ładne by jeszcze były carex Frosted curls, albo carex bronze form, ale nie wiadomo jak z ich zimowaniem, no i drogie są. Wiosną będzie wiadomo jak z nimi, bo u wielu rosną
carex Frosted curls mam sporo, kupiłam u kobietki która mieszka odemnie ze 3km powiedziala, że u niej zimowały bez problemu. Skoro u niej przezimowały w donicach przykryte włókniną na placu to tymbardziej u mnie w gruncie... przynajmniej taką mam nadzieję
Ja miałam Amazon mist, niby prawie to samo co Frosted c i wymarzły. U siostry Frosted przezyły. W tym roku tez mam Frosted Curls, może wytrzymają
ładne by jeszcze były carex Frosted curls, albo carex bronze form, ale nie wiadomo jak z ich zimowaniem, no i drogie są. Wiosną będzie wiadomo jak z nimi, bo u wielu rosną
carex Frosted curls mam sporo, kupiłam u kobietki która mieszka odemnie ze 3km powiedziala, że u niej zimowały bez problemu. Skoro u niej przezimowały w donicach przykryte włókniną na placu to tymbardziej u mnie w gruncie... przynajmniej taką mam nadzieję
eresko ale uśmiałam się z tych dżdżownic dopiero teraz doczytalam, że cebulowałaś w grudniu... nieźle powiem jak patrze na Twoje zimowe zdjęcia to myślę że fajnie ci roślinki przykryło. ja dzisiaj patrzyłam na rh takie biedne , gorzej przykryte niż Twoje... ale jutro ma sypać to może przed czwartkiem je zasypie, a jak nie to pójde i z jedną łapką je pozakrywam...
Irenko pozwolę sobie wkleić fotki z angielskiej rabaty od Szmitów. Tam jest zimozielonych mnustwo i feria barw póżniej... Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest powtarzalność na takiiej rabacie... według mnie powinna zaskakiwać co krok. Uwielbiam Ogród Szmitów
dwa pierwsze zdjęcia z maja
No proszę, nawet się na wątek u Irenki załapałam
Co prawda od tyłu, ale zawsze..... hihihihihi.........
Gosiu no właśnie o tym mówie wyciapć trzy tawuły z tyłu w ich miejsce dać stożki , wówczas będa fajne sterczydła,a reszte tawuł strzyc w różnej wielkości kulki. begonie można wywalić i dać te same berberysy albo dać w ich miejsce żurawki np carmel
aaaaa podsumowywując wyciapać ze 3 kulki w ich miejsce wsadzić stożkowe cisy takie z 1,2m które będą ladnie kontrastowaly kolorem z tawułami. Tawuły natomiast porobić na różne wielkości, berberys pociągnąć łukiem i pomiędzy kulki wsadzić sterczące trawki, które czasami będą falować
Ok a co zrobić z tym miejscem gdzie teraz żurawki zielone.....tam też berberys??
aaaaa podsumowywując wyciapać ze 3 kulki w ich miejsce wsadzić stożkowe cisy takie z 1,2m które będą ladnie kontrastowaly kolorem z tawułami. Tawuły natomiast porobić na różne wielkości, berberys pociągnąć łukiem i pomiędzy kulki wsadzić sterczące trawki, które czasami będą falować
Ok a co zrobić z tym miejscem gdzie teraz żurawki zielone.....tam też berberys??
Dziewczyny nie mogą się nachwalić, a ja powiem szczerze,że nie lubię łaciatych psów. i mam kundelka z przewagą czerni.
Ale tu o gustach się nie dyskutuje,więc zostawię mój wpis,jako dokładkę do wielu postów z zachwytami.
Niech się Tobie dobrze chowa Twoja SUNIA.
Dziękuje Haniu ja po nią jechałem jechałem do Ełku 16 godzin tam i z powrotem
o to obok mnie musiałeś jechać....
nie wiem z Krakowa chyba się jakoś odbija ale strasznie daleko ale warto bo jest zdrowa i kochana