Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miejski ogród w wersji mini 09:23, 07 maj 2020

Do góry
Dwa dni deszczu i ogród coraz bujniejszy .
Dzisiaj w popołudniowym nieśmiałym słońcu.

Jeżówkowe-Love 09:08, 07 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Posadzone pomidorki i papryka

Jak Ty masz tu równiutko i czyściutko. A u mnie na razie tylko bałagan
Pszczelarnia 09:04, 07 maj 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
eM. kopie nową rabatę warzywno - daliową, śliwa dostała ultimatum - ma się pozbierać.

A ja bez kopania (na skróty) postanowiłam zregenerować murawę z dołami i dziurami. Troszkę przegrabiłam grabiami mocnymi, nasypałam próchnicy i posiałam mieszankę traw. Nie było tam perzu, podagrycznika - a to już coś.

I pytanie: kosić sad czy nie kosić sadu? Czy Wy kosicie?

Ładne zakończenie rabaty z tymi obeliskami. Będziesz je czymś obsadzała czy zostawisz gołe?
Bardzo mi się podobają te kamienne koryta. Ja bym ich niczym nie wypełniała. Wokół jest pełno roślin, a one taki spokojny element tworzą i same w sobie są ozdobą.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:43, 07 maj 2020

Do góry
zawitka napisał(a)
[

Kalina ale pachniała.

Taka malutka i tyle kwiatów
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:43, 07 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Humello mam od ub. roku. Kwitną przez całe lato A teraz to są już porządne kępy (u mnie ) Całkowicie bezobsługowe, całkowicie niekłopotliwe

I takie kwiatki lubię

Johanka77 napisał(a)
Ładne kwiatki

Nie za wiele ich ale cieszę się nimi bardzo

Helen napisał(a)
Hummelo jakiego jest koloru - bo na zdjęciach mi się wydaje, że widzę ciemnoniebieskie, fioletowe lub różowe?

U Aprilka są fioletowe.

galgAsia napisał(a)
U mnie są fioletowe, w kolorze podobne do liatry

O, właśnie

andzia458 napisał(a)
Kasiu, ja kupowałam w tym sklepie drzewka owocowe w ubiegłym roku. Nie miałam zastrzeżeń. Przyszły dobrze zapakowane, wszystkie się przyjęły także może zaryzykuj.

Dzięki wielkie Aniu za info

Agi2006 napisał(a)

Kasia podglądam i się zachwycam (pomiędzy pracą a garnkami i książkami). Ale ten powojnik zwalił mnie z nóg. SERIO!!!!!!! Jego kolor skojarzył mi się z tulipanami emporkami. One tez są takie waniliowe. I proszę Kasia tylko nie pisz mi , że to jakiś powojnik NN

To Guernsey Cream, on jest bardzo wczesny. Uwielbiam go, choć kupiony omyłkowy, bo miał być inny . Rzeczywiście przypomina nieco Emperorki.

TAR napisał(a)
ale u Was wiosna zaawansowana, u mnie magnolie dopiero na etapie kwiata, gdzie liscie? a derenie to piputki male, ledwo co zielone widac.

Magnolia z tych wcześniejszych - po kwiatach pozostało wspomnienie ale liście mnie zauroczyły . A u derenia China Girl też ledwo co widać, mam dobry zoom w telefonie .
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:42, 07 maj 2020

Do góry
[

Kalina ale pachniała.
Mój ogród pod lasem 08:39, 07 maj 2020

Do góry
malgol napisał(a)
Kwitna mi już rodki

i takietamy wieczorne
na pierwszym planie miała być nowa rabata cisowo-turzycowa...ale on wazniejszy

To kocur prawda? Trawki przepiekne ale to puchate...cudowne
Przepieknie zimuja ci turzyce. Moje po 3 zimach wywalilam, bo przemarzly w koncu.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:26, 07 maj 2020

Do góry
Czeremcha colorata
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:25, 07 maj 2020

Do góry

Kasia podglądam i się zachwycam (pomiędzy pracą a garnkami i książkami). Ale ten powojnik zwalił mnie z nóg. SERIO!!!!!!! Jego kolor skojarzył mi się z tulipanami emporkami. One tez są takie waniliowe. I proszę Kasia tylko nie pisz mi , że to jakiś powojnik NN
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:18, 07 maj 2020

Do góry
Ania sa brzydkie jak noc i je wysadzę po kwitnieniu na dół działki gdzie nie będę na nie patrzeć buaahaha a tu posadze pewnie las werbeny i tyle.

Też na tej zasadzie kupiłam bo stała nietknięta paleta ludzie z piętrowymi wóżkami a na rośliny nikt nie spojrzał... stwierdziłam i tak potrzebuję to niech bedzie a akurat percy'ego chciałam. Ale to na bank nie jest on buuu

Kasia zazdro!!! hehe z drugiej strony cieszę się że nigdzie nie jeżdżę bo mam szczerze dosyć sadzenia!!! Po dobrym 1000 doniczek musze mieć przerwę i to pilnie. Jeszcze trochę host i już
Mój ogród pod lasem 08:01, 07 maj 2020

Do góry
No więc pokazuje moje derenie Ivory Halo.Co robie zle albo czego nie robie?

Wzgórze chaosu 07:53, 07 maj 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Iwonko z czego masz tak ładnie uformowany stożek. Pytam bo od samego dołu szeroki i gęsty.
Oczywiście liściaste są piękne.
Ogródek warzywny na balkonie 07:52, 07 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Też się zachwycam mój em mnie goni ze świeczkami

Hahahahhaha mój to pierwszy strażak w domu i też mnie goni. Zawsze sprawdza czy te moje świeczunie aby bezpiecznie stoją i nie spowodują pożaru. Teraz w I. są takie mniejsze tealighty które szybciej się wypalają. Czuję się bezpieczniej zostawiając je w latarence. Minusem jest fakt, że często zdążą sie wypalić zanim my skończymy biesiadę na balkonie.

W zimie zrobiłam sama kilka świeczek ale chyba dałam za duże knoty i teraz strasznie dymią przy paleniu. Mam zakaz palenia ich na balkonie:0)
Ogród bez reguł 07:39, 07 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
No widzę, widzę...
Aż mnie skręca z zazdrości Też bym tak chciała
U mnie bergenie kwitną po raz pierwszy, więc je bacznie obserwuję pod kątem ewent. rozmnażania. Kolorki mają zacne

Śliczna jest
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:36, 07 maj 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

A prosze

I zestresowany Eddie

I smacznie i wesoło z psiakiem
Ogrodowy Kalejdoskop 07:32, 07 maj 2020

Do góry
Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Przed ogrodzeniem gdzie jest latem mega gorąco i brak wody mam w większości kocimietkę. Wytrzymuje wszytko i jest rajem dla pszczół Polecam na takie miejsca

Jaka to odmiana?
też doceniam kocimiętkę
Ogród na glinie 07:23, 07 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)

No na załączonym zdjęciu liście nie są ładne u Jarzęba. Ale to może kwestia przesuszenia latem?
Stare egzemplarze są lepiej ukorzenione.
Hakonki to All Gold. Aureolę mam na parkingu jeszcze niezbyt rozwiniętą.

I tu po prawej.

A irysy - właśnie mi mrówki wynoszą ziemię z korzeni. Muszę pilnie po proszek jechać i posypać.

Masz rację, miałam na myśli All Gold, coś mi pamięć z nazwami szwankuje.
U mnie mrówki w rozplenicach. Też coś muszę zrobić.
Anemony w pięknym kolorze
W kamiennym kręgu od początku 07:21, 07 maj 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

Cudownie, a o poranku fantastycznie.
Aniu, co to za roślina na 3 zdjęciu od dołu?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:17, 07 maj 2020

Do góry

Pierwsze kwiatuchy

Sezon 2017 u Hanusi 07:11, 07 maj 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Kasiu, u mnie już się nauczyłaś, a teraz nie ma za bardzo czego, bo jestem w konserwie, I nawet pisać mi się nie chce, Ogród zabałaganiony, nijak się za niego brać, coś tam w domu dłubię, ale tej werwy, by rano wstać i po śniadaniu w pole, nie ma.
Tu i tam w ogrodzie niedoróbki, przesadzanie nie doszło do skutku, minął termin.
Kompostownik, czeka na przerzucenie, , jeszcze z tym czekam, kompost dojrzały wybieram z boku. Czas zasypać na lato. W szklarni dopiero starty z roślinami, jeszcze straszą mrozem.

Tak ogólnie jakoś to wygląda, z naciskiem na jakoś.
Robię dobrą minę, i udaję przed światem, że jestem Happy!

Kasiu, miło mi, że zaglądasz. Pobudzasz myślenie, i chęć poprawy.
Miłego dnia. [/quote
To chyba obie mamy jakis zwolniony etap.
Ale dużo pierwiosnków, w masie świetnie wyglądają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies