Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Magda70 09:57, 22 sty 2013

ana_art napisał(a)

no ten Carex The Beatles mnie kusi...
Będę musiała znależć miejsce u siebie

posadziłam u siebie we wrześniu zobaczę jak będą wyglądały po zimie

będziemy obserwować i czekać na info
Urszulla 10:04, 22 sty 2013

O i rabata chyba pękła
Wiosną z chęcią obejrzę zmiany.....choć teraz też ładna.......ale będzie jak z tego widzę jeszcze ładniejsza. Zeto te tawułki przycinasz co roku nisko nad ziemią czy raczej wyżej że takie duże urosły?

Ja w zeszłym roku kupiłam 20szt. i chcę je właśnie na takie większe owale wyprowadzić.....masz jakieś rady pod ręką?
magnolia 10:09, 22 sty 2013

wtawię zdjecie Tom Stuarta Smita bo widac tu efekty o których piszemy- futro z traw, w nich kule 'sypnię te' i kule ciete na 'siedząco'- widać że one one odstają od ziemi , że sa bardziej poduchami:

/zdjęcie usunięte/ wklejamy tylko linki
Magda70 10:10, 22 sty 2013

bajka...
ana_art 10:15, 22 sty 2013

magnolia napisał(a)
ładne by jeszcze były carex Frosted curls, albo carex bronze form, ale nie wiadomo jak z ich zimowaniem, no i drogie są. Wiosną będzie wiadomo jak z nimi, bo u wielu rosną

carex Frosted curls mam sporo, kupiłam u kobietki która mieszka odemnie ze 3km powiedziala, że u niej zimowały bez problemu. Skoro u niej przezimowały w donicach przykryte włókniną na placu to tymbardziej u mnie w gruncie... przynajmniej taką mam nadzieję
Juzia 10:17, 22 sty 2013

Ale nazwa tych carexów trafiona! hehe
magnolia 10:20, 22 sty 2013

ana_art napisał(a)

ładne by jeszcze były carex Frosted curls, albo carex bronze form, ale nie wiadomo jak z ich zimowaniem, no i drogie są. Wiosną będzie wiadomo jak z nimi, bo u wielu rosną

carex Frosted curls mam sporo, kupiłam u kobietki która mieszka odemnie ze 3km powiedziala, że u niej zimowały bez problemu. Skoro u niej przezimowały w donicach przykryte włókniną na placu to tymbardziej u mnie w gruncie... przynajmniej taką mam nadzieję

Ja miałam Amazon mist, niby prawie to samo co Frosted c i wymarzły. U siostry Frosted przezyły. W tym roku tez mam Frosted Curls, może wytrzymają
Zeta 10:23, 22 sty 2013

Urszulla napisał(a)
O i rabata chyba pękła
Wiosną z chęcią obejrzę zmiany.....choć teraz też ładna.......ale będzie jak z tego widzę jeszcze ładniejsza. Zeto te tawułki przycinasz co roku nisko nad ziemią czy raczej wyżej że takie duże urosły?

Ja w zeszłym roku kupiłam 20szt. i chcę je właśnie na takie większe owale wyprowadzić.....masz jakieś rady pod ręką?

Ja je zawsze przycinałam tak 10 cm od ziemi a potem jeszcze dwa razy w sezonie tak żeby nie kwitły bo tego nie lubię
Zeta 10:25, 22 sty 2013

magnolia napisał(a)
wtawię zdjecie Tom Stuarta Smita bo widac tu efekty o których piszemy- futro z traw, w nich kule 'sypnię te' i kule ciete na 'siedząco'- widać że one one odstają od ziemi , że sa bardziej poduchami:

Jeszssssssss tak to nigdy nie będę mieć ....no ale cuuuudooooo teraz już dokładnie wiem o co chodziło ci z tym sypnięciem......bardzo fajna realizacja .....myślisz że z berberysami też będzie tak fajnie ....no to już zapisałam i realizacja w toku..
Zeta 10:26, 22 sty 2013

magnolia napisał(a)

Ja miałam Amazon mist, niby prawie to samo co Frosted c i wymarzły. U siostry Frosted przezyły. W tym roku tez mam Frosted Curls, może wytrzymają

Ja też mam frosted curls na innej rabacie ....no zobacze czy przeżyją zimę