Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Nigdy nie mów nigdy 12:15, 18 mar 2013

Do góry
Kasiu widzę, że wszyscy jacyś tacy zmartwieni chodzą, pogoda nie rozpieszcza, a miało być w tym tygodniu tak pięknie, też myślałam że trawniczek zacznę a tu śnieg zalega i choć na plusie, nie chce się topić, a do tego idzie podobno kolejna porcja, doła już chyba załapałam, ale masz rację, chyba na dom się przerzucę, bo najgorsze to czekanie i narzekanie, więc już nie będę i zabieram się do pracy
Buziaki i miłego dzionka
Ania i róże i cała reszta :) 11:28, 18 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dużo zdrówka dla ciebie
Migdałka nie polecam również, są z nim problemy, żeby żył zdrowo, trzeba co roku przed i w trakcie kwitnienia pryskać zapobiegawczo bo łapie brunatną zgniliznę. W zeszłym roku jeden w dodatku mi przemarzł, ale jak kwitną to pięknie wygląda, u mnie ostał się jeden.
Buziaki

Nie pomyślałabym, że ten migdałek jest taki problematyczny.
Nawet nie wiem jak wygląda ta cała zgnilizna i lepiej, żebym nie wiedziała. Wystarczy, że o róże trzeba dbać, reszta roślin musi być bezproblemowa.
Ania i róże i cała reszta :) 10:23, 18 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Aniu a ja mam jeszcze jedną prośbę do ciebie, oczywiście o różyczki mi chodzi
Chciałabym posadzić kilka sztuk tej samej odmiany na brzegu rabaty, jako tło żywotnik wschodni nana, podsadzone lawendą, nie znam się na różach, jakąś może doradzisz, niezawodną i niewysoką, kolor może być róż, ale jak jakaś inna ci przyjdzie na myśl to też poproszę, dzięki bardzo i pozdrawiam

I podglądam plany, na pewno pięknie wyjdzie

Do takiego zestawienia ładnie będą wyglądały różowe róże, będzie harmonijnie i elegancko.
Albo coś żółtego.
Z żółtych może klasyk - Friesia?
Na różowo - The Fairy, Home & Garden, Natasha Richardson, ciemniejsze - Berleburg Castle, Leonardo da Vinci.

Igiełkowy ogródeczek 09:21, 18 mar 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Krokusy piękne Gosiu. Może i u nas się ociepli?

Obu już wszędzie nastała wiosna, każdy ma tyle pracy do wykonania, a tu jeszcze pogoda świruje,
protestuję i czekam na prawdziwą wiosnę
Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 09:20, 18 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Gosiu, przed praca przybiegłam, żeby Ci dzień dobry powiedzieć...u mnie słonko za oknem, ale na minusie na pewno, ile nie sprawdzałam, ale widzę szron na trawie...co rano wstaję z nadzieją, że będzie już lepiej, ale prognozy mało optymistyczne dla nas są...uciekam buziaki ślę

Ja też z nadzieją, że ten tydzień już ładny będzie, a oni takie prognozy dowalają, to nie marzec tylko styczeń chyba.
Igiełkowy ogródeczek 09:17, 18 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Witaj Już się obudziłam poniewaz słonko świeci mi po oczach, pobiegłam zobaczyć termometr a tu - 10

Gosia- ten minusik zmażemy i będzie gites
Słonko mnie też od rana rozpieszcza i cieszę się każdą minutką, prognozowo od 17 godziny mam mieć śnieg i deszcz, więc widzisz każda chwilka cenna. Miałam w tym tygodniu po bukszpany pojechać, zobaczyć, ale sama już nie wiem, ta pogoda psuje mi wszystkie plany. W zeszłym tygodniu trąbili że od poniedziałku ciepło, coraz lepiej, a teraz już zmieniają, jak tu się nie załamać, buziam.
Igiełkowy ogródeczek 09:12, 18 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Gosiu dotarłam do strony 50 - nie udało się więcej bo nie udało mi sie poprzestać na piśmie obrazkowym i co nieco musiałam przeczytać. Muszę Ci napisać że zmniejszenie podjazdu na rzecz tych dwóch rabatek to byl genialny pomysł - bardzo dużo zyskał podjazd Ślicznie to zrobiła. Rabat japońska przy której początkach tworzenia właśnie jestem (w czytaniu i oglądaniu) też robi na mnie ogromne wrażenie. Gosia - ja już wiem gdzie uderzać jak mi wyobraźnia zaszwankuje (czyli często ) Ty masz rewelacyjne pomysly i potrafisz super zaplanować i kurde przyznaję, zazdraszczam Ci tego okrutnie

A wyprawkę po bukszpany (oglądnęłam relacją w wyprawy Wieloszki) nadal planujecie???

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę

ps. dzięki wielkie za info o Bobo

Dzięki za wszystkie miłe słowa, dosłodziłaś mi teraz na maksa
Rabatka japońska jeszcze nie ruszona, w tym roku będzie się robić, mam jeszcze więcej planów, ale nie wiem jak wszystkie ogarnę czasowo i finansowo, ale próbować będę
Do Wrocka po buskiki nie pojadę, choć takie było wcześniejsze założenie, koło siebie znalazłam w dobrej cenie, jeszcze nie widziałam na żywo, ale mam kilka namiarów, więc myślę, że się da załatwić.
Pozdrawiam słonecznie, bo ślicznie słonko świeci
Igiełkowy ogródeczek 09:05, 18 mar 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Gosiu!
Wpadłam do Ciebie zobaczyć Horti MM wiedziałam że masz taką. Zwiedziłam po raz enty ogród.
Rób dużo zdjęć w tym roku , będzie co zwiedzać i wszystko większe , dorodniejsze. Tak myślałam u kogo widziałam ławeczkę ustawioną jak w Hortulusie. a to u Ciebie.!
Mam zdjęcia z tego ogrodu to kiedy wkleję porównać.
Chciałam Ciebie zapytać odnośnie hori MM a Limenliht, masz obie tylko L była rok wcześniej, dobrze doczytałam się? jest duża różnica.?
Ja mam MM a L nie i czy kupić czy dać spokój nie wiem czy trafię w Centrach a jedną zamawiać w wysyłkowej nie opłaci się. Bobo też mi pasuje.

W Hortulusie nie byłam, pokaż tą ławeczkę bo nie widziałam, będę robić zdjęcia, zresztą trudno by było mnie teraz od tego odwieść. Z roku na rok zdjęć przybywa, będę miała kiedyś super porównanie.
Limka bardzo popularna jest, to dziwne że nie masz nigdzie koło siebie, obydwie ładne są, porównanie w tym roku zrobię, bo nie wiem co pokaże MM, jak przezimuje i ile urośnie. Limki bardzo szybko dają czadu, w drugim roku są już dorodne, jedną mam już 3 lata. Od siebie na pewno różnią się pokrojem, Limka bardziej rozłożysta będzie, MM zdecydowanie węższa i chyba trochę wyższa docelowo. Powiem tak jak uda ci się gdzieś kupić na miejscu Limkę to przygarnij, a jak nie to daj sobie spokój na razie. Ale myślę, że znajdziesz i będziesz miała dwie Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 08:47, 18 mar 2013

Do góry
Aga- u mnie już tak zimno nie jest, w nocy maksymalnie -3, teraz już mam na plusie i jak na razie nie spełnia się pesymistyczna wersja poniedziałku, miało być deszczowo- śnieżnie i ponuro, a jest słonko i 2 na plusie teraz
Agata- dzięki za info, choć niestety u mnie Obi nie zbudowali
A będziesz kupować?
Madzia- sporo tego śniegu masz, u mnie już niewiele, ale podobno idzie kolejna porcja, aż mi się nie chce o tym myśleć, na razie mam słonko i tego się trzymam
Igiełkowy ogródeczek 08:40, 18 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dzięki temu śniegowi nie zmarzły, ja do tej pory psioczyłam na moją Madzię, że krokusiki mi w cieniu, na północnej stronie posadziła, ale tylko tu jakaś minimalna ilość śniegu była...to je uratowało:G

U mnie od zachodu są, tam też śniegu jeszcze troszkę jest, jak było tak mroźno, to dodatkowo na nie sypałam, żeby je uchronić, pozdrówka

irena_milek napisał(a)
Gosia, twoje krokusy powinny dostac złoty medal! no cudne

Po tym ataku zimy, to wszystkie oznaki nawet minimalne wiosny dają wiele radości, są takim światełkiem w tunelu
Igiełkowy ogródeczek 08:31, 18 mar 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Super! Wiosna jak nic!

Cieszę się, że przetrwały, oby ta wiosna jak najszybciej zagościła u nas.

Zeta napisał(a)
Bidulki muszą się tak przebijać przez ten snieg hahahah

Przetrwały śnieg je uchronił

GosiaJoanna napisał(a)
Biedactwa każdy chce już wiosny

Ta zima to już stanowczo za długa jest, jeszcze miesiąc temu to pewna byłam, że będę poganiać w marcu z łopatą że hej, znów zmienili pogodę i nie jest wesoło, mam tego serdecznie dość.

agata19762 napisał(a)
a u mnie słoneczko od rana i -3 st.

U mnie ostatnio już na plusie, więc nie powinnam narzekać, ale wyjść do ogrodu jeszcze nie bardzo można, śnieg jakoś zwolna się topi.

Marzena2007 napisał(a)
Wiosna jak nic!! Chyba jeszcze tak żywotnych krokusów nie widziałam
Dumna winnaś być z tych żółciutkich promyków słoneczka

Jestem dumna w takim razie...hihihi

ka1sia napisał(a)
Jakie piękne te zdjęcia takie małe kwiatuszki, a tak dzielnie walczą z tym śniegiem

Walczą i się nie poddają, myślę że już najgorsze za nimi
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:00, 17 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Takie zdjęcie to teraz powinno się móc zrobić, a tu zima i śnieg, mam już tego serdecznie dość, protestuję
Widziałaś, że od jutro znowu deszcz ze śniegiem, a kiedy prace w ogrodzie ruszą, się pytam, jak ciągle albo zimno albo deszczowo.

Gosia mam dość już tej zimy !!!!!!!!!!!
Nigdy nie mów nigdy 18:54, 17 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Fajną sobie wycieczkę zrobiłaś, te kretowiska mnie tylko przeraziły, a cała reszt cieszy oczka,
pozdrawiam

Kościół koło zamku też odwiedziliśmy, pierwszy raz tam byliśmy...pokazowy...też warto zobaczyć, malutki, ale malowidła jak we Włoszech...przepych
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:47, 17 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Madżen wysyłam pozdrówka słoneczne i wiosenne

Wiosna u ciebie? Idę zerknąć
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:27, 17 mar 2013

Do góry
Madżen wysyłam pozdrówka słoneczne i wiosenne
Ogród w skali mikro :) 18:25, 17 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ja dziś odnotowałam u siebie pierwsze grabienie.. Tzn . Ja odnotowałam a eM grabił ... Przy takim mikro trawniku wystarczą grabie ... ... Kupa tego siańska było...

Ja się tak nie bawię, nie dość że śniegu nie masz to jeszcze robótki rozpoczęłaś
Zazdraszczam, zazdraszczam, zazdraszczam.......
Liliowo i kolorowo:) 18:14, 17 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

byle do wiosny)

Piękne miejsca pokazujesz
Ogródkowy chaos u monitki 18:11, 17 mar 2013

Do góry
Koło mnie w casto nie było takich kuleczek, za to w LM widziałam, śliczne, tylko czemu tak korzenie strasznie potraktowane, chyba też się wstrzymam.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:08, 17 mar 2013

Do góry
Ale dobrze trafiłam, ciacho zjadłam, kwiatki powąchałam w niebo popatrzyłam.....chyba mi więcej nic do szczęścia dziś nie potrzeba
Przyjdę jutro po kolejną dawkę....
Ogrodowe zacisze 18:03, 17 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
A to moja śliczna kotusia Łatka na rybach

Ty masz Łatkę a ja Łatka...chyba zeswatamy je
Świetnie zdjęcia ptaszków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies