Aniu i będziesz się męczyła z formowaniem klocków? Każdy z osobna do cięcia? O matko! Lepiej zrobić ścianę i szast prast machnąć boki i górę. Po robocie. Nie wiem jaki duży ogród masz. Ja mam duży i zawsze jestem stronnicza. Muszę kombinować, żeby moje stawy wytrzymały tę orkę .
Borbetka, no taki był plan Wiem, że te klocki, to za sto lat będę miała, ale poczekem, mam czas. Ja mam mały ogród i mało cięcia. Sama już teraz nie wiem co z nimi robić?
Rany koguta nie gorączkuj się Kobieto. Zaczną rosnąć i wyrówna się.
Sprawdź czy nie za mokro, sprawdź czy nie za głęboko, akurat na to są wrażliwe i mogą brązowieć. To jest taka pora, że brązowieją.
Na klocki - walce to Fastigiata, Wojtek, Fastigiata Aurea się nadaje albo jeśli Hicksii to posadź nieco bardziej foremne nie takie wygryzione i posadź większe. Żeby było z czego formować Wtedy przytnij i masz formę, te to tylko na szczelny żywopłot się nadają.
ostatnio wymyśliłam żeby zrobić niski ekran z cisa za hortensjami a pomiędzy trawy. Teraz widzę jak to mniej więcej będzie wyglądać. Zdjęcie zapisuje do inspiracji. Dziękuje Danusiu.
I przy okazji melduje ze mój cis pocięty.
Przed
Po
Więcej zdjęć u mnie coby nie powielać.
Nie zdaje Ci się Pan który ciał niestety nie posłuchał jak mu tłumaczyłam jak ma ciąć. I trochę za głęboko go przyciął z tej strony. On wogole jest łysy od strony ogrodu. Dlatego teraz tak bidnie wygląda. Mam nadzieje ze odbije.
Na szerokość i wysokość jest obcięty tak jak było zaznaczone w moim pytaniu parę postów wyżej. Jak to skróciliśmy to niestety tak to teraz wygląda. Starałam się zostawiać zielone na końcach.
Niestety ten cis jest stary i zapuszczony.