Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Mala_Mi 22:50, 22 sty 2013

Ja też mam dekalog..... Danusi... i co ja biedna zrobię.. jedynie jak kupuję i sadzę to często dużo.. i tylko to mnie trochę ratuje.... wolę zrobić mniej ogrodu, a bod razu z efektem ... Za stara wiekiem jestem aby czekać.... na coś 5 lat
ana_art 22:55, 22 sty 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu pozdrawiam śliczną masz kolekcje żurawek

Ja jesienią posadziłam swoje pierwsze żurawki 5 sztuk ,wczoraj dopatrzyłam że pod śniegiem leżą odłamane liście ,dokopałam się i widzę że mój pies tez się dokopał nie ma ani jednej wszystko potwór poniszczył ,ciekawe czy odbiją

Sorki że dopiero teraz ale nie miałam ochoty na forum po wczorajszej wizycie u lekarza.
Ewcia jeśli to tylko połamane liście to jest nadzieja po zimie te bordowe u mnie wyglądały tak

musiałam większość liści powycinać, niektóe krzaczki nie miały wcale liści, a potem lorowit, woda i buchneły
ana_art 22:57, 22 sty 2013

asc napisał(a)
Ja też mam dekalog..... Danusi... i co ja biedna zrobię.. jedynie jak kupuję i sadzę to często dużo.. i tylko to mnie trochę ratuje.... wolę zrobić mniej ogrodu, a bod razu z efektem ... Za stara wiekiem jestem aby czekać.... na coś 5 lat

Aniu ważne choć jedne przykazanie przestrzegać ja tam za stara nie jestem hahahha ale czekać też nie lubiam
Enya73 22:58, 22 sty 2013

A te śliczne szamotowe kule, to gdzie kupiłaś?
ana_art 23:01, 22 sty 2013

Enya73 napisał(a)
A te śliczne szamotowe kule, to gdzie kupiłaś?

tam gdzie i wszystkie moje szamotowe donice na allegro .
A tak na marginesie jak już Cię 'mam' powiedz wiesz jaka pogoda jest w Toskani w sierpniu? wiem, wiem można sprawdzić w necie ale ja wole z pierwszej ręki bo ciągle szukam miejsca na wakację... a czas nagli
Gosiniak 17:24, 25 sty 2013

ana_art napisał(a)

Omorica aurea super wygląda takie żółte przyrosty bardzo cieszą, wiem bo mam świerka maigold, który ma podobne przyrosty na wiosnę.
Aniu mogłabyś napisać jakie masz odmiany żurawek, śliczne są niesamowicie.

najwięcej mam
Georgia peach - głównie dlatego że najłatwiej było ją dostać ale muszę przyznać że ona pięknie wygląda początek i koniec sezonu

Southern Comfort

Berry Smoothie

Caramell

Delte dawn - to sadziłam dopiero we wrześniu

palace Purple

tutaj widać trzy odmiany carmell, south i berry

Ale piękności, ja właśnie na tą twoją pierwszą choruję, muszę sobie kupić w tym sezonie, dzięki bardzo za przedstawienie tych ślicznotek
ewa004 17:52, 25 sty 2013

Aniu pozdrawiam cie cieplutko

Latam tą myszka góra dół i nie mogę przestać podziwiać te Twoje żurawki.
Co jedna to ładniejsza.
Aniu a gdybyś miała postawić na jedną no góra dwie odmiany to które byś wybrała?
bociek 19:39, 25 sty 2013

Czytam, ze jeszcze nie zdecydowaliscie o wakacjach... A w Egipcie znowu sie gotuje
Madzenka 22:23, 25 sty 2013

Dziewczyny Wy już myślicie o wakacjach?
ana_art 22:34, 25 sty 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu pozdrawiam cie cieplutko

Latam tą myszka góra dół i nie mogę przestać podziwiać te Twoje żurawki.
Co jedna to ładniejsza.
Aniu a gdybyś miała postawić na jedną no góra dwie odmiany to które byś wybrała?

napewno georgia peach jest piękna, jeśli nie na palące słońce to Southern Comfort i caramell