Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Roztoczańskie klimaty 22:19, 24 sty 2013

Do góry
no ja dzisiaj też w drodzę byłam na wschód... z tą różnicą że u nas syyyypie jak licho a ja mam jedną rękę, na szczęście automatem więc dwie ręcę nie potrzebne zdrdź gdzie kupiłaś kule i po ile plisss
Roztoczańskie klimaty 22:18, 24 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja pytam ile zaplaciłaś za kule? Lampa lux

No dobra za kule zapłacilam 35 zł 75 zł i 150 zł
Roztoczańskie klimaty 22:13, 24 sty 2013

Do góry
a ja pytam ile zaplaciłaś za kule? Lampa lux
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:30, 24 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Irenko pozwolę sobie wkleić fotki z angielskiej rabaty od Szmitów. Tam jest zimozielonych mnustwo i feria barw póżniej... Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest powtarzalność na takiiej rabacie... według mnie powinna zaskakiwać co krok. Uwielbiam Ogród Szmitów
dwa pierwsze zdjęcia z maja

Aniu, dokładnie o to mi idzie, ale niższe nasadzenia, żeby panoramy ogrodu nie zasłaniać, ale pomysł piękny!!....a te werbeny w tej masie, boskie; mam nasiona od Danusi, to posieję; no z tą powtarzalnością nie wiem, chyba Danusi się poradzę, ale Danusia jak na żywo coś widzi i tworzy, to wiele podpowiedzi ma intuicyjnych, tego mi niestety brak!!!
ale jest ciut czasu i chyba do wiosny uda się tę rabatę dopracować, potem tylko wykonanie i oczekiwianie na efekt!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:05, 24 sty 2013

Do góry
Sebek, dzięki cudny storczyk!
ana_art, dzięki, a ja [podziwiam ciebie, za konsekwencję, to jedno z haseł w dekalogu, który obwieściła Danusia..i za wszystko inne
grazyna...dzięki, grupa gadulińska, ale bardzo zgrana
Aniu asc, uwielbiam twoje ptice i twój humor, zatem znowu spokoju w ogrodzie nie będzie
żółty taki posadziłam, konkretnie te tulipany
Krzysiu, dzięki...naparstnice pokochałam!
Rench/Reniu...mniam, torcik wyborny!
Basiu...święte słowa, kiedyś i u mnie będzie pięknie
Danusiu, moja sympatyczna podglądaczko, dzięki
Bogusiu, czuję zapach tej lilii
kasik778/Kasiu...aleś mi jezioro superaśne do ogrodu wrzuciła, już nie muszę robić
Tess, roczek zleciał błyskawicznie mam nadzieję, ze wspólnie stworzymy tę ścieżkę, sama bym ją skopała!
Jula, i niech nam Ogrodowisko żyje 100 lat!
Madżenko, bez ciebie nie byłabym na nartach, powiedziałaś, że z tobą będę i byłam!!! i nie tylko to...dzięki
Kondzio, fajnie że też jesteś, nowy sezon i nowe plany!!
Monitko, ale tulipany!!! cieszę się, ze mogę być z wami!
Madziu...twoja orkiestra bezkonkurencyjna, koncert na 102 odsłuchałam, dzięki
Monic, róże to ty

Zeta, dzięki...coś mi się zdaje, że cię nie nadrobię gadułko!

i ostatnie spotkanie...na nartach! i tańcach

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:44, 23 sty 2013

Do góry
Irenko ale młódka jesteś
ślę podziekowania w Twoim kierunku za radość i uśmiech którym wszystkich obdarzasz
BUZIOLE
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:01, 22 sty 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A te śliczne szamotowe kule, to gdzie kupiłaś?

tam gdzie i wszystkie moje szamotowe donice na allegro .
A tak na marginesie jak już Cię 'mam' powiedz wiesz jaka pogoda jest w Toskani w sierpniu? wiem, wiem można sprawdzić w necie ale ja wole z pierwszej ręki bo ciągle szukam miejsca na wakację... a czas nagli
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:57, 22 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ja też mam dekalog..... Danusi... i co ja biedna zrobię.. jedynie jak kupuję i sadzę to często dużo.. i tylko to mnie trochę ratuje.... wolę zrobić mniej ogrodu, a bod razu z efektem ... Za stara wiekiem jestem aby czekać.... na coś 5 lat

Aniu ważne choć jedne przykazanie przestrzegać ja tam za stara nie jestem hahahha ale czekać też nie lubiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:55, 22 sty 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu pozdrawiam śliczną masz kolekcje żurawek

Ja jesienią posadziłam swoje pierwsze żurawki 5 sztuk ,wczoraj dopatrzyłam że pod śniegiem leżą odłamane liście ,dokopałam się i widzę że mój pies tez się dokopał nie ma ani jednej wszystko potwór poniszczył ,ciekawe czy odbiją

Sorki że dopiero teraz ale nie miałam ochoty na forum po wczorajszej wizycie u lekarza.
Ewcia jeśli to tylko połamane liście to jest nadzieja po zimie te bordowe u mnie wyglądały tak

musiałam większość liści powycinać, niektóe krzaczki nie miały wcale liści, a potem lorowit, woda i buchneły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 22 sty 2013

Do góry
Bogda napisał(a)

Bogda znowu załamanie przechodzisz ogrodowe?
Biedna Ty....

a co począć mam jak patrzę na taaaaakiiiiiieeeeee żurawiska????a u mnie kichaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!ani jednej takiej-same badylaki pokrzywione

Bogda nie jękaj! Sebek dobrze prawi... pozatym tam jest sporo wsadzonych, nawet jużnie liczę sztuków mam przed oczyma dekalog Danusi
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:44, 22 sty 2013

Do góry
Myślę, że Izula wówczas postara się o równie piękny awatarek
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:42, 22 sty 2013

Do góry
w zasadzie chyba wszystko zostało powiedziane , mogłabym pod wszystkim się podpisać... Madżenko jesteś jak promyk słońca w pochmurny dzień.

Cięszę się że wczorajsza wizyta na plus!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:23, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu mam prośbę czy mogłabyś wstawić fotke swojej ściany wodnej granitowej w zbliżeniu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:28, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Omorica aurea super wygląda takie żółte przyrosty bardzo cieszą, wiem bo mam świerka maigold, który ma podobne przyrosty na wiosnę.
Aniu mogłabyś napisać jakie masz odmiany żurawek, śliczne są niesamowicie.

najwięcej mam
Georgia peach - głównie dlatego że najłatwiej było ją dostać ale muszę przyznać że ona pięknie wygląda początek i koniec sezonu

Southern Comfort

Berry Smoothie

Caramell

Delte dawn - to sadziłam dopiero we wrześniu

palace Purple

tutaj widać trzy odmiany carmell, south i berry

BOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:44, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Ale wtedy "gębę" rozdziawiliśmy na to

A z roślin modna była bardzo kolorystyka niebiesko-biała

ale musi być tam ogromna pompa bo prawie slysze jej szum... ciągle się wacham granitowa czy stal.... aaaaaaaaa

Aniu - ja też mam taki dylemat. Mało być podobnie - wg projektu mojego ogrodu - jaku Marzenki i jak w Szmaragdowym czyli wodogrzmot, ale te ściany płaczące są takie fajowe... że zmieniliśmy z mężem zdanie. Chcemy postawić ściankę po której ścieka woda. A kolorystykę ogrodu mam - odcienie niebieskości, lawenda, fiolety do różu i ciut białego - czy aby nie za dużo?

Danusiu - ale jak utrzymać takie brzozy w ryzach...one na CHFS są małe, młode, jak bym tak w ogrodzie posadziła, czy nie za gęsto byłoby za - dajmy na to - 10-20 lat?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:05, 22 sty 2013

Do góry
Danusiu mam prośbę czy mogłabyś wstawić fotke swojej ściany wodnej granitowej w zbliżeniu
Roztoczańskie klimaty 10:26, 22 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

ładne by jeszcze były carex Frosted curls, albo carex bronze form, ale nie wiadomo jak z ich zimowaniem, no i drogie są. Wiosną będzie wiadomo jak z nimi, bo u wielu rosną

carex Frosted curls mam sporo, kupiłam u kobietki która mieszka odemnie ze 3km powiedziala, że u niej zimowały bez problemu. Skoro u niej przezimowały w donicach przykryte włókniną na placu to tymbardziej u mnie w gruncie... przynajmniej taką mam nadzieję

Ja miałam Amazon mist, niby prawie to samo co Frosted c i wymarzły. U siostry Frosted przezyły. W tym roku tez mam Frosted Curls, może wytrzymają

Ja też mam frosted curls na innej rabacie ....no zobacze czy przeżyją zimę
Roztoczańskie klimaty 10:20, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ładne by jeszcze były carex Frosted curls, albo carex bronze form, ale nie wiadomo jak z ich zimowaniem, no i drogie są. Wiosną będzie wiadomo jak z nimi, bo u wielu rosną

carex Frosted curls mam sporo, kupiłam u kobietki która mieszka odemnie ze 3km powiedziala, że u niej zimowały bez problemu. Skoro u niej przezimowały w donicach przykryte włókniną na placu to tymbardziej u mnie w gruncie... przynajmniej taką mam nadzieję

Ja miałam Amazon mist, niby prawie to samo co Frosted c i wymarzły. U siostry Frosted przezyły. W tym roku tez mam Frosted Curls, może wytrzymają
Roztoczańskie klimaty 10:15, 22 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

Roztoczańskie klimaty 09:57, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

no ten Carex The Beatles mnie kusi...
Będę musiała znależć miejsce u siebie

posadziłam u siebie we wrześniu zobaczę jak będą wyglądały po zimie

będziemy obserwować i czekać na info
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies