Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy iglaste » Cis - Taxus

Pokaż wątki Pokaż posty

Cis - Taxus

Borbetka 08:04, 11 mar 2016

Aniu i będziesz się męczyła z formowaniem klocków? Każdy z osobna do cięcia? O matko! Lepiej zrobić ścianę i szast prast machnąć boki i górę. Po robocie. Nie wiem jaki duży ogród masz. Ja mam duży i zawsze jestem stronnicza. Muszę kombinować, żeby moje stawy wytrzymały tę orkę .
AnnaCh 09:33, 11 mar 2016

Borbetka, no taki był plan Wiem, że te klocki, to za sto lat będę miała, ale poczekem, mam czas. Ja mam mały ogród i mało cięcia. Sama już teraz nie wiem co z nimi robić?
Gardenarium 10:07, 11 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Borbetka, tylko to właśnie nie miała być ściana, tylko raczej takie klocki, walce, a pomiędzy, lekko z przodu - miskanty Ale teraz to już nie wiem...

Jazzy
, wiem już o mączce, nawet już uruchomiłam tatę, żeby mi kupił, bo ja będę w pracy. Za sucho chyba nie, czytałam też o podlewaniu

Rany koguta nie gorączkuj się Kobieto. Zaczną rosnąć i wyrówna się.

Sprawdź czy nie za mokro, sprawdź czy nie za głęboko, akurat na to są wrażliwe i mogą brązowieć. To jest taka pora, że brązowieją.

Na klocki - walce to Fastigiata, Wojtek, Fastigiata Aurea się nadaje albo jeśli Hicksii to posadź nieco bardziej foremne nie takie wygryzione i posadź większe. Żeby było z czego formować Wtedy przytnij i masz formę, te to tylko na szczelny żywopłot się nadają.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:10, 11 mar 2016

Chcesz to skopiować?

Tutaj zrobiłam Wojtek chyba, ale na pewno kolumnowe

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:12, 11 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Borbetka, no taki był plan Wiem, że te klocki, to za sto lat będę miała, ale poczekem, mam czas. Ja mam mały ogród i mało cięcia. Sama już teraz nie wiem co z nimi robić?

Pogrupować, z trzech zrobić jeden klocek, obracać, dobierać tak układ gałęzi, żeby się dziury pouzupełniały.

Instagram Ogrodowiska
JoannaDe 10:30, 11 mar 2016

Gardenarium napisał(a)
Chcesz to skopiować?

Tutaj zrobiłam Wojtek chyba, ale na pewno kolumnowe

ostatnio wymyśliłam żeby zrobić niski ekran z cisa za hortensjami a pomiędzy trawy. Teraz widzę jak to mniej więcej będzie wyglądać. Zdjęcie zapisuje do inspiracji. Dziękuje Danusiu.

I przy okazji melduje ze mój cis pocięty.

Przed

Po

Więcej zdjęć u mnie coby nie powielać.

Gardenarium 10:36, 11 mar 2016

Coś mi się nie widzi, taki skoszony? Czy tylko złudzenie?
Zdaje się że nie wyszło

Instagram Ogrodowiska
JoannaDe 10:51, 11 mar 2016

Nie zdaje Ci się Pan który ciał niestety nie posłuchał jak mu tłumaczyłam jak ma ciąć. I trochę za głęboko go przyciął z tej strony. On wogole jest łysy od strony ogrodu. Dlatego teraz tak bidnie wygląda. Mam nadzieje ze odbije.

Na szerokość i wysokość jest obcięty tak jak było zaznaczone w moim pytaniu parę postów wyżej. Jak to skróciliśmy to niestety tak to teraz wygląda. Starałam się zostawiać zielone na końcach.

Niestety ten cis jest stary i zapuszczony.
AnnaCh 10:56, 11 mar 2016

Chyba jednak dosadzę kolejne i zrobię ściankę, bo jak mówisz Danusiu, że one się tylko na żywopłot nadają. Chciałam właśnie taki efekt cisy i trawy, ale widzę, że chyba nie wyjdzie, to zrobię ekranik
Gardenarium 10:59, 11 mar 2016

Niewiarygodne, że za takie prace biorą się ludzie co nie mają pojęcia. Zrobił z tego drzewa kalekę.

Jeszcze można to skorygować

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies