Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:13, 01 kwi 2017

Do góry
Jolu u mnie niestety kilka kul też na śmietnik... problem w tym, że miałem tam 9 identycznych kul w liniach i nie mam pojęcia co teraz z tym fantem zrobić, jakaś masakra. W nosie delikatnie mówiąc mam taką zimę co wielce miała zrobić dobrze ogrodom i wytępić robactwo z chorobami. Same straty, choróbska, a robactwa pełno bo pędraki w trawniku już wybijam.
Akurat z tym stwierdzeniem o miejscu na nowe ja się nie zgadzam totalnie, nie takie mam podejście
Ogród Loczka 22:08, 31 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz ja przestałem liczyć straty bo chyba nawet kule bukszpanowe mi pomarzły w paru miejscach... myślałem że mocna zima jakieś korzyści przyniesie, robactwo wymarznie, a tu coraz więcej strat niż pożytku.
Kant brzytwa... w maju o tym zabiegu pomyślę

Witaj Lukaszu w nowym sezonie. Mam nadzieję że będzie wiele okazji do spotkań i będzie co oglądać. U mnie też sporo strat niestety
Ogród Loczka 21:58, 31 mar 2017

Do góry
Łukasz ja przestałem liczyć straty bo chyba nawet kule bukszpanowe mi pomarzły w paru miejscach... myślałem że mocna zima jakieś korzyści przyniesie, robactwo wymarznie, a tu coraz więcej strat niż pożytku.
Kant brzytwa... w maju o tym zabiegu pomyślę
Ogrodowa przygoda Łukasza II 21:50, 31 mar 2017

Do góry
Marta zapraszam serdecznie

Danusiu jutro to nie wiem w co w ręce włożyć, a ten temat akurat mało 'chwytliwy' przynajmniej radość przynosi, ale na rabaty obornik rozłożę później teraz poszedłem na łatwiznę i wszystko nawozem posypałem bo szybciej.

Justynko muszę jutro uwiecznić widoczki bo po tych dwóch ciepłych dniach podejrzewam, że też niewiele zostanie, ale lepsze to niż miałyby w deszczu się zniszczyć
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 19:35, 31 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Agnieszko wybacz, skleroza mnie dopadła, a dzisiaj na twarz padam, wrócę jutro odpowiedzieć na pytanie

Łukasz spokojnie
niestety ja też choruję na tą przypadłość hahahahahaha

myślę i kombinuję sobie w głowie cały czas nad tym "kątem" w ogrodzie.
chodzi mi po głowie w ogóle obsadzenie tego całego żwiru...........myślę może o jakimś żywopłocie na obwódkę - ale co tez nie mam pojęcia , - przeszły mi przez myśl berberysy -ale kłujące cholery jak ja liście spod nich wygrzebię ........... w środek jakieś tawuły?, róże? sama nie wiem, żurawki by fajnie wyglądały na takiej powierzchni ale z nimi tyle roboty.......ehhhhh sama nie wiem

wiem że pomysł kiedyś przyjdzie

ale drzewa to bym wsadziła w tym roku
Ogrodowa przygoda Łukasza II 14:01, 31 mar 2017
Do góry
Luki napisał(a)
Po kilku dniach nieobecności zastałem masę krokusów w rozkwicie i w końcu widać, że rośliny poczuły wiosnę bo zaczęły rosnąć. Fura obornika przyjechała, nawozy dotarły... mnóstwo pracy na weekend się szykuje, ale na szczęście pogoda dopisze.

Widać po forum, że wiosna w pełni bo zaczęło pędzić, nie da rady nadrobić

u mnie krokusy juz padaja ...upał magnolia szaleje 19 dni wcześniej niz w ubiegłym sezonie tulipany w pakach ...trzeba czuwać ..bo sie przegapi wiosne
Tu ma być ogród :) 21:30, 30 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Szukam tego kopania, ale nie widać ale kwiatkami wcale nie pogardziłem.

Kopania nie pokazywałam, wrzucę porównanie przed i po, tylko jeszcze nie wiem kiedy, czekam na transport drzew.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:25, 30 mar 2017

Do góry
Po kilku dniach nieobecności zastałem masę krokusów w rozkwicie i w końcu widać, że rośliny poczuły wiosnę bo zaczęły rosnąć. Fura obornika przyjechała, nawozy dotarły... mnóstwo pracy na weekend się szykuje, ale na szczęście pogoda dopisze.

Widać po forum, że wiosna w pełni bo zaczęło pędzić, nie da rady nadrobić
Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:23, 30 mar 2017

Do góry
Edytko co roku jakieś ciemierniki będę sobie dosadzał, jak się nowe rabaty wyklarują to będzie więcej przestrzeni na takie rośliny na wiosnę.
Darń czeka na mnie w sobotę, chociaż częściowo bo chcę jak najwięcej posadzić tego co mam by już się ukorzeniało

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:13, 30 mar 2017

Do góry
Agnieszko wybacz, skleroza mnie dopadła, a dzisiaj na twarz padam, wrócę jutro odpowiedzieć na pytanie
Mój ogród pod górkę... 20:07, 30 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Nie strasz człowieka z magnoliami, Genia ma przecież termin kwitnienia po połowie maja

Poszukałam na fotkach z zeszłego roku i znalazłam fotki kwiatków z 06.04. Mam nadzieję, że nie pąki nie przemarzły.
Moja codzienność - ogród Oli 20:03, 30 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Ludzie złoci i gdzie tu litość... ciekawe czy dożyje takich czasów, gdy będę mieć wiosną taki porządek
Świetnie się ogród prezentuje, a rdzawa tęcza oryginalna i jedyna w swoim rodzaju

Oj Łukasz taki porządek, że dziś miedzy czyszczeniem oczka a myciem okien 5 wiader liści topoli nazbierałam tylko z przodu ogrodu a już bonsaje powoli się sypią i od nowa sprzątanie mnie czeka.
Tęcza dziękuje
Mój ogród pod górkę... 20:02, 30 mar 2017

Do góry
Nie strasz człowieka z magnoliami, Genia ma przecież termin kwitnienia po połowie maja
Tu ma być ogród :) 20:00, 30 mar 2017

Do góry
Szukam tego kopania, ale nie widać ale kwiatkami wcale nie pogardziłem.
Moja codzienność - ogród Oli 19:51, 30 mar 2017

Do góry
Ludzie złoci i gdzie tu litość... ciekawe czy dożyje takich czasów, gdy będę mieć wiosną taki porządek
Świetnie się ogród prezentuje, a rdzawa tęcza oryginalna i jedyna w swoim rodzaju
Tu ma być ogród :) 14:31, 30 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Matko jak to pięknie wygląda, no coś przepięknego i nowe drzewka widać, że się ładnie budzą

Tak świdośliwy już się wyrywają, zaraz listki się pokażą
Nowocześnie z różAnką :D 12:50, 28 mar 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Mirka, Anula cześć Wam !!
może Wy mi pomożecie z rabatą
8 na planie czyli to miejsce(te kółka między 8a9 to właśnie te hortensje)

Luki zaprojektował tam (po prawej stronie hortensji)"przyrotnik, jężówki, przetacznikowiec, miskant"
ja chciałabym taki efekt
https://pl.pinterest.com/pin/166422148711343051/
https://pl.pinterest.com/pin/166422148711343044/
mam przywrotnika, jeżowki white swan i gracka, potrzebuję jeszcze białego przetacznikowca i białego rozchodnika
zamiast kuli zimozielonego będzie cis formowany docelowo w kostkę.
i tu mam problem...bo nie umiem tak ustawić roślin aby uzyskać taki efekt...
rabata ma 3x3m
ja umiem symetrycznie..czyli kostke bym dała na środku po bokach gracek, za kostką przetacznikowiec. a przed kostką piętrowo jeżówki-rozchodnik-przywrotnik.......
nudy??
help, help

Nie umiem doradzić,ale baaardzo to czuję
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:30, 28 mar 2017

Do góry
Luki, Katel, Siakowa,Polinka, Nawigatorka, Kawa, Mixtoorka, iwonakap dziękuję.
Nieskromnie przyznam, że sama jestem bardzo zadowolona-o taki niepomarańczowy efekt mi chodziło
Ogrodowa przygoda Łukasza II 19:31, 27 mar 2017

Do góry
Asiu zobaczymy jak będzie z Ice Dnace, coś na pewno odbiję bo niektóre kępy częściowo żywe. Cięcie u mnie wypada zwykle ok połowy kwietnia właśnie wtedy gdy już widać, że nowe z ziemi idzie, u Ciebie może to być troszkę wcześniej bo zdecydowanie cieplej masz niż ja u mnie zawsze wszystko później.
Szczerze to zmiany lubię coraz mniej, ale... mógłbym długo mówić

Gosiu też Signum machnę w piątek, dzisiaj poszedł u mnie Promanal, może roztoczy chociaż się pozbędę

Kamilo proste linie tylko fragmentarycznie tam gdzie kiedyś wymuśi to kostka, nie mam zamiaru kłaść 'przecudownych' falujących krawędzi podjazdu
Darń czeka na sobotę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:56, 27 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Przybiegam z onformacją, że Morning Lighty w spartańskich warunkach w przeciągu i murowanych donicach przetrwały na 90% bo już jakieś małe kły w głębi widać, rozplenice Hameln na skarpie też już nawet oć pokazują w głębi.
Niestety u mnie Ice Dance zaliczył ogromną porażkę, większość wymarzła/wygniła?

Luki, świetna wiadomość o ML! Ja w tym roku będę testować przez zimę gracki w betonowych donicach. Jak się nie powiedzie to ML w następnym roku posadzę Suuper!
ID mnie zmartwiłeś Zawsze myślałam, że to najbardziej bezproblemowy carex a tu już jesteś kolejną osobą, która narzeka na ID.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies