Małgosiu, nie mogłam wcześniej pisać, byłam uziemiona przez chorego M - to gorzej, jak dziecko
Podoba mi się to zestawienie roślin, nie wiem, dlaczego w koncepcjach 1,2,3 od tego odeszłaś, albo czytałam za szybko
Ładnie sobie radzisz z kolorami. Tawuła może być dobrym kontrastem do bordowego, u mnie tak mam i mi się podoba
To kwestia gustu. Do tego berberys bagatelle byłby fajny, choć wydaje mi się, ze admiration byłby większy ciut i ma obrzeża z żółtą obwódką.
Gosiu, dziękuję za miłe słowa. Również pozdrawiam Lublin
Obwódki bodziszkowe i kuklikowe są niezawodne.
Aniu, zaglądałam do Ciebie i widziałam hosty pod wierzbą bardzo pokaźnyxh rozmiarów
Kolor zielony też jest fajny
Dorotko, dziękuję Ogród jest duży i z tego powodu jeszcze nie wszędzie zadbany
Bogdziu, ciekawa jest za czym też latasz po wątkach
Może za różami, bo sezon rozpoczęty
Iwonko, połączenie pomarańczu z bordowym to też moje odkrycie poprzedneiego sezonu. Mam fragment takiej rabaty ale nie wiem czym wszystko zakwitnie tak jak trzeba.
Masz rację nasz ogród nie ma granic
Ula, dziękuję za spacer po moim ogrodzie i za tak miłe słowa Dodają siły do dalszej pracy
Miro, fakt z bylinami jest troche pracy ale czym były ogród gdyby ich nie było. Z wiosną przyjdzie Ci ochota na nowe dzielenia i przesadzania
Mariolu wiem, że często do mnie zaglądasz a ja ostatnio nie miałam zupełnie czasu na forum. Dzisiaj będą zdjęcia, już czerwcowe
O matko, jaki cudny raj różany
Marzenko, poza za chwytami przyszłm z zapytaniem. Dziś dostałam prezent. Wielką hortensję ogrodową. Jak skomponować jej rabatę? Co masz przy swoich posadzone?
Aniu, trytoma od ciebie kwiatków jeszcze nie ma. Ale wygląda dobrze. Zimą M kupił gdzieś zapakowane kłącza trytomy, wsadziłam do doniczek, a jak twoje posadziłam, ładniejsze, to moje mizeroty poszły do yuk. I zaczynają kwitnąć.
Doczytałam o tujach
Szkoda, bo tak się na nie cieszyłaś. U mnie, po marcowym przesadzaniu i dosadzaniu 2m tujek jedna wygląda tak jak Twoja pierwsza z lewej (nie jest żywo zielona tylko taka szarzejąca) ... czekam jeszcze tydzień dwa i chyba będę musiała wymienić
PS Czy "reaktywowałaś" je jakoś?
Sadzonki werbeny robione z pociętych pędów już kwitną, a ta posiana na jesieni na rabacie ma ok. 20 cm, i mam ją dosłownie wszędzie (jak chcesz to ci podeślę ).
Ewa, u mnie wszystko startuje około dwóch tygodni później, nie wiem dlaczego. ma to też swoje zalety, że u innych już nie ma, u mnie dopiero kwitną. gorzej tylko, jak zima przyjdzie wszędzie równo. Wtedy się okaże, że mój sezon ogrodowy jest krótszy
Beatko, coraz częściej myślę o nawadnianiu na rabatach - do czasu płacenia rachunku za wodę.
Podlewamy codziennie, W takie upały myślę, że mam za duży ogród
A trawki ładnie podkreślają inne roślinki. Dostałam różne, cieszą mnie posadzone na rabatkach. Mimo traw, to raczej kwiatów u mnie sporo więcej
Aniu, cieszę się, że wzeszła. Moja stanęła w miejscu i jest mała. Od Ani Małej Mi dostałam dwie sadzonki i te są sporo większe. jak moja się opóźni, to chociaż te dwie będą startować wcześniej
Pozdrawiam
Dobrze, ze pokazałeś całą bylinówkę, bo bym miała dola w związku z moją. Zakładałeś niedawno, byłabym w szoku, bo piękne masz na niej zestawienia. Mojej szałwii kilka dni jeszcze brakuje.