Witaj
wątek powstał gdy zaczynałam przygodę z ogrodem i tak sobie trwa
Trawy o które pytasz to miskant Gracilimus - taki najwyższy zielony, jest jeszcze Variegata i Morning Light
ja sadziłam tak żeby się delikatnie stykały, kupowałam kopane dość duże, więc ciężko odpowiedzieć, zależy jakiej wielkości kupisz, u mnie chyba na metr sadziłam 3szt jeśli się nie mylę
No niestety kilka definitywnie padło, najbardziej mi szkoda frosted culrs, tyle lat u mnie rosły, dzieliłam je tyle razy...miały być w czosnkach hair w tym roku... a będą same czosnki... i jeden FC
doglebowo coś dawałaś? i powiedz co , może też profilaktykę zastosuję
edit.
nie wiem co z trawami ale moje największe 5 letnie rozplenice też śpią... milczą gracki pod płotem przy pergoli i te przy hortensjach... ML przy brzozach, o FC nawet nie wspominam... evergoldy przy róży też chyba martwe...
chociaż jeszcze cierpliwie poczekam bo w tym roku dziwnie wszystko rusza...
Chyba podpatrzę to połączenie lub to z ub. roku. Mam w szkółce rubrum ale małą i nie wiem kiedy będzie fajny efekt w donicy.Z kolei purple majesty nie będzie miało takiej fontanny liści i kłosów.
Ana zajrzyj do mnie mam dwie odmiany traw do zidentyfikowania.
Ana juz dawno zainspirowały mnie Twoje donice a raczej ich nasadzenia. Powiedz mi jaki masz wymiar tych doniC? Ja mam coś podobnego i nabyłam rozplenicę purple majesty z czym ją połączyć? Tym masz tu rubrum tak? Czy kupiłaś ja już taką podpędzona czy maleństwo? Surfinia różowa milion balls i bacop?