

Beatko wianek z hortensji i wrzosów ... a bukszpanom nie zdążyłam cyknąć fotki ... są brązoworude ... chyba porażone przędziorkiem ... i łysawe się zrobiły na razie zrobiłam oprysk na grzyba, może coś pomoże ... za parę dni prysnę na przędziorka ... w tym sezonie nie robiłam jeszcze żadnych oprysków ... z nawozami też dałam ciała ... może zagłodzone są ....
Gabisia 21:27, 08 paź 2013

Madzieńko,
nareszcie wrzosy som
Gabrysia_ 21:29, 08 paź 2013

O!...jest Madzia i fotki są...jak fajnie
noemi 21:31, 08 paź 2013

Gabisia napisał(a)
Madzieńko,
nareszcie wrzosy som

następnym razem proszę przywołać mnie do porządku , bo teraz miałam słaby wybór ... wyszło tak sobie .... Twojej nie dorównam a tak mi się podoba ....
Madzenka 21:36, 08 paź 2013

Cudne wrzosy w donicach z dynią i swiecą som

Moje bukszpany też cierpią, też je pryskam... W ten weekend na grzyba bo na przędziora już dostały i jeszcze koniecznie nawóz na jesien.

Wg mnie glina + nadmiar wody + sprzyjające warunki dla robali....
noemi 21:40, 08 paź 2013

Gabrysia_ napisał(a)
O!...jest Madzia i fotki są...jak fajnie

Helloł Gabi zaglądam do Ciebie na bieżąco .... tylko czasami po ciuchu ..... bo ciągle czasu nie mam ........
Bea 21:40, 08 paź 2013

noemi napisał(a)

Beatko wianek z hortensji i wrzosów ... a bukszpanom nie zdążyłam cyknąć fotki ... są brązoworude ... chyba porażone przędziorkiem ... i łysawe się zrobiły na razie zrobiłam oprysk na grzyba, może coś pomoże ... za parę dni prysnę na przędziorka ... w tym sezonie nie robiłam jeszcze żadnych oprysków ... z nawozami też dałam ciała ... może zagłodzone są .... [/quote

Przyjdę zobaczyć fotki bo u mnie podobne objawy i też zastanawiam się co jest grane.

Z tym dokarmianiem to pewnie za późno. Niektóre tak na zimę zmieniają kolor, a potem na wiosnę

są zielone to może fizjologiczne.

Opryskałam na grzyba, przędziorka i roztocza.
noemi 21:47, 08 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Cudne wrzosy w donicach z dynią i swiecą som

Moje bukszpany też cierpią, też je pryskam... W ten weekend na grzyba bo na przędziora już dostały i jeszcze koniecznie nawóz na jesien.

Wg mnie glina + nadmiar wody + sprzyjające warunki dla robali....

dziękować Madżenka , oooo jak dobrze, że napisałaś o nawozie , mam jesienny uniwersalny, ale w granulkach .... w tym sezonie nie podlałam bukszpanów ani razu , ładnie się trzymały ...... oglądałam zdjęcia z tamtego roku , na jesień też mi tak zżółkły....ale teraz są jakieś łysawe i to mnie martwi .... no trudno , jak nie przetrwają , to na wiosnę będzie wymiana