Moje bakłażany w domu, będą na tarasie bo w warzywniku nie bardzo mam miejsce, a one lubią dobrą ziemię
Dziś ostatnia zimna noc, plus dwa, potem plus 7-9 przez następne 10 dni. Myślę o wysadzeniu wszystkich pomidorów, te koktajlowe wyglądają w porządku, zobaczymy jutro...
Genie i ostatni kwiat
Szkoda że jutro poniedziałek, ale w piątek znowu wolne! Jupi
Asia zapraszam na oczyszczające zbiegi terapeutyczne z usuwania perzu rabata ma 50 m długości od 3,60 do 2,60 szerokości ….winko do pomocy też się znajdzie
cieszę się ,że wierzysz w moje siły
chlebek też się znajdzie
i nawet niewyględne eklerki w smaku podobno dobre
buziaki
Galgasiu serio ciąć je od razu? Ja nie mam skrupułów tylko nie jestem pewna czy teraz dobry moment. Całą resztę mąż ciachnął dawno temu. Nie wiem czy nie lepej do lipca czekać?
No zobaczymy.
Bo jakby te graby lekko rozrzucić, a nie w linii dać, to i lawendę można by tak bylejak.
A śmiałki i Green Jewel są równiuteńko w linii.
O jakoś tak:
Haniu, cieszą mnie takie widoki.
Twoje ranniki już zadomowiły się u mnie i mają dzieci
Ja swoje tulipany wykopuję w momencie żółknięcia liści, by jeszcze dobrze trzymały się łodyg.
Urywam cebulki i wkładam do pojemników (różnych; wiaderka, koszyczki, skrzyneczki, doniczki mam ok 150 takich pojemników)
Każdy pojemnik ma przyczepioną wizytówkę ze zdjęciem To ułatwia komponowanie kolorystyki nasadzeń
Przechowuję w dość chłodnym pomieszczeniu. Selekcjonuję wtedy kiedy mam czas....czasami tuż przed sadzeniem.