Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 18:52, 17 mar 2013

grazyna napisał(a)
Kasiu - obejrzałam Rh w parku, kaczki na wodzie, krety ( ) , sarenki, pracę przy ciurkadełku, cebulkę lilijki - medalu już mi nie dawaj - z ciekawości nadrobiłam

Aż mi ich żal...jak te kilometry kretowisk widzę, nie wiem co oni z tym robią...latem i jesienią zeszłego roku nie widać było tych kopców. Trzeba przyznać, że dbają o park, zresztą miasteczko też jest zadbane, prężnie działa kulturalnie i rozrywkowo...no cóż, zaraz obok uzdrowisko mamy, turystów jest sporo...

Gdzie tam moje Zabrze, tyle razy większe, do Pszczyny...
Kindzia 18:54, 17 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Fajną sobie wycieczkę zrobiłaś, te kretowiska mnie tylko przeraziły, a cała reszt cieszy oczka,
pozdrawiam

Kościół koło zamku też odwiedziliśmy, pierwszy raz tam byliśmy...pokazowy...też warto zobaczyć, malutki, ale malowidła jak we Włoszech...przepych
Kindzia 18:56, 17 mar 2013

magdziam napisał(a)
Witaj :sąsiadko" widzę, że udał Ci się spacerek po pszczyńskim parku, ja też go uwielbiam, zwlaszcza wiosną jak kwitną rh. Wczoraj byłam u Kapiasów powęszyć czy soś już się u nich dzieje, a tu śniegu po kostki, pusto, przeszłam się po ogrodach pokazowych, byłam jedna jedyna szok.

Do Kapiasów rzadko zaglądam...wolę Pisarzowice. Ale latem, do ich ogrodów warto

Teraz zakupy wiosenne też nie u nich będę robić. Tak się zastanawiam...tylko dwa powojniki od nich mam...
Kindzia 18:58, 17 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Ty masz żubry w okolicy...no to ja siem do Ciebie przeprowadzam....ja chcem bliżej natury koniecznie...u mnie pod bokiem huta i kopalnia, a we krwi kadm, ołów i różne inne żelastwa, jeszcze trochę to jak magnes wszystko co metalowe przyciągać będę

Jesteś Juleczko Zaraz u Ciebie misiową hortusię wkleję, ładna, pokusiłabym się na dwie takie. Wiesz, że 7 ogrodowych przesadzać będę, na ich miejsce z 5 bukietówek się przyda...3 limki mam, może tak dokupić takich?
Milka 19:37, 17 mar 2013

Rzeczywiście piękny park, ale te ilości kopców, szok! na pewno doprowadza do prządku, bo w końcu miejsce wizytowe;
fajne widoczki pokazałaś, zwierzyna ciekawa, ptaki też, 1 morderstwo po drodze i oszałamiająco temperatura, tyle to u nas nawet nie było;
dalia nowy zakup, to ruszyła
AgnieszkaW 19:46, 17 mar 2013

Witaj Kasiu, przejrzałam Twoje pismo obrazkowe i widze, że bardzo ogrodowiskowo u ciebie się robi, nauka na forum nie poszła w las, a będzie wiosną jeszcze piękniej. Serdecznie pozdrawiam z jurajskiego ogrodu
Kindzia 19:51, 17 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Rzeczywiście piękny park, ale te ilości kopców, szok! na pewno doprowadza do prządku, bo w końcu miejsce wizytowe;
fajne widoczki pokazałaś, zwierzyna ciekawa, ptaki też, 1 morderstwo po drodze i oszałamiająco temperatura, tyle to u nas nawet nie było;
dalia nowy zakup, to ruszyła

Ale pięknie było dzisiaj...

Wszystkie te nowe zaraz do wsadzenia...a tu temperatura zupełnie niesprzyjająca

Ciekawe jak te lilie, które przyjdą...mam nadzieję, że nie będę musiała od razu te czterdzieści parę do donic sadzić
Kindzia 19:53, 17 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Kasiu, przejrzałam Twoje pismo obrazkowe i widze, że bardzo ogrodowiskowo u ciebie się robi, nauka na forum nie poszła w las, a będzie wiosną jeszcze piękniej. Serdecznie pozdrawiam z jurajskiego ogrodu

Szkoda, że nie trafiłam tu na początku...teraz hortusi ogrodowych nie musiałabym przesadzać...Ale jeszcze nie jest za późno
Z Twojego ogrodu też zaczerpnę...jeszcze dwie rabaty w planie
JulkAd 20:01, 17 mar 2013

Kasiu wrzuciłam temat Zbyszkowi, czekam zatem idę poczytac co u innych, bo zaległości bieżące mi się robią
Kindzia 20:06, 17 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu wrzuciłam temat Zbyszkowi, czekam zatem idę poczytac co u innych, bo zaległości bieżące mi się robią

U Ani Rzeszowskiej też wrzuciłam...zobaczymy