Wiola ja też wolę sama w ogrodzie robić ,ale niestety czasem muszę się prosić ema ,bo po prostu fizycznie nie daję rady
czasem pomaga chętnie ,ale ogólnie nie lubi prac ogrodowych …..
parę pstryczków jeszcze świeżutkich
jeszcze ogrom pracy przede mną ale to nic ,byle pogoda dopisała to może do połowy marca uprzątnę ten bałagan
miłej Niedzieli lecę kończyć obiad
Rozczarowana jestem tą pogodą Na pocieszenie wkleję sobie moje krokusiki Dopóki nie zaczęło padać, buszowały w nich pszczoły. Trzmiele chyba jeszcze śpią.
Asia bardzo fajna tym bardziej ,że lekka i mogę sama używać
w domu tylko taka walentynkowa ozdoba
i przywoływanie wiosny
tu jeszcze też nic nie ogarnięte
miłej Niedzieli
Sylwia Twój Wojtek to sama wiesz ,że trzeba by sklonować ,żeby koleżankom pożyczać
a z nożyc jestem zadowolona -szybciutko i lekkie -te spalinowe to em może używać
lecę zobaczyć nowy daszek …..
u mnie na razie folia tylko ….w planie blacha ,ale na razie inne wydatki mam
od jutra biorę się za skalniak -na razie tylko pościnałam trawy ,od jutra wycinka dalsza i odkurzanie kamyczków …..taki bałaganik na nim teraz
buziaki
Niestety, niestety... Moja wiara w niepadanie nie była z gatunku tych, co to góry przenoszą i czynią cuda... Pada, pada, pada , chwilami wręcz leje. Przez chwil kilka byłam w ogrodzie, ale to o wiele za krótko, jak na potrzeby moje i ogrodu
Pomazałam bramę ciemniejszym kolorem
I tu już przekonania nie mam, że jest dobrze. Być może jest, tylko ja tego nie widzę . Muszę na to dłużej popatrzeć. Ale na pewno nie chciałabym mieć takiego ciemnego muru - to wiem na pewno
Asia ....ładuję powoli ,ale kondycja jeszcze marna
jeszcze po zimie kg przybyło ,więc ciężko się rozruszać ….
dziś pomimo ,że Niedziela ,też wyszłam na 2 godzinki i tym sposobem 2 rabaty mam ogarnięte ,ale jakieś łyse są po wycięciu wszystkiego koniecznie muszę cebulowych dosadzać w tym sezonie
zostawiłam tylko brązowe trawki ,bo muszę doczytać czy je ścinać ,czy nie -a oczywiście nie pamiętam ich nazwy ,jak to ja
luty w moim ogrodzie
reszta rabat straszy jeszcze,więc nie bardzo jest co pokazywać
Jeszcze myślałam zamiast trzmieliny o berberysie kolumnowym ale czy na północnym stanowisku da radę? I z czym go połączyć... Tam jest jednak wąsko ok. 60cm ;( no ale muszę tam coś posadzić bo oszaleje z tymi kamieniami. Mój M ma obsesję na wysypywaniu rabat kamykami a ja staram się je umiejętnie zakryć
U mnie też - tylko rankami jest mroźnawo, ale -2 to już mróz a przymrozek
Dopasowuje prace do czasu, jak zawsze żeby się wyrobić
To jeszcze ostatnie fotki z rana