Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród na glinie 21:41, 11 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Małgosiu, nie mogłam wcześniej pisać, byłam uziemiona przez chorego M - to gorzej, jak dziecko
Podoba mi się to zestawienie roślin, nie wiem, dlaczego w koncepcjach 1,2,3 od tego odeszłaś, albo czytałam za szybko
Ładnie sobie radzisz z kolorami. Tawuła może być dobrym kontrastem do bordowego, u mnie tak mam i mi się podoba
To kwestia gustu. Do tego berberys bagatelle byłby fajny, choć wydaje mi się, ze admiration byłby większy ciut i ma obrzeża z żółtą obwódką.
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 01:01, 11 cze 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Liczę:

- ana_art (ile osób?)
- ja, Hania, Witek, Michał może Grzesio
- kaisog1 3 osoby
- Iwk4
- JoannaP
- rozark
- Welka 2 osoby
- przemekg
- monteverde
- Ewa777
- gaby3003
- Bogdzia i Rozark
- Gocha wstępnie
- Kindzia
- an_tre
- Pszczelarnia chyba 2 osoby?
- Kondzio 3 osoby
- Pawlus
- Kuklik
- MarzenaG ?
- GabiK 4 osoby?
- Sebek? i spółka ? Ewa z Katowic i Ewa z ogrodu z hortensją, Eliza
- Kasya
- Welka?
- Małgocha 1960 z Babopielką, z Yolką i z Bożenką
- Krys z grupą łodzką? ile osób?
- iwka
- Ivvvona, zabieera Basię Krajewską i być może Renatkę - Ryskę.
- Ewa 2 osoby?
- EPODLAS
- Joanka 2 osoby
- Pola
- Konieczki
- eliza3 - stara się o miejsce (Śląskie)
- jankosia
- wojtas2101
-Alinak-2 sztuki

Około 59 osób plus nie wiem ile w autobusie bedzie.

Krys i jej autobus z 23 miejscami start Zduńska Wola po drodze zabierają dziewczyny z Pabianic,Rzgowa.

To chyba wszyscy po kolei, jak kogoś nie ma to krzyczcie.

Kolorowy ogród na piasku 23:59, 10 cze 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Viva sama nie wiem już co napisać, jestem zauroczona Waszym ogrodem, patrzę z rozdziawioną paszczą. Ogród we mgle przecudny- ja bardzo lubię mgłę. Jak się sprawdzają te obwódki kuklikowe i bodziszkowe ? Pozdrowienia gorące z Lublina

Gosiu, dziękuję za miłe słowa. Również pozdrawiam Lublin
Obwódki bodziszkowe i kuklikowe są niezawodne.

Mala_Mi napisał(a)

Może bez kolorów ale bardzo fajnie

Zauroczona tym miejsce też pod wierzbą nasadziłam host Widzę, ze w tym roku będzie już je widać

Bo ja lubię ucztować

Aniu, zaglądałam do Ciebie i widziałam hosty pod wierzbą bardzo pokaźnyxh rozmiarów
Kolor zielony też jest fajny

Dorota123 napisał(a)
Oglądam fotki po kilka razy, mam wrażenie, że spaceruję po starym pięknie utrzymanym parku. To duża rzadkość - taki duży i taki zadbany piękny ogród. Gratuluję

Dorotko, dziękuję Ogród jest duży i z tego powodu jeszcze nie wszędzie zadbany

Bogdzia napisał(a)
A ja latam po wątkach za piwoniami drzewiastymi , piękne są. Twoja ma cudny kolor i kawał krzaka z niej.Pozdrówka serdeczne.

Bogdziu, ciekawa jest za czym też latasz po wątkach
Może za różami, bo sezon rozpoczęty

Iwk4 napisał(a)

Dziękuję Vivo za zdjęcia. Kuklik ładnie wygląda w masie. Jednak trudno się go łączy z innymi kolorami. W tym roku odkryłam fajne połączennie pomarańczowego z bordowym. Pewnie za kuklikiem posadzę bordowe tulipany.
Twój ogród jest piękny. Ma się wrażenie, jakby nie miał granic
Zdjęcia piękne. Pozdrawiam.

Iwonko, połączenie pomarańczu z bordowym to też moje odkrycie poprzedneiego sezonu. Mam fragment takiej rabaty ale nie wiem czym wszystko zakwitnie tak jak trzeba.
Masz rację nasz ogród nie ma granic

Urszulla napisał(a)

Dawno nie byłam u Ciebie, więc dzisiaj pozwoliłam sobie nadrobić zaległości od marca. Przyznaję że w lasku przedsięwzięcie duże, ale już nabrało kształtów. Widok z kuchni pokazuje tą perspektywę i się fajnie zapowiada. I cisy dadzą tło w niższym piętrze. Bardzo mi się podoba.

Magnolki ślicznie kwitły, piwonie cudne drzewiasta niesamowitai obwódka kuklikowa zachwyca jesteś Mistrzem i trochę nowych ujęć które dałaś ubarwiły spacer wiosenny

Ula, dziękuję za spacer po moim ogrodzie i za tak miłe słowa Dodają siły do dalszej pracy

mira napisał(a)
Kukliki wyśmienite, ja też już sobie namnożyłam ale do takiego szpaleru daleko zresztą ja co kawałek posadziłam chyba że się rozrosną już trochę mnie przerasta to przesadzanie i dzielenie bylin ...to pewnie na chwilkę
elegancka wiosna u Ciebie

pozdrawiam

Miro, fakt z bylinami jest troche pracy ale czym były ogród gdyby ich nie było. Z wiosną przyjdzie Ci ochota na nowe dzielenia i przesadzania

paniprzyroda napisał(a)
Byłam u Ciebie raz, byłam drugi po północy za trzecim coś napiszę, bo jeszcze przed dwunastą Piwonia zachwyca, porządek i dbałość o rabaty rzuca się w oczy. Kondycja roślin do pozazdroszczenia. Pewnie już róże zaczęły kwitnąć Czy Maja już zapowiedziała swoją wizytę? Pozdrawiam jeszcze majowo

Mariolu wiem, że często do mnie zaglądasz a ja ostatnio nie miałam zupełnie czasu na forum. Dzisiaj będą zdjęcia, już czerwcowe

Ewik napisał(a)
Piwonie ślicznie kwitną.

Tak pięknie Teraz już kolejne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:33, 10 cze 2015

Do góry
O matko, jaki cudny raj różany
Marzenko, poza za chwytami przyszłm z zapytaniem. Dziś dostałam prezent. Wielką hortensję ogrodową. Jak skomponować jej rabatę? Co masz przy swoich posadzone?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:01, 10 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, trytoma od ciebie kwiatków jeszcze nie ma. Ale wygląda dobrze. Zimą M kupił gdzieś zapakowane kłącza trytomy, wsadziłam do doniczek, a jak twoje posadziłam, ładniejsze, to moje mizeroty poszły do yuk. I zaczynają kwitnąć.

Kępa przesadzana dopiero ma zaczątki kwiatów.. a ta na foto nie była dotykana ..

Zakwitną na pewno

A Elmshorny prawie, prawie..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:56, 10 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zaleta kokoszkowania

Trytoma nieprzesadzana daje czadu.. a była fatalna po zimie.

Aniu, trytoma od ciebie kwiatków jeszcze nie ma. Ale wygląda dobrze. Zimą M kupił gdzieś zapakowane kłącza trytomy, wsadziłam do doniczek, a jak twoje posadziłam, ładniejsze, to moje mizeroty poszły do yuk. I zaczynają kwitnąć.
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 22:09, 10 cze 2015

Do góry
Liczę:

- ana_art (ile osób?)
- ja, Hania, Witek, Michał może Grzesio
- kaisog1 3 osoby
- Iwk4
- JoannaP
- rozark
- Welka 2 osoby
- przemekg
- monteverde
- Ewa777
- gaby3003
- Bogdzia i Rozark
- Gocha wstępnie
- Kindzia
- an_tre
- Pszczelarnia chyba 2 osoby?
- Kondzio 3 osoby
- Pawlus
- Kuklik
- MarzenaG ?
- GabiK 4 osoby?
- Sebek? i spółka ? Ewa z Katowic i Ewa z ogrodu z hortensją, Eliza
- Kasya
- Welka?
- Małgocha 1960 z Babopielką, z Yolką i z Bożenką
- Krys z grupą łodzką? ile osób?
- iwka
- Ivvvona, zabieera Basię Krajewską i być może Renatkę - Ryskę.
- Ewa 2 osoby?
- EPODLAS
- Joanka 2 osoby
- Pola
- Konieczki
- eliza3 - stara się o miejsce (Śląskie)
- jankosia
- wojtas2101
- AlinaK
- Marzenka 2 osoby
- abiko 2 osoby
- Kapibara

Około 65 osoób plus nie wiem ile w autobusie bedzie.

Krys i jej autobus z 23 miejscami start Zduńska Wola po drodze zabierają dziewczyny z Pabianic,Rzgowa.

To chyba wszyscy po kolei, jak kogoś nie ma to krzyczcie.

Prawie - jak ogród 19:02, 10 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Poczytałam o baronie. Mam 5 sadzonek i czekają na nową rabatę. Może warto zasilić dla roślin kwitnących ?
Ciekawe masz Beatko obserwacje.

Ciekawe, jak ciekawe..., ale czy słuszne?!
Ogródek Iwony 23:26, 09 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dziś zrobiłam parę zdjęć w zbliżeniu na tuje, napisałam do pana Piotra, ze jestem rozżalona sytuacją. Ciekawe, co odpisze. W słońcu widać jeszcze bardziej ich koniec. Niektóre są suche, inne zmieniły nieco kolor, ale są miękkie w dotyku. Trzy ostatnie na 100 % padły. Razem na 32 sztuki - 10 kaput Dwie z pierwszego rzutu i osiem z drugiego rzutu. A podlewałam codziennie. :

Doczytałam o tujach
Szkoda, bo tak się na nie cieszyłaś. U mnie, po marcowym przesadzaniu i dosadzaniu 2m tujek jedna wygląda tak jak Twoja pierwsza z lewej (nie jest żywo zielona tylko taka szarzejąca) ... czekam jeszcze tydzień dwa i chyba będę musiała wymienić
PS Czy "reaktywowałaś" je jakoś?
Ogródek Iwony 23:11, 09 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
I takie tam ...

[img ]

Moje ukochane kwiaty !!!, ale masz wielką kępę.

Sadzonki werbeny robione z pociętych pędów już kwitną, a ta posiana na jesieni na rabacie ma ok. 20 cm, i mam ją dosłownie wszędzie (jak chcesz to ci podeślę ).
Prawie - jak ogród 22:50, 09 cze 2015

Do góry
Poczytałam o baronie. Mam 5 sadzonek i czekają na nową rabatę. Może warto zasilić dla roślin kwitnących ?
Ciekawe masz Beatko obserwacje.
Ogrodowy song 20:55, 09 cze 2015

Do góry
Ja wczoraj rozsadzałam prymulki. Posadziłam do małych doniczek w cień. Łatwiej mi będzie je przypilnować.
Ogródek Iwony 20:53, 09 cze 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Twoje różaneczniki jeszcze w pełni kwitnienia..o moich prawie zapomniałam

Ewa, u mnie wszystko startuje około dwóch tygodni później, nie wiem dlaczego. ma to też swoje zalety, że u innych już nie ma, u mnie dopiero kwitną. gorzej tylko, jak zima przyjdzie wszędzie równo. Wtedy się okaże, że mój sezon ogrodowy jest krótszy
Ogródek Iwony 20:50, 09 cze 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Widzę, ze zdecydowanie idziesz w trawy Chyba pojawiły się na każdej pokazanej rabatce...
Mimo braku opadów ładnie Ci kwiatuchy kwitną. Podejrzewam, że ciągle z wężem latasz
U mnie na szczęście trochę popadało. Szalu nie ma, ale zawsze coś

Beatko, coraz częściej myślę o nawadnianiu na rabatach - do czasu płacenia rachunku za wodę.
Podlewamy codziennie, W takie upały myślę, że mam za duży ogród
A trawki ładnie podkreślają inne roślinki. Dostałam różne, cieszą mnie posadzone na rabatkach. Mimo traw, to raczej kwiatów u mnie sporo więcej
Ogródek Iwony 20:50, 09 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś, jak wracałam z pracy spodobał mi się widok mojego ogrodu

Twoje różaneczniki jeszcze w pełni kwitnienia..o moich prawie zapomniałam
Ogródek Iwony 20:44, 09 cze 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Nic dziwnego, wspaniały widok. Mnie niedługo będzie witała min. werbena z nasionek od ciebie.
Pięknie wzeszła i rośnie.

Aniu, cieszę się, że wzeszła. Moja stanęła w miejscu i jest mała. Od Ani Małej Mi dostałam dwie sadzonki i te są sporo większe. jak moja się opóźni, to chociaż te dwie będą startować wcześniej
Pozdrawiam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:33, 09 cze 2015

Do góry
Violu, na piwoniach się nie znam. Kciuki za twoje trzymam. Buziaki
Ogródek Iwony 20:26, 09 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś, jak wracałam z pracy spodobał mi się widok mojego ogrodu

Nic dziwnego, wspaniały widok. Mnie niedługo będzie witała min. werbena z nasionek od ciebie.
Pięknie wzeszła i rośnie.
Na Łowieckiej 20:25, 09 cze 2015

Do góry
Ilonko, piękne żurawki kupiłaś. Możesz mi na pv napisać, gdzie?
Werbeną też się pocieszyłam, bo moja chyba jeszcze mniejsza
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:23, 09 cze 2015

Do góry
Dobrze, ze pokazałeś całą bylinówkę, bo bym miała dola w związku z moją. Zakładałeś niedawno, byłabym w szoku, bo piękne masz na niej zestawienia. Mojej szałwii kilka dni jeszcze brakuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies