Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:05, 16 mar 2014

ewsyg napisał(a)

Też ją mam ma śliczne liliowe kwiatki

Czyli George Henry Kern odmianowo potwierdzony
Agania 11:10, 16 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Agata, masz piękny, tajemniczy ogród. Wydaje się, że można po nim spacerować godzinami i odkrywać wciąż coś nowego. Piękne kolory latem i jesienią, wiosną też. To wielka zaleta. Niesamowite są Twoje klony palmowe! Cudne lilie wodne. No i piękne otoczenie, wspaniałe miejsce na tworzenie domu i ogrodu... Psy, koty - bardzo je lubię .

Pozdrawiam, ja zaglądałam już wcześniej, ale cichaczem.

Jagoda zapraszam, wpadaj na pogaduchy i do ogrodu jak widać, fajnie spędzamy czas na ogrodowisku a teraz wstęp do kwitnienia magnolek ruszył i zgadujemy co nam w ogrodach rośnie
Agania 11:13, 16 mar 2014

iwonaal napisał(a)
Ślicznie.

Ślicznie to zaraz będzie jak magnolie kwiatami się obsypią, pierwsza startuje już gwiaździsta, tak jak wspomiała Mała Mi pąki już jej pękają
Agania 11:16, 16 mar 2014

ewsyg napisał(a)

Ha, ha, ale jakie kosztowne
Wiesz Aguś, pracuje nad sobą

Wiem, wiem, ja też pracuję nad sobą, program naprawczy, niejedna z nas powinna sobie uruchomić, czyt. u Małej Mi
Agania 11:19, 16 mar 2014

ewsyg napisał(a)

Też ją mam, ale u mnie zakwitła i przemarzła , ale u mnie wszystko przemarza

Teraz jest w domu w doniczce. Myślę, że na nowym miejscu będzie miała lepsze warunki.

Miejsce znajdź odpowiednie, żeby potem ładnie rosła
Agania 11:20, 16 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Mam dwie, jedna spora, ma ponad 10 lat, druga młodziutka zeszłoroczna Susan, jeszcze nie kwitła ale ma pąki, wiec jest nadzieja. Na razie musi mi to wystarczyć.

Iwonko, życzę obfitego kwitnięcia twoich magnolek
ewa004 11:31, 16 mar 2014

Agata ja swoją mam jeszcze okrytą ,myślisz żeby ściągnąć już szmatę ?
Agnieszka_B 11:32, 16 mar 2014

Z chęcią przyglądam się dyskusji o magnoliach. Nie mam jeszcze żadnej - i to musi się zmienić
Jagodaa 11:39, 16 mar 2014

Ja jakoś nie mam szczęścia do magnolii... Zawsze marzyła mi się taka o dużych biało-różowych kwiatach. Robiłam próby, ale ani w poprzednim, ani obecnym domu nie chcą kwitnąć. Okrywałam na zimę, podlewałam w ciągu sezonu, nawoziłam, ziemię miały w dołku "podawaną" odpowiednią i zawsze było coś nie tak. Stały w miejscu, maksymalnie jeden kwiatek. Aktualnie tą co została wykopana przy reorganizacji ogrodu mam w przechowalni. Chyba spróbuję ją na razie przechować w dużej zadołowanej donicy.
A najciekawsze jest to, że u sąsiada obok magnolie kwitną jak szalone, a posadzone były bez żadnego starania, tak sobie gdzie bądź! Nie wiem w czym tkwi sekret. Jak zakwitną, to zrobię ukradkiem foto.
Agania 12:01, 16 mar 2014

ewa004 napisał(a)
Agata ja swoją mam jeszcze okrytą ,myślisz żeby ściągnąć już szmatę ?

Ja w ogóle nie okrywam magnoli, chyba, że mojego patyka to tak ale już przeca wiosna

ja ściągnęłabym jej okrycie