Gdzie te mrozy......... u mnie wieczorkiem się zrobiło koło zera..a potem na plus.. i pada deszcz....... już wolę te mrozy po -20. Zmyje mi cały śnieg.. i jak przyjdą mrozy to do mnie zamiast na oglądanie krokusów ...będziecie oglądać furiata co ze złości grządki równa z ziemią
eee jak tak clowo napisałam, że mus uważać, bo sprzedawcy czasami celowo dają multum zdjęć dorosłej rośliny a maleńkim druczkiem piszą np jej wymiary. Kupujący zaś zobaczy, ne doczyta i później żal....
eee jak tak clowo napisałam, że mus uważać, bo sprzedawcy czasami celowo dają multum zdjęć dorosłej rośliny a maleńkim druczkiem piszą np jej wymiary. Kupujący zaś zobaczy, ne doczyta i później żal....
Iza bo dzieci już tak mają żeby zrobić 'na złość' my od lat nie planujemy np sylwestra bo zazwyczaj w ostatniej minucie wyskoczy gorączka i dupa blada...
Zeta pędziwiatrze, z jaśminem do Ciebie przychodzę
Wiesz co lubię ...wlaśnie jestem na etapie jaśminu...kolejny punkt do moich chciejstw wiosennych... czy są jakieś odmiany ....?? Musze sprawdzić.
nooo przeca wiem, dlatego jaśmina przytargałam. O odmiany mnie nie pytaj kupiłam przez przypadek podobny do tego który Danusia przywiozła z Angli...
Belle Etoile- jedna z najładniejszych odmian z plamką w środku kwiatu. Ta napewno Danusia przywiozła ( sam krzaczek czy inspirację?). Pachnie podobno truskawkami, ale nie wąhałam. I wysokość fajna bo niewielka- do 150 cm.
magnolio jesteś WIELKA w dobrym tego słowa znaczeniu masz racje ona nie achnie tak jak jaśmin który pamiętam u babci, pachnie truskawką właśnie zaraz sobie nazwę zapiszę
dziewczyny tylko zwróćcie uwagę że to są tycie sadzoneczki, a varella rośnie dlugo do takiej jak na focie w miniaturze. Trzeba zwracać uwagę co jest napisane w opisie! i zdjęcia SPRZEDAWANEJ sadzonki nie na zdjjęcia jak będzie wyglądała kiedyś. Jeśli to 1,5roczna sadzonka to kikutek maleńki...
np tutaj na ostatniej focie na dole pokazana jest ta która jest sprzedawana http://allegro.pl/sosna-gorska-varella-okazja-cenowa-nowosc-i2961197123.html
Zeta pędziwiatrze, z jaśminem do Ciebie przychodzę
Wiesz co lubię ...wlaśnie jestem na etapie jaśminu...kolejny punkt do moich chciejstw wiosennych... czy są jakieś odmiany ....?? Musze sprawdzić.
nooo przeca wiem, dlatego jaśmina przytargałam. O odmiany mnie nie pytaj kupiłam przez przypadek podobny do tego który Danusia przywiozła z Angli...
Belle Etoile- jedna z najładniejszych odmian z plamką w środku kwiatu. Ta napewno Danusia przywiozła ( sam krzaczek czy inspirację?). Pachnie podobno truskawkami, ale nie wąhałam. I wysokość fajna bo niewielka- do 150 cm.
Na razie jest idealna zima, u nas rano -5,5 stopnia sypie śnieżek więc ogród niezagrożony. Oby te zapowiadane mrozy nas ominęły
najlepiej szerokim łukiem
a krokusy lubię sadzić, już się nie mogę na nie doczekać bo jak u Ciebie się pojawią to wiadomo że za chwilę i u mnie wiosna przybędzie