Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 20:49, 19 kwi 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, jestem po spacerze w Twoim ogrodzie Magnolie masz przecudne, takie bujne, zdrowe Igunia wyrosła bardzo, super Ci pomaga
Bardzo fajna ta metalowa ozdoba z kółeczkami i lustrem. Ten zakątek taki zielony, że nie można uwierzyć, że dziś robiłaś to zdjęcie. Wygląda jak pełnia lata.

Ewunia to jeszcze magnolia w wodnym odbiciu . Metalowa ozdoba kupiona na klamotach chyba za 3 zł . A zakątek zielony dzięki trzmielinie . Dzięki Ewuniu

trzmielinki na pniu też bardzo lubię. I w cieniu też radzą sobie doskonale

a na ziemi tuż przy pieńku jest moja własnoręcznie wyhodowana kulka. Ukorzeniona z patyków i regularnie strzyzona
zaczyna obiela
Ogród z rzeźbą 20:48, 19 kwi 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Fajnie, że jesteś
Mój eM niby zatwardziały wróg ogródków i działek teraz ewentualnie pasjonata trawnika powiedział ostatnio " wiesz, dobrze, że mamy ten ogródek" bo my też blokowi
Bałam się na początku tam schchodzić, bo wiesz na mnie ze sto oczów patrzy z balkonów...ale teraz idę codziennie. W końcu muszę podlewać, nie? Chociaż z kawą i ciachem nie przesiadujemy
Tak sobie w zeszłym roku myślałam, żeby była ciepła Wielkanoc, to zamiast siedzieć w domu, posiedzimy z rodzicami na powietrzu...i co? Wielkanoc była piękna, wiosenna, tylko każdy osobno siedział w swoim domu ehh
Zazdroszczę innym domu z ogrodem...można nie odczuć aż tak bardzo tej sytuacji...chyba.

Kasiolaaa napisał(a)
kokesz tak to prawda ja mam dom z ogrodem i to przy samym lesie faktycznie nie odvzuwam restrykcji ani nic z tym zwiazanego w bloku bym sie skisila chyba

Na początku marca moje pacholę miało urodziny. To było nasze ostatnie spotkanie w większym rodzinnym gronie. Rozmawialiśmy na temat wspólnego spędzenia świąt Wielkanocnych - czy w Warszawie, czy w Krakowie, czy może u nas na działce jeśli będzie ciepło (już kiedyś tak nam się udało i było super). No cóż, każdy siedział w swoim domu.... My chociaż na chwilkę przyjechaliśmy sami na działkę. Podobnie jak Ty Reniu zazdroszczę innym domu z ogrodem. Ale i tak masz trochę lepiej niż ja, zjeżdżasz tylko windą na dół.

Kasia, jesteś szczęściarą

Fotergille

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:46, 19 kwi 2020

Do góry
Dziewczyny skończyłam dwa etapy... Ufff!!!

Etap pierwszy przy płocie.
Niestety w ferworze sypania kory rozdeptałam jedną piwonię Shirley Temple... Brrrr!!!
Muszę dokupić jutro w Biedronce.

A skończona prawa strona wygląda tak

Pokażę nasz ogród 20:43, 19 kwi 2020

Do góry
Szklarniowy eksperyment.
Szklarnia nie chroni wystarczająco wrażliwych na przymrozki pomidorów, papryki, ogórków, bazylii...
W poprzednich latach nosiłam rośliny na noc do domu, co oczywiście było męczące, kilka kursów ze skrzynkami rano i wieczorem przez 3 miesiące.
W tym roku wszystko wylądowało w szklarni w dodatkowym namiociku. W dzień słońce wygrzewa a w nocy zamykam namiot, przykrywam włókniną, zamykam szklarnie.
A przy zapowiedzi większych przymrozków przykrywam jeszcze folią bąbelkową.
Pomidory pięknie rosną.
pomidory

namiocik

kołderka :
Ogródek warzywny na balkonie 20:41, 19 kwi 2020

Do góry
oliwka napisał(a)

Irenko rzadko tu bywam, przepraszam dopiero teraz wstawiam zdjęcia moich chyba chorych trawkę

Bardzo ogólnie to wygląda jak choroba grzybowa. Jednak normalnie ta trawa nie choruje... Jak ją podlewasz i czym? W jakiej ziemi rośnie i jak długo już? Na jakim stanowisku?
Na skarju Puszczy Bydgoskiej - wizytówka 20:40, 19 kwi 2020

Do góry
Tu narazie jest ściernisko... 20:39, 19 kwi 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jeszcze się wam pochwalę największymi pracami.
WRESZCIE podzieliłam carexy bo już urosły niemożliwie.

O kurczę!! Ale masa tego wyszła!!
Ogród z rzeźbą 20:39, 19 kwi 2020

Do góry
Magara napisał(a)

Anulka
1. wiele osób zapewne o Tobie myślało, więc nie będziemy sobie z Małżonkiem zasług przypisywać na wyłączność - nie jesteśmy pazerni na sukcesy, chętnie się podzielimy z Resztą
2. o dołowaniu nie myśleć należy - generalnie nie mamy wpływu na to co się dzieje, chyba, że pracujemy osobiście nad szczepionką ciesz się, że masz działkę i zielsko i masz gdzie uciec a potem o tym pogadać - zbawienne w tych dziwnych czasach, więc nie odchodź za daleko
3. też mamy domek wyłącznie letniskowy ale uznaliśmy, że wolimy zmarźnięte tyłki niż zamknięcie w mieszkaniu, ewentualnie chodzenie po klatce schodowej, o windzie nie wspomnę, macanie paneli domofonu, klamek, furtek itp. - no i stwierdzam, że nie jest najgorzej - dziś równo cztery tygodnie jak dajemy radę z kominkiem i olejakiem, a jest przecież coraz cieplej
4. łupki, łupki, łupki... wiesz, ja mam takie foldery z różnymi zdjęciami z forum przeglądam je namiętnie gdy konie, co na wozach internety do mojej wioski dowożą, odjadą za daleko i nie mam dostępu do sieci i czasem Małżonek mi zagląda przez ramię i mówi "o fajne, też takie będziemy mieć?" albo "o fajne, czemu takiego nie mamy?" a to w kontekście tego, że cały czas myślę jak oddzielić linie moich tzw. rabat od mojego tzw. trawnika czyli reszty świata

Kochana, jak ja lubię te Twoje wywody piśmiennicze. Zawsze mi się gębucha uśmieje. Powiem Ci, że mi zaimponowałaś tym już czterotygodniowym izolowaniem się w domku letniskowym. Na szczęście ma być znowu trochę cieplej. Nasz domek jednoizbowy z malutką kuchnią i łazienką, we trójkę byśmy się tam chyba pozagryzali. No i trochę daleko codziennie do W-wy dojeżdżać. No i internet troszkę kiepski - tego młody by nie zdzierżył.
Cieszem siem co moje fotki w "specjalnych" folderach na czarną godzinę bez sieci przechowujesz. Co do oddzielenia to ja myślę, że najlepsze są jednak po prostu kanciki. U mnie łupkowy murek na podokiennej powstał bo jest spadek terenu a chciałam, żeby rabata jaki taki poziom trzymałą. A na hostowej podnosiłam trochę rabatę z bardzo prozaicznego powodu - chciałam bardzo brzydką podmurówkę domku nieco mniej widoczną uczynić. Dziś zrobiłabym to całkiem inaczej, ale wtedy byłam na początku drogi i chciałam wszytko już i zaraz.

Kalina Anne Russell ładnie się zapączkowała

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:38, 19 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To tak jak u mnie, nie masz takiego szybkiego odruchu jak Ci z pod ręki ucieka?

Cudna kapliczka Dorotko, niezwykłaU Ciebie to nie wiadomo co zacytować bo trzeba by każda fotkę, prześlicznie masz przez calutki rok
Podwórkowa rehabilitacja 20:38, 19 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne szachownice

Tak
Liliowce też coraz większe.
U Ciebie zawsze podziwiam te łany.
Tu narazie jest ściernisko... 20:37, 19 kwi 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Zakwitła czereśnia przy tarasie.
Kwiatów ma masę. Pięknie to wygląda, oj szpaki będą miały bal.

Pięknie!!
Tu narazie jest ściernisko... 20:36, 19 kwi 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Kiełki host.

Dwa duże ubiorki mi padły ale jeden się uchował. Plus nieśmiertelna ostnica.

Jakie już hosty masz spore! U mnie dopiero co z ziemi wychodzą, nie wiem co takie niemrawe.
A stipę upitoliłam niedawno i dopiero odbija...
Tu narazie jest ściernisko... 20:35, 19 kwi 2020

Do góry
Jeszcze się wam pochwalę największymi pracami.
WRESZCIE podzieliłam carexy bo już urosły niemożliwie.

Zrobiłam z siostrą u niej na trawniku nową rabatę, z roślin które wzięłyśmy z ogrodu sąsiadki. Dokupiona została tylko śliwowiśnia szczepiona na pniu, żeby było wyższe piętro. Rabata została nazwana Helcia. Na razie jeszcze jest trochę pusto bo dojdą byliny i jednoroczne.

Podwórkowa rehabilitacja 20:35, 19 kwi 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Śliczne stipowe poletko
Też mam tulipany Purple Prince, jestem nimi zachwycona niskie, idealne na brzeg rabaty, przesadzałam je teraz , bo mam w donicach i nic się nie stało, stoją sztywno jak na baczność.
Fajnie, że kwitną co roku

I jeszcze ścieżkę chciałam pochwalić jest przepiękna
Jaki to kamień?
Muszę zrobić takie ukryte na rabacie ścieżki, nawet z pojedyńczych kamieni, żeby się dostać na tyły do cięcia cisów.

Tak widziałam, jestem u Ciebie na bieżąco
Mnóstwo już masz kwitnących roślin.
Jeśli będę kupować tulipany jesienią to właśnie Purple Prince i acuminaty.
Ten kamień to szarogłaz.
Dziękuję
Kwiaty we włosach 20:34, 19 kwi 2020

Do góry

kupiłam rozdrabniacz do gałęzi, właśnie zrębki z nowej maszyny

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:31, 19 kwi 2020

Do góry
effka napisał(a)
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/201/2010700/original.JPG[/img]

Tulipanowe zanudzanie ale nie mogę się na nie napatrzeć, jednogłośnie z eMkiem zdecydowaliśmy posadzić jesienią tysiące cebul a tegoroczne wykopać i przechować do jesieni i spowrotem wsadzić.

Jak pięknie! Z czym tu rosną tulipany? Te zielone kępy mam na myśli

Ewa ja się nie dziwię że spędziłaś niedzielę na leżaczku, gdyby u mnie było tak ładnie i czyściutko też bym z czystym sumieniem leżała
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:30, 19 kwi 2020

Do góry
oliwka napisał(a)
Ewa wiosna pełna gębą. Kanciki wyrównane. Tulipany pięknie kwitną. Zauważyłam pas lawendy wzdłuż podjazdu dobrze widziałam. Bardzo ladnie zaczęła odbijać. Podoba mi siedzę twój kącik ze stołem i te latarnie. No i jeszcze ten baniak na deszczówkę super! Czy tam jest taki zawór przelewowy? Jak jest nadmiar wody to wraca do rynny?

Dziekuje Oliwka Lawendę uwielbiam każdej porze roku

tu w czerwcu

A tu w lipcu

Taras fajny, szczególnie jak go osłoni wielka budleja rosnąca przy nim.
Jeśli chodzi o baniaki na deszczówkę, jak ju z są pełne woda wraca do rury spustowej i dalej do studni chłonnej.
Buziaki!
Tu narazie jest ściernisko... 20:30, 19 kwi 2020

Do góry
Donice przed wejściem też dają radę.

A takie coś znalazłam pod hortensją ogrodową, którą wycinałam. To chyba smardz.

Na skarju Puszczy Bydgoskiej - wizytówka 20:29, 19 kwi 2020

Do góry
I jeszcze kilka zdjęć z zeszłego roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies