Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 18:29, 10 maj 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia warzywnik jak widać bardzo Was cieszy. Ja już nawet z bratankiem Krzysia gadałam o zaanektowaniu u niego kawałka na warzywa. On jest za ale nie wiem czy spółka si opłaci

To prawda Gosiaczku, warzywnik cieszy nas ogromnie. Dziś gdybym zakładała ogród od nowa to i warzywnik byłby większy. To nadal jest dla mnie niesamowite, że mogę iść do niego i przynieść produkty na zupę, słatkę, herbatę, czy choćby drinka . A i w tym roku zadbałam o więcej kwiatów, bo oprócz kosmosów, nasturcji i aksamitek będą też nagietki .
Fasolka szparagowa już wzeszła, ale mam ją jeszcze w innej skrzyni i za garażem. Wysiewałam w odstępach, żeby dłużej się nią cieszyć

warzywa będą też we wiadrach i w donicach. To wiadro czeka na miniaturową cukinię, która jeszcze dorasta na parapecie .

tu niski pomidorek. Postawiłam tam pieniek, bo jak ulica pies przechodził, to Nuka latała przy bramie jak poparzona i wszystko tratowała. Tego nie staranuje.

szczypiorek kwitnie. Dziś trochę wylądowało w jajecznicy. Iga sama zrywała. Wie już gdzie co rośnie i wie co jest co

Słoneczny Ogród 18:27, 10 maj 2020

Do góry
Brunery posną w cieniu brzóz, muszą mieć cień, słońce niszczy listki
To jest prawa strona działki za domem, bo lewa to skalniak.

Słoneczny Ogród 18:23, 10 maj 2020

Do góry
Przedstawię też moje brunery
Silwer heart

Kings Ransom

Jack Frost

Aleksanders Greats
Słoneczny Ogród 18:16, 10 maj 2020

Do góry
Taki zakątek zrobiłam w tamtym roku za skalniakiem.
Żwirowa ścieżka prowadzi pod rzywopłot z bzu, wewnątrz floksiki a za nimi jeszcze się miejscówka urabia, bo tam był dół i dałam tam mnóstwo gałęzi, ubije się to coś posadzę. Widac tam patyk a przy nim młoda magnolia.

Słoneczny Ogród 18:00, 10 maj 2020

Do góry
Tło zapożyczone od dzikiej natury

Słoneczny Ogród 17:57, 10 maj 2020

Do góry
Maj na skalniaku w Słonecznym

Kiedyś będzie tu ogród... 17:54, 10 maj 2020

Do góry
Agata, dziękuję
Dziś udało mi się podjechać na działkę, z ciekawości zabrałam łopatkę, żeby bliżej się przyjrzeć jaki rodzaj gleby u mnie występuje. No ale momo że z wykształcenia jestem biologiem, nie umiem ocenić (na usprawiedliwienie powiem tylko że specjalizowałam się w zwierzętach )
Czy ktoś pokusił by się, żeby z grubsza powiedzieć co to, albo pokierować mnie gdzie to mogę ustalić?
Parę zdjęć, i zdjęcie u sąsiada ziemia z wykopu pod fundament
Zawsze myślałam że to glina, ale pewności nie mam.

No i zielsko znów wybujało, drzewka też rosną

Wstyd mi wstawiać takie zdjęcia, jak się naoglądam Waszych ogrodów
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:52, 10 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Jeszcze przymrozki zapowiadaja na 12-13
Codziennie sprawdzam czy nic się nie zmieniło i kurcze nie chce...,

Przymrozki to teraz katastrofa dla ogrodu.
Adirondack cała obsypaną kwieciem. Ta to nigdy nie zawodzi. A Genia jak zwykle parę kwiatków i to jeszcze pewnie je zmrozi.
Słoneczny Ogród 17:52, 10 maj 2020

Do góry
I laki też kwitną, a prędzej nad górze skarpy za skalniakiem kwitł barwinek

Słoneczny Ogród 17:46, 10 maj 2020

Do góry

Patrzę na zdjęcia i lista roślin się wydłuża,bo dochodzi jeszcze sasanka i 3lawendy

Ogród na glinie 17:46, 10 maj 2020

Do góry
Cytrynowe irysy miały kupione do towarzystwa inne, w kolorze ciemnego fioletu. Niestety tamte jeszcze nie kwitną.

Purple Sensation
Słoneczny Ogród 17:38, 10 maj 2020

Do góry
A jeszcze zapomniałam dopisać, że żagwin kwitnie no i granica między sąsiedzka mi zakwitła

na wprost widac borówki a za nimi w stronę łąki mam warzywnik
Ogród na glinie 17:37, 10 maj 2020

Do góry
Firletka na froncie delikatnie kwitnie, ale jest po dzieleniu.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:36, 10 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Aha, miałam warzywnik pokazac

Szpinak już ścinam

Rzodkiewka już gotowa

Tworzą się nowe grządki na ziemniaki i ogórki.

No i mam gotową inspirację na warzywnik .
Ogród na glinie 17:33, 10 maj 2020

Do góry
Niesamowite, że te floksy nadal kwitną.
Ogród na glinie 17:32, 10 maj 2020

Do góry
Około 3 tygodnie temu rozerwałam przerośnięte żurawki. Obcięłam korzenie razem z długim pędem, by je skrócić, odmłodzić. Były przymrozki, liście zrobiły się rdzawe, ale już rosną. Z 45 sadzonek tylko 4 sztuki nie ruszyły. Może za krótki pęd miały i przeschły...
To powiększenie to są naprawdę mikro listeczki.
Słoneczny Ogród 17:29, 10 maj 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
No hejka a gdzie ptaszki?
Skalniak - cały czas coś nowego się pojawia, jednak rośliny i kamyki fajnie się uzupełniają.

Aaaa ptaszki... nie robiłam im ostatnio za dużo zdjęć.

Gosia racja, no bo patrz na skalniaku jakiś tulipan, pierwiosnek one mało widoczne no ale widac dobrze floksiki rózowe i fioletowe, dąbrówka teraz kwitnie na niebiesko,mocne plamy liści berberysów Admiration, już zaczynają azalie (w sumie jedna zaczęła prędzej kwitnąć,a następne zaraz dołączą), już prawie kwitną orliki, skalnica biała jest w pąkach, później kosaćce syberyjskie i piwonie, dosadziłam przetacznik różowy z tych moich- on potem będzie kwitł, jeszcze liliowce w czerwcu dojdą,potem się uspokoi i pod jesien zakwitną Marcinki za oczkiem.
A nie to nie wszystko, bo za oczkiem jest jeżówka chyba HotPapaja, no i posiałam tam jednoroczne -cynie, wspomnę jeszcze o maciejce też tam prosto za oczkiem.
Mam też trochę trzykrotki fioletowej posadzonej w prostej linii w kilku kępach, to za marcinkami je mam i juz zaczynają.
Słoneczny Ogród 17:13, 10 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Daria, nie wiem czy patrzeć na te cudne pyszne bezy (jestem łasuch) czy na te bajkowe kadry ogrodowe. Tyle kolorów, no pięknie u Ciebie.

P.s. A takie bezy zrobię w weekend bo mam gości, w końcu po tylu tygodniach!!!

Hehe patrz na wszystko
Ale dziś nie ma słodyczy, mam za to widoki i zaraz podeślę fotki

Jak zrobisz bezy to pokazuj!

BasiaLT napisał(a)
Jakie cudne torciki.... aż ślinka cieknie.

Najpierw kupiłam od znajomej która robi te bezy w grudniu na swoje urodziny, ale aż 100zł kosztował ten tort. Potem na syna urodziny w lutym sama zrobiłam i od razu wyszedł rewelacyjny, goście mi nie chcieli uwierzyć , że to ja zrobiłam (taki komplement ) a teraz nie mam gości więc zrobiłam dla siebie i syna (a M nie je słodkiego)takie gotowe porcje i powiem tak BEZA PAVOLOWA JEST SUPER z serkiem mascarpone
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:12, 10 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Twoja pigwa kwitnie na biało? Ja mam i kwitnie na rożowo, myślałam, że wszystkie jednakowe, a okazuje się, że chyba nie

Moja kwitnie na czerwono-pomarańczowo.
Miejski ogród w wersji mini 17:04, 10 maj 2020

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Moje pierwsze sadzonki pomidorów .
Już niedługo zamieszkają w warzywniku . Teraz jeszcze muszę dokupić dla nich jakieś towarzystwo .

jakie tluste
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies