Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 08:47, 18 mar 2013

Aga- u mnie już tak zimno nie jest, w nocy maksymalnie -3, teraz już mam na plusie i jak na razie nie spełnia się pesymistyczna wersja poniedziałku, miało być deszczowo- śnieżnie i ponuro, a jest słonko i 2 na plusie teraz
Agata- dzięki za info, choć niestety u mnie Obi nie zbudowali
A będziesz kupować?
Madzia- sporo tego śniegu masz, u mnie już niewiele, ale podobno idzie kolejna porcja, aż mi się nie chce o tym myśleć, na razie mam słonko i tego się trzymam
Gosiniak 09:05, 18 mar 2013

Anabell napisał(a)
Gosiu!
Wpadłam do Ciebie zobaczyć Horti MM wiedziałam że masz taką. Zwiedziłam po raz enty ogród.
Rób dużo zdjęć w tym roku , będzie co zwiedzać i wszystko większe , dorodniejsze. Tak myślałam u kogo widziałam ławeczkę ustawioną jak w Hortulusie. a to u Ciebie.!
Mam zdjęcia z tego ogrodu to kiedy wkleję porównać.
Chciałam Ciebie zapytać odnośnie hori MM a Limenliht, masz obie tylko L była rok wcześniej, dobrze doczytałam się? jest duża różnica.?
Ja mam MM a L nie i czy kupić czy dać spokój nie wiem czy trafię w Centrach a jedną zamawiać w wysyłkowej nie opłaci się. Bobo też mi pasuje.

W Hortulusie nie byłam, pokaż tą ławeczkę bo nie widziałam, będę robić zdjęcia, zresztą trudno by było mnie teraz od tego odwieść. Z roku na rok zdjęć przybywa, będę miała kiedyś super porównanie.
Limka bardzo popularna jest, to dziwne że nie masz nigdzie koło siebie, obydwie ładne są, porównanie w tym roku zrobię, bo nie wiem co pokaże MM, jak przezimuje i ile urośnie. Limki bardzo szybko dają czadu, w drugim roku są już dorodne, jedną mam już 3 lata. Od siebie na pewno różnią się pokrojem, Limka bardziej rozłożysta będzie, MM zdecydowanie węższa i chyba trochę wyższa docelowo. Powiem tak jak uda ci się gdzieś kupić na miejscu Limkę to przygarnij, a jak nie to daj sobie spokój na razie. Ale myślę, że znajdziesz i będziesz miała dwie Pozdrawiam
Gosiniak 09:12, 18 mar 2013

anna_g napisał(a)
Gosiu dotarłam do strony 50 - nie udało się więcej bo nie udało mi sie poprzestać na piśmie obrazkowym i co nieco musiałam przeczytać. Muszę Ci napisać że zmniejszenie podjazdu na rzecz tych dwóch rabatek to byl genialny pomysł - bardzo dużo zyskał podjazd Ślicznie to zrobiła. Rabat japońska przy której początkach tworzenia właśnie jestem (w czytaniu i oglądaniu) też robi na mnie ogromne wrażenie. Gosia - ja już wiem gdzie uderzać jak mi wyobraźnia zaszwankuje (czyli często ) Ty masz rewelacyjne pomysly i potrafisz super zaplanować i kurde przyznaję, zazdraszczam Ci tego okrutnie

A wyprawkę po bukszpany (oglądnęłam relacją w wyprawy Wieloszki) nadal planujecie???

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę

ps. dzięki wielkie za info o Bobo

Dzięki za wszystkie miłe słowa, dosłodziłaś mi teraz na maksa
Rabatka japońska jeszcze nie ruszona, w tym roku będzie się robić, mam jeszcze więcej planów, ale nie wiem jak wszystkie ogarnę czasowo i finansowo, ale próbować będę
Do Wrocka po buskiki nie pojadę, choć takie było wcześniejsze założenie, koło siebie znalazłam w dobrej cenie, jeszcze nie widziałam na żywo, ale mam kilka namiarów, więc myślę, że się da załatwić.
Pozdrawiam słonecznie, bo ślicznie słonko świeci
Gosiniak 09:17, 18 mar 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Witaj Już się obudziłam poniewaz słonko świeci mi po oczach, pobiegłam zobaczyć termometr a tu - 10

Gosia- ten minusik zmażemy i będzie gites
Słonko mnie też od rana rozpieszcza i cieszę się każdą minutką, prognozowo od 17 godziny mam mieć śnieg i deszcz, więc widzisz każda chwilka cenna. Miałam w tym tygodniu po bukszpany pojechać, zobaczyć, ale sama już nie wiem, ta pogoda psuje mi wszystkie plany. W zeszłym tygodniu trąbili że od poniedziałku ciepło, coraz lepiej, a teraz już zmieniają, jak tu się nie załamać, buziam.
Gosiniak 09:20, 18 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Gosiu, przed praca przybiegłam, żeby Ci dzień dobry powiedzieć...u mnie słonko za oknem, ale na minusie na pewno, ile nie sprawdzałam, ale widzę szron na trawie...co rano wstaję z nadzieją, że będzie już lepiej, ale prognozy mało optymistyczne dla nas są...uciekam buziaki ślę

Ja też z nadzieją, że ten tydzień już ładny będzie, a oni takie prognozy dowalają, to nie marzec tylko styczeń chyba.
Gosiniak 09:21, 18 mar 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Krokusy piękne Gosiu. Może i u nas się ociepli?

Obu już wszędzie nastała wiosna, każdy ma tyle pracy do wykonania, a tu jeszcze pogoda świruje,
protestuję i czekam na prawdziwą wiosnę
Pozdrawiam
Kindzia 09:28, 18 mar 2013

U nas - 1 i bez słoneczka dzisiaj...
Ale słoneczne zostawiam, od poniedziałku

Jeszcze edytuję, żeby Ci przyjemność sprawić, na przekór tym dołom

gierczusia 13:35, 18 mar 2013

Kurczę .. Jak sobie pooglądałam Twoje krokusiki pod śniegiem , to prawie płakać mi się chciało.. Biedaczki...

Ale jak już hortki zobaczyłam to mi się lepiej zrobiło
giza 13:41, 18 mar 2013

Gosiu, wiosna juz tuż tuż Podobno....
Ja też nie mogę się doczekać, czule spogladam na wybijajace się piwonie, krokusiki i tulipanki i... ze strachem ogladam pozostałe, czy przezyły zimowe mrozy...
Gosiniak 14:16, 18 mar 2013

Kasiu- ależ ona piękna, serdecznie dziękuję

Ela- a mnie ta zaczęła kusić, dziewczyny zapodały i nie mogę przestać o niej myśleć:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3109057555

Giza- tulipki już odkryte i są już całkiem spore, pod śniegiem rosły czy co, muszą wytrzymać jeszcze trochę a my z nimi.