Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:22, 10 maj 2020

ryska napisał(a)
Lalka za odcisk dłoni
Uwielbiam Was.
Ogród boski, glicynia zjawiskowa.
I warzywnik pierwsza klasa.

Reniu jedna lalka dopiero po negocjacjach, bo córa chciała więcej .
dziękuję Kochana .
Katkak 18:29, 10 maj 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia warzywnik jak widać bardzo Was cieszy. Ja już nawet z bratankiem Krzysia gadałam o zaanektowaniu u niego kawałka na warzywa. On jest za ale nie wiem czy spółka si opłaci

To prawda Gosiaczku, warzywnik cieszy nas ogromnie. Dziś gdybym zakładała ogród od nowa to i warzywnik byłby większy. To nadal jest dla mnie niesamowite, że mogę iść do niego i przynieść produkty na zupę, słatkę, herbatę, czy choćby drinka . A i w tym roku zadbałam o więcej kwiatów, bo oprócz kosmosów, nasturcji i aksamitek będą też nagietki .
Fasolka szparagowa już wzeszła, ale mam ją jeszcze w innej skrzyni i za garażem. Wysiewałam w odstępach, żeby dłużej się nią cieszyć

warzywa będą też we wiadrach i w donicach. To wiadro czeka na miniaturową cukinię, która jeszcze dorasta na parapecie .

tu niski pomidorek. Postawiłam tam pieniek, bo jak ulica pies przechodził, to Nuka latała przy bramie jak poparzona i wszystko tratowała. Tego nie staranuje.

szczypiorek kwitnie. Dziś trochę wylądowało w jajecznicy. Iga sama zrywała. Wie już gdzie co rośnie i wie co jest co

Katkak 18:35, 10 maj 2020

herbata ze świeżej mięty i melisy. Smak nie do podrobienia .

W skrzynki też więcej ziół i niski pomidor. Na przedzie w środku werbena cytrynowa super do drinków

w niebieskiej donicy posadziłam groszek cukrowy dla Igi, bo lubi bardzo.

w tym starym wiadrze tez jest (jeszcze nie wylazł) groszek cukrowy i groszki pachnące.

a tu ukorzeniony bez koralowy.\Wsadziłam go do donicy, bo na rabacie zjadały go byliny i chłopina taki wciąż lichutki.
Katkak 18:39, 10 maj 2020

W tym wielkim garze zioła maja się znakomicie i choć są w nim pewnie dopiero ze 2 tygodnie, to mam wrażenie, że troszkę się już rozrosły

w donicy balkonowej truskawki zwisające
Katkak 18:40, 10 maj 2020

i tu też
Katkak 18:41, 10 maj 2020

Kasya napisał(a)
Zjawiskowa glicynia... przekwita mowisz.... moja ciagle nie może się rozwinąć a ja nie mogę się doczekac ....

Kasiu na glicynię zawsze czekam bardzo. Uwielbiam te kwietne girlandy. Mam nadzieję, że kiedyś całkiem tego orzecha porośnie .
Katkak 18:42, 10 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Zmiany niesamowite Zawsze na zdjęciach to najbardziej widać
Łapki odbite w płytce urocze, będą zawsze z Wami, nawet jak dzieciaczki pójdą w świat Super pomysł

Fakt, lubię robić zdjęcia ogrodowi bo na nich najbardziej zmiany widać, a to mobilizuje. Też się cieszę z takiej pamiątki .
malgorzata_s... 18:43, 10 maj 2020

Katkak napisał(a)

Kasiu na glicynię zawsze czekam bardzo. Uwielbiam te kwietne girlandy. Mam nadzieję, że kiedyś całkiem tego orzecha porośnie .

Glicynię mam i ja
Katkak 18:43, 10 maj 2020

Magleska napisał(a)
Kasia
bajkowo

fajny ten mur z lustrami i ta płyta z łapkami dzieci i kamyczkami świetna

….powiedz proszę ,jak robisz zaprawę do takich kamyczków ?

warzywnik super ….oczko i wszystko fajne

Dzięki Madziu. Co do zaprawy to emuś zrobił tzw suchy beton. Teraz trzeba to porządnie zraszać kilka razy dziennie, żeby dobrze związał i gotowe.
Katkak 18:44, 10 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Bardzo mi sie spodobal pomysl z odciskami raczek na betonie. Musze cos takiego wymyslic, jak bede za 1,5 roku przebudowywac warzywnik super pomysl

Ten pomysł Kasiu tak zupełnie spontanicznie wpadł mi do głowy, w trakcie robienie. Ale cieszę się, że tak się stało . Dziękuję Ci bardzo .