Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:24, 18 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Mam podobnie.Szkoda mi wogole czegokolwiek zrywac do wazonu, w ogrodku dluzej ciesza
Ja mam dużo kwiatów, więc często robię bukiety. W największej donicy rośnie hortensja i dosadziłam tam dzwonków, żeby zasłonić wiadro w którym rosną rośliny. Trzeba jeszcze trochę poczekać , żeby się rozrósł.

Dorota123 21:37, 18 maj 2020

kasiek napisał(a)
Mmmm jak tu pachnąco tymi lilakami I clematisy jakie ładne
Kasiu mój ogród, to ogród zapachów przez cały sezon. Tak dobieram rośliny, żeby ciągle było czuć zapach kwiatów.

Basieksp 21:44, 18 maj 2020

Pięknie wszystko kwitnie, u mnie maki i orliki są trochę w tyle, ale liliak też już pachnie
Ania111 21:46, 18 maj 2020

Dorotko
I co ja mam biedna napisać,
Ciągle się powtarzam

No oczywiście znów napiszę ślicznie
Za każdym razem zaskakująco

Tylko nie wiem wiem czy ten TWÓJ
Ogródek jest na pewno malutki
Skoro tyle skarbów się w nim miesci

Z wielko przyjemnością spędziłam czas w twoim wątku

oliwka 21:48, 18 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Kasiu mój ogród, to ogród zapachów przez cały sezon. Tak dobieram rośliny, żeby ciągle było czuć zapach kwiatów.

Od kilku lat jestem fanką orlików. U mnie rosną słabo w tym roku zakwitły po 3 latach
Dorotko swietnie komponują sie rojnki (lub rozchodniki w tych niebieskich donicach) idealnie !
oliwka 21:50, 18 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Ja mam dużo kwiatów, więc często robię bukiety. W największej donicy rośnie hortensja i dosadziłam tam dzwonków, żeby zasłonić wiadro w którym rosną rośliny. Trzeba jeszcze trochę poczekać , żeby się rozrósł.

te i białe sa najładniejsze
Dorota123 21:52, 18 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

Cudny kolorek lilaka.
I zapewne cudnie pachnie.
Ja mam tylko jeden i to przesadzony daleko.To zapachu nie ma.
Aniu nie znajdziesz miejsca na bez gdzieś przy ogrodzeniu? Dla tego zapachu warto go mieć gdzie się często przechodzi. Ten ciemny lilak rośnie w kształcie drzewka i nie wypuszcza za wiele odrostów korzeniowych.

Dorota123 22:21, 18 maj 2020

Waclaw napisał(a)

Tak, ma południową wystawę. Poczekam jeszcze.
Pewnie, że warto poczekać. Zwróć uwagę na to , żeby w lipcu miał wilgotną ziemię. Większość zdrewniałych roślin zawiązuję pąki kwiatowe wtedy.

Dorota123 22:27, 18 maj 2020

Basieksp napisał(a)
Pięknie wszystko kwitnie, u mnie maki i orliki są trochę w tyle, ale liliak też już pachnie
Wiosną każdy kwiatuszek cieszy, zakwitną i u Ciebie następne kwiatki. U mnie piaskowa ziemia to i szybciej się nagrzewa i zmusza rośliny do szybszego startu.

Dorota123 22:53, 18 maj 2020

oliwka napisał(a)
Nie widziałaś jeszcze wszystkich moich orlików, jeszcze nie wszystkie zakwitły. Może i dobrze, bo kwitnienie rozciągnie się w czasie. Całkiem białe też mam.
Fajnie, że spodobały Ci się nasadzenia w glinianych donicach. Po zimie nie wyglądają najlepiej, ale za miesiąc nabiorą masy.