Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Roztoczańskie klimaty 10:26, 22 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

ładne by jeszcze były carex Frosted curls, albo carex bronze form, ale nie wiadomo jak z ich zimowaniem, no i drogie są. Wiosną będzie wiadomo jak z nimi, bo u wielu rosną

carex Frosted curls mam sporo, kupiłam u kobietki która mieszka odemnie ze 3km powiedziala, że u niej zimowały bez problemu. Skoro u niej przezimowały w donicach przykryte włókniną na placu to tymbardziej u mnie w gruncie... przynajmniej taką mam nadzieję

Ja miałam Amazon mist, niby prawie to samo co Frosted c i wymarzły. U siostry Frosted przezyły. W tym roku tez mam Frosted Curls, może wytrzymają

Ja też mam frosted curls na innej rabacie ....no zobacze czy przeżyją zimę
Roztoczańskie klimaty 10:20, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ładne by jeszcze były carex Frosted curls, albo carex bronze form, ale nie wiadomo jak z ich zimowaniem, no i drogie są. Wiosną będzie wiadomo jak z nimi, bo u wielu rosną

carex Frosted curls mam sporo, kupiłam u kobietki która mieszka odemnie ze 3km powiedziala, że u niej zimowały bez problemu. Skoro u niej przezimowały w donicach przykryte włókniną na placu to tymbardziej u mnie w gruncie... przynajmniej taką mam nadzieję

Ja miałam Amazon mist, niby prawie to samo co Frosted c i wymarzły. U siostry Frosted przezyły. W tym roku tez mam Frosted Curls, może wytrzymają
Roztoczańskie klimaty 10:15, 22 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

Roztoczańskie klimaty 09:57, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

no ten Carex The Beatles mnie kusi...
Będę musiała znależć miejsce u siebie

posadziłam u siebie we wrześniu zobaczę jak będą wyglądały po zimie

będziemy obserwować i czekać na info
Roztoczańskie klimaty 09:52, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Ooo masz te carexy ...?? Daj znać proszę jak się po zimie mają...
Roztoczańskie klimaty 09:50, 22 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:35, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Donice świetne po 250 jeśli się nie myle, tak?

Aniu 223 zł te większe, a zobacz po ile 70 cm po ile są w tym sklepie.... szok bo 2 x droższe...
W Gąszczu u Tess 23:03, 21 sty 2013

Do góry
eresko ale uśmiałam się z tych dżdżownic dopiero teraz doczytalam, że cebulowałaś w grudniu... nieźle powiem jak patrze na Twoje zimowe zdjęcia to myślę że fajnie ci roślinki przykryło. ja dzisiaj patrzyłam na rh takie biedne , gorzej przykryte niż Twoje... ale jutro ma sypać to może przed czwartkiem je zasypie, a jak nie to pójde i z jedną łapką je pozakrywam...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:47, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Irenko pozwolę sobie wkleić fotki z angielskiej rabaty od Szmitów. Tam jest zimozielonych mnustwo i feria barw póżniej... Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest powtarzalność na takiiej rabacie... według mnie powinna zaskakiwać co krok. Uwielbiam Ogród Szmitów
dwa pierwsze zdjęcia z maja

No proszę, nawet się na wątek u Irenki załapałam
Co prawda od tyłu, ale zawsze..... hihihihihi.........
Roztoczańskie klimaty 22:22, 21 sty 2013

Do góry
Gosiu no właśnie o tym mówie wyciapć trzy tawuły z tyłu w ich miejsce dać stożki , wówczas będa fajne sterczydła,a reszte tawuł strzyc w różnej wielkości kulki. begonie można wywalić i dać te same berberysy albo dać w ich miejsce żurawki np carmel
Roztoczańskie klimaty 22:14, 21 sty 2013

Do góry
Łukasz tzn że chyba dobrze myślę
Roztoczańskie klimaty 22:14, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a to czerwone to begonie?

Tak jednoroczne ale czerwony to nie mój kolor ...tak wsadziłam bo mi coś brakowało. ...dlatego chcę przewertować ta rabatę...
Roztoczańskie klimaty 22:13, 21 sty 2013

Do góry
a to czerwone to begonie?
Roztoczańskie klimaty 22:12, 21 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

aaaaa podsumowywując wyciapać ze 3 kulki w ich miejsce wsadzić stożkowe cisy takie z 1,2m które będą ladnie kontrastowaly kolorem z tawułami. Tawuły natomiast porobić na różne wielkości, berberys pociągnąć łukiem i pomiędzy kulki wsadzić sterczące trawki, które czasami będą falować

Ok a co zrobić z tym miejscem gdzie teraz żurawki zielone.....tam też berberys??

No chyba tak
Roztoczańskie klimaty 22:11, 21 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

aaaaa podsumowywując wyciapać ze 3 kulki w ich miejsce wsadzić stożkowe cisy takie z 1,2m które będą ladnie kontrastowaly kolorem z tawułami. Tawuły natomiast porobić na różne wielkości, berberys pociągnąć łukiem i pomiędzy kulki wsadzić sterczące trawki, które czasami będą falować

Ok a co zrobić z tym miejscem gdzie teraz żurawki zielone.....tam też berberys??

myślę, że tak
Roztoczańskie klimaty 22:10, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Roztoczańskie klimaty 22:08, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a jak chcesz prowadzić te thuje z tyłu?

Myślałam żeby ciąć na żywopłot formowany ...ale czekam żeby jeszcze urosły po one pół metra niżej niż rabata są
Roztoczańskie klimaty 22:07, 21 sty 2013

Do góry
Roztoczańskie klimaty 22:07, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
przeklejam od Danusi1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj (Gosiak się nauczyła tego m.in. pod moim wpływem

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. Ogrodnictwo nie jest zawodem dla leniwych, samo się nie zrobi

to sobie chyba wydrukuję i powieszę na ścianie, co wieczór jak mantrę będę powtarzać
Kondziowy Ogród :) 22:04, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Dziewczyny nie mogą się nachwalić, a ja powiem szczerze,że nie lubię łaciatych psów. i mam kundelka z przewagą czerni.
Ale tu o gustach się nie dyskutuje,więc zostawię mój wpis,jako dokładkę do wielu postów z zachwytami.
Niech się Tobie dobrze chowa Twoja SUNIA.
Dziękuje Haniu ja po nią jechałem jechałem do Ełku 16 godzin tam i z powrotem

o to obok mnie musiałeś jechać....
nie wiem z Krakowa chyba się jakoś odbija ale strasznie daleko ale warto bo jest zdrowa i kochana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies