Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 20:48, 20 sty 2013

waska napisał(a)
Piekne zdjecia choc ja nie lubie zimy nawet w ogrodzie
Pozdrawiam

Ja lubię zimę, ale już mi się wiosny chce Dawno Cię nie było, Asiu, cieszę się, że zajrzałaś
nieszka 21:07, 20 sty 2013

Tess napisał(a)

Moja choinka w donicy przed domem miała być wczoraj wyciepana a okazuje się, że jest piekna i zieloniutka. Może przeżyje i posadzę je w polu za płotem na miedzy

A Twoja choinka to też serb? No właśnie mam nadzieję, że mojego posadzę w ogrodzie, chyba nawet wiem gdzie.

Dzisiaj go zadołowałam! Udało się! Ziemia była zamarznięta tylko na jakieś 15 cm, a pod spodem puszek, nawet dżdżownice widziałam - żywe, i ruszające się

Pewnie się zdziwiły Twoje osobiste dżdżownice że ktoś do nich zagląda 20-go stycznia
kasik778 21:10, 20 sty 2013

nieszka napisał(a)

Moja choinka w donicy przed domem miała być wczoraj wyciepana a okazuje się, że jest piekna i zieloniutka. Może przeżyje i posadzę je w polu za płotem na miedzy

A Twoja choinka to też serb? No właśnie mam nadzieję, że mojego posadzę w ogrodzie, chyba nawet wiem gdzie.

Dzisiaj go zadołowałam! Udało się! Ziemia była zamarznięta tylko na jakieś 15 cm, a pod spodem puszek, nawet dżdżownice widziałam - żywe, i ruszające się

Pewnie się zdziwiły Twoje osobiste dżdżownice że ktoś do nich zagląda 20-go stycznia

Pewnie pomyślały, a kto nam to się panoszy w środku zimy, a wszystko przez Ogrodowisko
Tess 23:29, 20 sty 2013

Głównie to chyba zmarzły co nieco

Dotknęłam i pogłaskałam ziemię, tę wykopaną. Była zimna, nie tak bardzo zimna, ale jednak zimniejsza, niż na początku grudnia, kiedy cebulki sadziłam.

Rench 23:46, 20 sty 2013

Tessa ! Ty w grudniu sadziłaś cebulki Jesteś zakreęcona ogrodowiskowo na max
boguslawa_ma... 12:48, 21 sty 2013

Witam
grupa_trzyma... 22:18, 21 sty 2013

Tess, witam Cię z zaśnieżonego lasu. U nas śniegu po kokardy a u Ciebie?
Mój serb stoi w domu. Wypuscił młode pędy. Nie wiem co z nim zrobić. Nie chcę, żeby zmarzł. Jak myślisz, przetrzymać go w domu, czy wyciepać na mróz?
KasiaWB 22:33, 21 sty 2013

Witaj Tessi już sobie wyobraziłam minę dżdżownic a tak na serio, to mój serb na razie jeszcze na balkonie u mnie nie ma szans na wkopanie teraz,z pół metra śniegu albo więcej jak przetrwa to też spróbuję go posadzić
Dzięki za pamięć i wizytację mojego ugorku
Ściskam i buziam!
ana_art 23:03, 21 sty 2013

eresko ale uśmiałam się z tych dżdżownic dopiero teraz doczytalam, że cebulowałaś w grudniu... nieźle powiem jak patrze na Twoje zimowe zdjęcia to myślę że fajnie ci roślinki przykryło. ja dzisiaj patrzyłam na rh takie biedne , gorzej przykryte niż Twoje... ale jutro ma sypać to może przed czwartkiem je zasypie, a jak nie to pójde i z jedną łapką je pozakrywam...
Tess 05:09, 22 sty 2013

Renatko, jestem raczej kiepsko zorganizowana

Witam, Bogusławo.

Aguś, Grabulki - o serbie napisałam u Ciebie. Ja bym go trzymała w domu, tyle w skrócie.
Śniegu u mnie jak na Syberii, i całą noc padało w stylu "zawieje i zamiecie". Nie wiem, jak do pracy dojadę, moja ulica jeszcze pługiem nie tknięta.

Kasiu - cały czas o Tobie pamiętam, wszak moją ogrodowskową koleżanką jesteś, nie? Tylko często nie mam czasu żeby pisać, a co dopiero pisać ze zrozumieniem
No i kiepska jestem w planowaniu Ale ostatnia wersja bardzo mi się podoba

Aniu(art) - no dzisiaj to już rh nie widać prawie moich spod śniegu. Nie wiem, czy powinny być przykryte, ale skoro jest czym je pkryć, to ja bym rzeczywiście tą łapką...