Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:32, 22 kwi 2020

Do góry
anpi napisał(a)
I u Ciebie zapożyczony krajobraz cały w bieli Przepięknie to wygląda! Ławeczki przecudnej urody i zaciekawiła mnie błękitna romantyczna podusia z różyczek Fabryczna, czy ręczna robota?Dasz bliższą jej fotkę?

Ta podusia to wianuś już mocno sfatygowany, ale będę reaniomować moje dzieło

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:28, 22 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudna kapliczka Dorotko, niezwykłaU Ciebie to nie wiadomo co zacytować bo trzeba by każda fotkę, prześlicznie masz przez calutki rok
Dziękuję Mój ogródek jest niewielki, to u Ciebie jest co podziwiać. Jak u Was się ruszy na spacer po ogrodzie to można pół dnia zachwycać się roślinami i architekturą ogrodu.

Ogród z plażą 11:28, 22 kwi 2020

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Ajka, na pewno przy półkolistych rabatach będzie bardziej spójnie. Szczególnie, że masz też takie na froncie.

Tak, chyba masz rację. Podoba mi się tylko ta prostokątna rabata przy tarasie, która mi jakoś tak pasuje do skrzynek na warzywniaku, ale dalej chyba muszę już wszędzie pojechać z półkolami.

Muszę magnolii obciąć boczną gałąź, czekałam ponad rok czy coś wyrośnie na niej oprócz liści, ale widzę, że nic z tego, to chyba jakaś dziczka. Widzę, że magnolia zaczyna puszczać nowe odrosty już z kwiatami, więc tylko przy nich zostanę. Nie wiem tylko jak mogliśmy kupić taką krzywiznę. Mam nadzieję, że w przyszłości się to jakoś zgubi przy nowych gałęziach.

Widok z okna.

Między rododendronami, a magnolią planuję posadzić jeszcze pierisa, ale w szkółkach wszystkie kosztowały ponad 100zł. Muszę poczekać na rozsądniejsze ceny.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:14, 22 kwi 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Hej, no ładne okazy, masz rację , za mało wody, wysuszyły się, dokupię jeszcze i zrobię remament.Pozdrawiam.
Dużo ludzi zapomina o podlewaniu zimozielonych roślin zimą, a to błąd. Przy braku opadów śniegu, czy deszczu musimy pomagać roślinom przetrwać.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:14, 22 kwi 2020

Do góry
TAR napisał(a)

tez mi sie czesto snia rzeczy czy sytuacje, ktore mnie frapuja, martwia, ciesza, oczekiwania, plany, marzenia. Niestety to moje wewnetrzne bogate zycie i śnienie powoduje, ze rano jestem rozczarowana i mocno niewyspana

Też się dziś nie wyspałam, zresztą pracuję zdalnie to też mnie frapuje,
bo robię przymusowe szkolenia elearningowe.
Wczoraj skończyłam o 24.00 po wielkich trudach,bo zrywa, wyrzuca z lekcji,
było zrobić 27 części po około 30 tematów z ćwiczeniami uff udało się po godzinach.
Ściemniać też nie u miem, że w dzisiejszych czasach nie mam w domu narzędzi
do przeprowadzenia szkolenia zresztą lubię wyzwania

Dla odprężenia

Przedziwny Ogród 11:14, 22 kwi 2020

Do góry
Dwie godziny wgrywałam zdjęcia, prędkość internetu spada do żółwiego tempa, a prace z światłowodem stanęły przez korona wirusa.

Koniec spaceru po tym cudownym ogrodzie.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:10, 22 kwi 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Moje bakłażany jupi

Miałam w zeszłym roku az 2 bakłażany
Ale posadziłam w skrzynce na jabłka i się przesuszaly
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:04, 22 kwi 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Dorotka jak zawsze piękne zdjęcia zrobiłaś, wiosenny ogród cudny.
Dziękuję co dzień znajduję w ogrodzie jakieś nowe kwitnące roślinki, tylko deszczu brak.

Przedziwny Ogród 10:57, 22 kwi 2020

Do góry
Ja w końcu nie wiem, czy u niej jest sens robić jakiekolwiek zdjęcia skoro u Niej ciągle nie ma nic ciekawego i zawsze twierdzi, że jeszcze jej ogród nie jest wystarczająco ogarnięty.

Co Wy sądzicie o tym jej niedopracowanym ogrodzie????? Dla mnie niedoścignięta bajka.

Ogród z plażą 10:55, 22 kwi 2020

Do góry
Wiśnia Kiku Shadire kwitnie już od paru dni.

Ambrowiec dopiero zaczyna puszczać listki, ciekawe co wyrośnie z tego drapaka

Ambrowiec amerykański - Liquidambar 10:51, 22 kwi 2020

Do góry
Ja poprosiłam męża o ambrowca i przywiózł mi takiego drapaka
Myślałam, że jest chory, parchaty czy co A on widzę charakteryzuje się taką korą Zaczyna wypuszczać powoli listki. Ciekawa jestem co z niego będzie I zastanawiam się czy go podcinać od dołu, ale może w tym sezonie się wstrzymam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:49, 22 kwi 2020

Do góry
bql3 napisał(a)

MEGA ujęcie! - śliczna fotka oddająca klimat

macham wiosennie
Jan
Miło mi Ogród zaczyna nabierać masy zielonej i kolorowej.

Betula pendula 'Youngii' - brzoza brodawkowata "Youngii" 10:48, 22 kwi 2020

Do góry
Witam,

mam problem z jedną (i jedyną) brzozą, która rośnie u mnie na ogródku. Niestety nie wiem ile ma lat gdyż w tamtym mroku dopiero zakupiłem działkę i rosła już tam brzoza. Wiem tylko, że było ich tam dużo więcej razem z choinkami i innymi drzewami ale deweloper wszystko wykarczował :/
Ma około 6-8m wysokości.
problem pojawił już się w tamtym roku na koniec lata. Losowe gałęzie były bez liści. Myślałem, że w tym roku odbije ale niestety jak widać na załączonych zdjęciach losowe całe gałęzie z różnych stron, zarówno na dole jak i na samej koronie są bez liści. Zrywając te gałęzie są suche i łamliwe.

Boję się aby całe drzewo nie padło. Czy można je jakoś odratować? Czy trzeba niestety ściąć uschnięte gałęzie? Czy mogło jej np. zaszkodzić pryskanie w tamtym roku przez sąsiada roundupem? sąsiad pryskał chwasty przed równaniem ziemi więc pryskał tylko po ziemi (brzoza oddalona od płotu o 2m pierwsze gałęzie zaczynają się na wysokości 2m).

Przedziwny Ogród 10:42, 22 kwi 2020

Do góry
Zmierzam ścieżką do domu, ale nie wchodzę. Pies skutecznie zapowiada moje odwiedziny i Agatka wychodzi do ogrodu. No i jej stały tekst " teraz to nie ma nic ciekawego"

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:40, 22 kwi 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękna wiosna Dorotko.Takie kolorowe, słoneczne widoczki radują serce
A jaszczurki i u mnie też są .Też mi nie przeszkadzają.
Dziękuję za miłe słowa. Ostatnio widziałam pod świerkami jak jaszczurka zrzucała swoją skórę i nabierała ładnego zielonego koloru.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:39, 22 kwi 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Achy i ochy zostawiam i... prosze o więcej

Dużo było zdjątek nafociłam się
Ale proszę moja listopadowa donica

Mały ogródek w bloku - co posadzić? 10:37, 22 kwi 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wszystko zalezy od tego co jest za płotem - co chcesz zasłonić lub pokazać.
W tak małym ogrodzie trzeba wiedzieć co jest za płotem, aby z sensem myśleć o tym, co posadzić, bo to co posadzone musi spełniać określone funkcje zasłaniania lub estetyczne.

Za płotem u nas wyglada tak
Przód ogrodu strona południowo-zachodnia
Bok ogrodu strona północno-zachodnia (w zasadzie cały dzień jest w cieniu bo nawet późnym popołudniem słońce jest zasłonięte przez płot).

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:36, 22 kwi 2020

Do góry
Moje bakłażany jupi
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:31, 22 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Fajne zdjęcie sprzed koronawirusa, czysta radość
Ja taka niepoprawna optymistka jestem i dostrzegam w tej trudnej rzeczywistości też plusy. Uważam, że trzeba umieć cieszyć się pięknem przyrody, która nas otacza i towarzystwem ludzi nawet jeśli jeden od drugiego powinien znajdować się 2 m dalej.
Teraz więcej ludzi siedzi na internecie, strasznie wolno wgrywają się zdjęcia, a wgrywam je teraz u siebie i w " Przedziwnym ogrodzie" u Agatki. Wieczorem wgrywanie zdjęć jest niemożliwe, takie jest obciążenie.

Przedziwny Ogród 10:30, 22 kwi 2020

Do góry
U Agi są śliczne migdałki, no i te wijące się po całym ogrodzie ścieżki, ronda, podniesione kamienne rabaty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies