Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Ewa777 17:09, 18 kwi 2020

Kasiu, jestem po spacerze w Twoim ogrodzie Magnolie masz przecudne, takie bujne, zdrowe Igunia wyrosła bardzo, super Ci pomaga
Bardzo fajna ta metalowa ozdoba z kółeczkami i lustrem. Ten zakątek taki zielony, że nie można uwierzyć, że dziś robiłaś to zdjęcie. Wygląda jak pełnia lata.
kasiek 22:44, 18 kwi 2020

Dzięki Kasieńko za magnolke, jest cudna
Ale Ci Igunia urosła - wow! Ślicznie pomalowała - świetnie te kulki wyglądają, i szafeczka też od razu nabrała bajkowego wyglądu
Klona strasznie współczuje, ja juz dawno wszystkie straciłam w ziemi więc teraz tylko w donicach - póki co mam 2 i ładnie rosną, pewnie to wera, u mnie nie zawsze miała przebarwienia ale tak mocno siekła też perukowca. Ale nie ma co się łamać, takie jest życie...
sylwia_slomc... 00:05, 19 kwi 2020

Gdzie te foty z wodowania??? Jak poszło, udało się?
sylwia_slomc... 00:06, 19 kwi 2020

Niesamowite Iga dopiero co siedziała w naszej kapliczce, a to już się Panienka robi
Pomocnica jak marzenie, wyściskaj od Cioci
Pola 06:29, 19 kwi 2020

Kasiu, w tym roku też wycięłam dwie gałęzie klona japońskiego i ucięte miejsce jest bez objawów choroby, czyli susza.
Teraz podlewam mam nadzieję że uratuję resztę , jeszcze podleję Tapsinem profilaktycznie.
Oczko wodne świetne, magnolia cudna, ale pomysły z lustrami boskie.
Ścieżki z kamienia uwielbiam.....
Katkak 20:49, 19 kwi 2020

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, jestem po spacerze w Twoim ogrodzie Magnolie masz przecudne, takie bujne, zdrowe Igunia wyrosła bardzo, super Ci pomaga
Bardzo fajna ta metalowa ozdoba z kółeczkami i lustrem. Ten zakątek taki zielony, że nie można uwierzyć, że dziś robiłaś to zdjęcie. Wygląda jak pełnia lata.

Ewunia to jeszcze magnolia w wodnym odbiciu . Metalowa ozdoba kupiona na klamotach chyba za 3 zł . A zakątek zielony dzięki trzmielinie . Dzięki Ewuniu

trzmielinki na pniu też bardzo lubię. I w cieniu też radzą sobie doskonale

a na ziemi tuż przy pieńku jest moja własnoręcznie wyhodowana kulka. Ukorzeniona z patyków i regularnie strzyzona
zaczyna obiela
kasiek 20:52, 19 kwi 2020

Ale czadowe odbicie! Jak tam oczko czyste?
Katkak 20:54, 19 kwi 2020

kasiek napisał(a)
Dzięki Kasieńko za magnolke, jest cudna
Ale Ci Igunia urosła - wow! Ślicznie pomalowała - świetnie te kulki wyglądają, i szafeczka też od razu nabrała bajkowego wyglądu
Klona strasznie współczuje, ja juz dawno wszystkie straciłam w ziemi więc teraz tylko w donicach - póki co mam 2 i ładnie rosną, pewnie to wera, u mnie nie zawsze miała przebarwienia ale tak mocno siekła też perukowca. Ale nie ma co się łamać, takie jest życie...

Kasiu ani myślę się klonami przejmować. Już te dwa lata temu dość się głupią werticiliozą dołowałam. Więcej ani myślę.
Zobacz jak cudnie ta leszczyna wygląda nawet jeszcze bez liści. Jak rzeźba, prawda?

i świecący bez
Katkak 20:59, 19 kwi 2020

kasiek napisał(a)
Ale czadowe odbicie! Jak tam oczko czyste?

Pewnie, patrz co się działo wczoraj Kasiuka
Emuś w pachnących świeżością woderach odwala kawał dobrej roboty i jeszcze dobrze się przy tym bawi
ja pracowałam na brzegu, odbierając chociażby wyłowiony muł

sąsiedzi widząc naszą robotę z własnej inicjatywy przynieśli nam podbieraki i większe wiadra, by szybciej i sprawniej szło. Miło
Katkak 21:03, 19 kwi 2020

czyściliśmy też folię z glonów

bardzo nas zaskoczyło to jak lilia wodna się rozrosła