Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:23, 30 mar 2017

frezja napisał(a)

Moje, jakby podobnie ruszają..które pierwsze ?

jeszcze z tydzień temu to miałam obawy, że same liście ubiegłorocznym tulipanom w tym roku wyrosną, a tu taka niespodzianka.
lindsay80 21:26, 30 mar 2017

frezja napisał(a)

Co za krzew masz na pierwszej fotce ? i co na drugiej? zrobiłam sobie taką oderwaną rabatę, na której chcę zasadzić coś mało inwazyjnego...małe drzewko, krzew i oczywiście, aby było urocze w każdej fazie rozwoju

Ślicznie masz

Ewcia, to są te owiane sławą na O świdośliwy lamarckie - no one mają właśnie spełniać te oczekiwania co opisałaś. Wiosną białe urocze kwiaty, latem zielone liście i smaczne owoce, jesienią przebarwione w odcieniach pomarańczu, a zimą ładny pokrój.
lindsay80 21:27, 30 mar 2017

Kasya napisał(a)
strasznie wczesnie jakos te tulipany w tym roku, czy mi sie wydaje ?
chyba po polowie kwietnia powinny byc ?

i jeszcze o donice chcialam zapytac, jak ci sie wydaje czy one sciemnialy ?
bo dokupilam jeszcze 1 zestaw i sa jasniejsze.... zastanawiam sie czy sa inne czy sciemnieja

rzeczywiście, wcześniej niż w ubiegłym roku, pewnie dlatego, że kolejny rok w ziemi rosną.

Głowy sobie uciąć nie dam, ale wydaje mi się, że kolor donic się nie zmienił - bardzo jestem z nich zadowolona!
lindsay80 21:30, 30 mar 2017

Luki napisał(a)
Szukam tego kopania, ale nie widać ale kwiatkami wcale nie pogardziłem.

Kopania nie pokazywałam, wrzucę porównanie przed i po, tylko jeszcze nie wiem kiedy, czekam na transport drzew.
polinka 21:38, 30 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

Kopania nie pokazywałam, wrzucę porównanie przed i po, tylko jeszcze nie wiem kiedy, czekam na transport drzew.

O drzewa nowe będą? Super!
lindsay80 21:40, 30 mar 2017

leon60 napisał(a)
Exotic Emperor w rozkwicie u mnie w zeszłym roku były 13 kwietnia ale patrząc po fotkach to wiosnę mam opóźnioną

Muszę odszukać swoje zeszłoroczne fotki, bo nawet nie wiem, choć do tej pory wydawało mi się, że moja wiosna też opóźniona.

Przyglądałam się moim moliniom i ani ED ani KF nie dają jeszcze znaków życia, podobnie rozplenice Hameln i miskanty ML - ale mam nadzieję, że jeszcze mają czas.
lindsay80 21:41, 30 mar 2017

Makusia napisał(a)
Wow! Moje tulipanki wyglądają jak u innych czosnki- gdzie im tam, do pęków?! Ja mam nadzieję, że do maja się ogarną, bo część dopiero z ziemi nieśmiało wygląda.

Marta, 95% moich tulipanów też jeszcze malutkie, tylko ta odmiana oszalała.
lindsay80 21:42, 30 mar 2017

eee_taam napisał(a)

a u mnie dla odmiany magnolia gwieździsta z tydzień szybciej rusza niz w 2015 i 2016 ...a teraz ma byc upał to chyba wiosna nam przyspieszy ...wszystko w oczach rosnie

No właśnie długo zimno, a potem naraz gorąco.

Z tego wszystkiego nie udało mi się popryskac promanalem i zła jestem, bo nie dość, że roślin szkoda, to cała butla środka stoi a za rok będzie już przeterminowany.
lindsay80 21:43, 30 mar 2017

Kasya napisał(a)
ale za tydzien ochlodzenie i przymrozki

ale to tak na serio?

lindsay80 21:43, 30 mar 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Kasiu nie strasz

też mi się to nie podoba.